Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
De hoogtepunten van Sumatra, Java en Bali

IndonesiëDe hoogtepunten van Sumatra, Java en Bali

Hoogtepunten
De ideale reis om een indruk te krijgen van de diversiteit van de meest bekende Indonesische eilanden. U begint met een spannende tocht in het oerwoud van Sumatra op zoek naar de met uitsterven bedreigde Orang Utan. U ziet het grootste kratermeer van Zuid-Oost Azie, het Toba Meer en geniet een paar dagen van de ontspannen sfeer. Een vlucht brengt u naar Java, waar de Borobudur en de Prambanan tempels de oude cultuur weerspiegelen. U maakt kennis met het dagelijks leven in Yogyakarta en ontdekt het unieke landschap van Bromo. De volgende stop is Bali, waar u kunt snorkelen en het mooie binnenlands met al zijn tempels ontdekt. En u sluit af met een paar dagen rust aan de kust van Seminyak. Deze reis is slechts een voorbeeld en kan volledig op maat gemaakt worden
Reisideeën aangeraden door
Caroline Lokale*r Indonesië Expert*in
Duur van de reis
21 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.120
Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Caroline momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Indonesië
Reisprogramma
Aankomst in Medan

Dag 1: Aankomst in Medan

Welkom in Indonesië! U wordt met een privétransfer van het vliegveld naar uw sfeervolle en comfortabele hotel gebracht. U kunt hier uitrusten van de lange reis, of natuurlijk gelijk de stad ontdekken. Wandel langs het oude stadhuis dat nu een café is, het postkantoor en het voormalig Hotel de Boer voor een nostalgische indruk van Medan en proef de sfeer van vroeger nog in het restaurant TipTop ( sinds 1929). Accommodatie - Standaard: Swiss Bellinn (zie foto's) - Superieur: Aryaduta - Luxe: Deli River (buiten de stad) Accommodatie : Swiss-Belinn Medan (Medan)
Plaats:
Medan

Stadstour en op zoek naar Orang Utangs

Dag 2: Stadstour en op zoek naar Orang Utangs

Begin de dag met een stadstour, waar het Maimoon paleis en de grote moskee Masjid Raya op het programma staan. Dan gaat u naar het plaatsje Bukit Lawang, gelegen aan de rand van de jungle van het Gunung Leuser National Park. Uw accommodatie ligt aan de rivier die door de jungle stroomt. Een gids neemt u mee op een 3 uur durende wandeling. Houd uw ogen goed open om Orang Utans te spotten en luister naar de roep van de Gibbon.  Accommodatie - Standaard: Eco Lodge Bukit Lawang (zie foto's) - Superieur/luxe: Jungle Inn Accommodatie : Eco Lodge Bukit Lawang (Bukit Lawang)
Plaats:
Medan,Desa Perkebunan Bukit Lawang

Vertrek naar Berastagi

Dag 3: Vertrek naar Berastagi

Wordt wakker met de geluiden van de jungle en de stromende rivier. U kunt 's ochtends vroeg op eigen gelegenheid nog een natuurwandeling maken. Dan reizen we verder naar Berastagi, dat op een hoogvlakte ligt tussen de vulkanen Sibayak en Sinabung. Op de akkers om het dorpje heen worden groenten, fruit en bloemen verbouwd. Voor u incheckt in het hotel brengt u een bezoek aan de kleurrijke fruitmarkt. * Accommodatie is gelijk voor standaard, superieur en luxe Accommodatie : Sinabung Hotel (Berastagi)
Plaats:
Berastagi,Desa Perkebunan Bukit Lawang

Naar het Toba meer

Dag 4: Naar het Toba meer

U laat Berastagi achter u en reist naar Prapat. Onderweg stoppen we in een traditionaal Batakdorp om het vroegere paleis Simalungun te bezoeken. In de vroege middag vaart u met een lokale boot naar het eiland Samosir. U wordt door de boot afgezet bij uw hotel, dat direct aan het prachtige Toba meer ligt. Optioneel: u kunt voor vertrek in Berastagi de Sibayak vulkaan beklimmen. Deze excursie is echter niet inbegrepen. Accommodatie - Standaard: Toledo Inn (zie foto's) - Superieur: Tabo Cottage - Luxe: Samosir Villa Accommodatie : Toledo Inn (Samosir)
Plaats:
Samosir

Fietstocht op Samosir

Dag 5: Fietstocht op Samosir

Een lokale gids neemt u mee op een fietstocht over het eiland. Onderweg kunt u vaak stoppen om de huizen in typische Batakstijl te fotograferen. U rijdt door rijstvelden waar de lokale bevolking u enthousiast begroet. Deze fietstocht is ideaal om de omgeving goed in u op te nemen en veel van het eiland te zien in een dag.  ​Accommodatie - Standaard: Toledo Inn (zie foto's) - Superieur: Tabo Cottage - Luxe: Samosir Villa Accommodatie : Toledo Inn (Samosir)
Plaats:
Samosir

Vervoer naar de luchthaven

Dag 6: Vervoer naar de luchthaven

Vandaag word je van het Tobameer naar Medan gebracht om in te checken in je hotel op de luchthaven. Je vlucht vindt morgenochtend plaats. Je kunt genieten van de rest van de dag en een kleine pauze inlassen voordat je morgenochtend vroeg verder reist. Accommodatie - Superieur: Horison Sky Kualanamu Accommodatie : Horison Sky Kualanamu (Medan)
Plaats:
Samosir,Medan

Vlucht naar Java

Dag 7: Vlucht naar Java

Vertrek vroeg in de ochtend en vervolg je reis per vlucht naar Yogyakarta. Bij aankomst word je opgehaald en naar je hotel in het hart van Yogyakarta gebracht. Accommodatie - Standaard: Duta Garden Hotel - Superieur: Gallery Prawirotaman - Luxe: The Phoenix Accommodatie : Duta Garden Hotel (Yogyakarta)
Plaats:
Yogyakarta

Bezoek aan de Borobudur en Prambanan Tempel

Dag 8: Bezoek aan de Borobudur en Prambanan Tempel

Natuurlijk mag een bezoek aan een van de grootste boeddhistische monumenten ter wereld, de Borobudur, niet ontbreken. Een lokale gids neemt je mee langs de negen verdiepingen van de tempel. Eenmaal boven heb je tijd om op je gemak te genieten van deze bijzondere plek. Ga verder naar de grootste hindoetempel op Java, Prambanan. Je krijgt de kans om een groot gebied vol met honderd tempels te bezoeken. Accommodatie - Standaard: Duta Garden Hotel - Superieur: Gallery Prawirotaman - Luxe: The Phoenix Accommodatie : Duta Garden Hotel (Yogyakarta)
Plaats:
Borobudur,Yogyakarta,Prambanan

Een reis naar Oost-Java

Dag 9: Een reis naar Oost-Java

Na het uitchecken uit je hotel in de ochtend, gaat de reis vandaag verder door via de snelweg naar Oost-Java te gaan. Onderweg zie je verschillende landschappen, van prachtige bossen en rijstvelden tot de drukte van de stad. Accommodatie - Standaard: Merbabu Guest House - Superieur: Harris Hotel Malang - Luxe: Hotel Tugu Accommodatie : Merbabu Guest House (Malang)
Plaats:
Malang

Op naar vulkaan Bromo

Dag 10: Op naar vulkaan Bromo

U heeft 's ochtends de tijd om op eigen gelegenheid de binnenstad van Malang verder te ontdekken. Daarna vertrekken we naar de vulkaan Bromo. Als het weer goed is kunt u alvast een wandeling maken in de mooie natuurlijke omgeving van de vulkaan. De zandzee rondom Bromo is in de namiddag vaak rustiger dan in de vroege ochtend als de zon opkomt.  Accommodatie - Standaard: Café Lava Hostel (zie foto's) - Superieur: Lava View Lodge - Luxe: Jiwa Jawa Accommodatie : Cafe Lava Hostel (Bromo)
Plaats:
Malang,Bromo

Zonsopkomst bij de vulkaan

Dag 11: Zonsopkomst bij de vulkaan

Bromo is op zijn mooist bij zonsopkomst, daarom vertrekken we al om 4 uur. Vanaf het uitzichtpunt heeft u een prachtig uitzicht op Bromo, Batok en Semeru en ziet u de kleuren van de ochtend langzaam veranderen. Dan rijden we richting de vulkaan om in 15 minuten naar de voet te wandelen. Met 246 treden loopt u omhoog naar de kraterrand voor een indrukwekkende blik in de vulkaan. We ontbijten in het hotel en rijden dan verder naar Kalibaru. Accommodatie - Standaard: Kalibaru Cottages (zie foto's) - Superieur/luxe: Margo Utomo Accommodatie : Kalibaru Cottages (Kalibaru)
Plaats:
Bromo

Wandeling door de plantages

Dag 12: Wandeling door de plantages

Kalibaru ligt in een gebied van koffie-, specerijen- en cacaoplantages die dateren uit 1900. We nemen hier een kijkje. Ook zien we hoe rubber wordt getapt en hoe in de fabriek alle grondstoffen worden verwerkt. Die middag kunt u relaxen bij het zwembad van uw hotel of op de veranda. U kunt er ook voor kiezen een wandeling te maken in de omgeving.  ​Accommodatie - Standaard: Kalibaru Cottages (zie foto's) - Superieur/luxe: Margo Utomo Accommodatie : Kalibaru Cottages (Kalibaru)
Plaats:
Kalibaru

Ferry naar Bali

Dag 13: Ferry naar Bali

Op naar het volgende eiland! We laten Java achter ons en nemen de ferry naar Bali, waar we nog een klein stukje moeten rijden om bij Pemuteran te komen. Dit kleine vissersdorpje aan de rand van het West Bali Nationaal park is de uitvalsbasis voor excursies in de mooie natuur van het park of naar het eiland Menjangan.  Accommodatie - Standaard: Kubuku Ecolodge (zie foto's) - Superieur: Adi Assri Beach - Luxe: Naya Gawana Accommodatie : Kubuku Ecolodge (Pemuteran)
Plaats:
Pemuteran

Een dagje naar Menjangan eiland

Dag 14: Een dagje naar Menjangan eiland

Maak u klaar voor een heerlijk dagje snorkelen bij Menjangan. Met een boot wordt u naar verschillende snorkelplekken gebracht en dan naar het strand voor een picknicklunch. Die middag brengen we u terug naar het hotel, een heerlijke plek aan de kust waar u op uw gemak een boek kunt lezen. U kunt er natuurlijk ook op uit gaan in de omgeving.  ​Accommodatie - Standaard: Kubuku Ecolodge (zie foto's) - Superieur: Adi Assri Beach - Luxe: Naya Gawana Accommodatie : Kubuku Ecolodge (Pemuteran)
Plaats:
Menjangan,Pemuteran

Door de bergen naar Ubud

Dag 15: Door de bergen naar Ubud

De reis gaat verder door het bergachtige binnenland van Bali, onderweg kijkt u uw ogen uit. U bezoekt de Ulun Danu tempel in het Beratan meer en rijdt  langs de mooie rijstvelden van Jatiluwih, UNESCO Werelderfgoed. U kunt foto's maken en door de velden wandelen. De bestemming is het culturele en artistieke hart van Bali: Ubud, een gezellig druk plaatsje dat midden tussen de mooie rijstvelden ligt. Accommodatie - Standaard: Sri Aksata Ubud Resort (zie foto's) - Superieur: The Artini Dijiwa Ubud - Luxe: Plataran Hotel Ubud Accommodatie : Sri Aksata Ubud Resort (Ubud)
Plaats:
Ubud

Ontdek spiritueel Bali

Dag 16: Ontdek spiritueel Bali

Om de Balinese cultuur te begrijpen bezoeken we een tempel zoals de lokale bevolking dit doet. Doe vandaag een wit overhemd of shirt aan, de gids neem een sarong en sherp voor u mee. We offeren gekleurde bloemen en nemen een spiritueel bad. Dan gaat de tour verder naar Gunung Kawi, uitgehouwen koningsgraven uit de 11e eeuw. We lunchen in Bedulu bij een stichting die kinderen uit arme families helpt om naar school te gaan. ​Accommodatie - Standaard: Sri Aksata Ubud Resort (zie foto's) - Superieur: The Artini Dijiwa Ubud - Luxe: Plataran Hotel Ubud Accommodatie : Sri Aksata Ubud Resort (Ubud)
Plaats:
Ubud

Fietstocht rondom Ubud

Dag 17: Fietstocht rondom Ubud

U maakt een fietstocht in de omgeving van Ubud, beginnend op een heuvel, zodat het grootste deel bergaf is. Onderweg krijgt u voldoende de kans om mooie plaatjes te schieten. U ziet het lokale leven in een familie compound en zult verbaasd zijn over hoeveel families hier wonen en over hoe groot de compound is. Die middag kunt u vrij besteden. Accommodatie - Standaard: Sri Aksata Ubud Resort (zie foto's) - Superieur: The Artini Dijiwa Ubud - Luxe: Plataran Hotel Ubud Accommodatie : Sri Aksata Ubud Resort (Ubud)
Plaats:
Ubud

Op naar het strand!

Dag 18: Op naar het strand!

Onderweg naar het zuiden van Bali bezoeken we 2 belangrijke en prachtige tempels. Het zijn Pura Taman Ayun en Tanah Lot. Taman Ayun is een Koningstempel en heeft prachtige tempelgebouwen met gelaagde daken. Echt fotogeniek. Aan de kust ligt de Tanah Lot tempel op een rots in zee. Bij laag water gaat de priester naar de tempel om offers te brengen. Accommodatie - Superieur: Puri Saron - Luxe: The Royal Beach Accommodatie : Puri Saron (Seminyak)
Plaats:
Seminyak

Vrije dagen aan de kust

Dag 19 tot 20: Vrije dagen aan de kust

Kom in de laatste twee dagen volledig tot rust aan het strand van Seminyak. Wandel langs de kust in de vroege ochtend of namiddag en breng de middag onder een parasol op het strand door. Of doe iets actievers en ga surfen of boogey boarden. De golven zijn hoog, dus doe wel voorzichtig! Geniet van zon, zee en strand tijdens deze heerlijke vakantie. ​Accommodatie - Superieur: Puri Saron - Luxe: The Royal Beach Accommodatie : Puri Saron (Seminyak)

Vertrek vanaf Seminyak

Dag 21: Vertrek vanaf Seminyak

En dan zit uw reis langs de drie bekendste eilanden van Indonesië er al weer op. U heeft goed de verschillen tussen de eilanden kunnen zien en heeft ongetwijfeld genoten van een bijzondere reis. Met een transfer wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht. Een goede reis en hopelijk tot een volgende keer!
Plaats:
Seminyak
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.120 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Inbegrepen in de prijsBinnenlandse vluchten
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Indonesië volgens uw wensen