Tempels en strand op Java en Bali

IndonesiëTempels en strand op Java en Bali

Hoogtepunten
Deze reis is ideaal voor de reisliefhebber die de absolute hoogtepunten van Indonesië wilt zien. U begint gelijk met een kijkje in de cultuur bij de indrukwekkende tempels Borobudur en Prambanan. In de stad Yogyakarta maakt u kennis met het leven van alledag door met een lokale gids op stap te gaan. Met de trein reist u verder naar het unieke natuurlijke landschap van Bromo. De laatste week brengt u door op Bali, waar u kunt snorkelen en het mooie binnenland kunt verkennen. U krijgt hier een indruk van de Hindoereligie. Na al deze indrukken komt u de laatste dagen tot rust aan de kust van Seminyak als aflsuiter van deze reis. Deze reis is slechts een voorbeeld en kan volledig op maat gemaakt worden
Reisideeën aangeraden door
Caroline Lokale*r Indonesië Expert*in
Duur van de reis
15 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.541
Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Caroline momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Indonesië
Reisprogramma
Wekom in Yogykarta!

Dag 1: Wekom in Yogykarta!

U komt vandaag aan in de kleurrijke en levendige stad Yogyakarta. Uw chauffeur staat op de luchthaven klaar om u naar het hotel in de stad te brengen. Yogyakarta is het culturele centrum van Java. U vindt hier de mooiste batikstoffen en er zijn vrijwel dagelijks Javaanse dansen, theater en voorstellingen Wayang Kulit (schaduwpoppenspel). Het is een studentenstad, met jonge mensen uit heel Indonesië. Accommodatie - Standaard: Duta Garden Hotel - Superieur: Gallery Prawirotaman - Luxe: The Phoenix
Plaats:
Yogyakarta

Stadstour en Prambanan tempel

Dag 2: Stadstour en Prambanan tempel

Met een fietstaxi die hier becak heet nemen we u mee door de stad. U start bij het centrale plein, Alun-Alun en bekijkt het paleis van de Sultan en het waterkasteel Taman Sari. De volgende stop is het zuidelijke plein, Alun-Alun Kidul. We stoppen hier voor een typisch Javaans kopje koffie. Dan lunchen we bij het fort Vredeburg. Een auto brengt ons naar het bijzondere 9e eeuwse Prambanan tempelcomplex dat gebouwd is voor de goden Shiva en Visnu. Accommodatie - Standaard: Duta Garden Hotel - Superieur: Gallery Prawirotaman - Luxe: The Phoenix
Plaats:
Yogyakarta,Prambanan

Borobudur en en avond in Yogyakarta

Dag 3: Borobudur en en avond in Yogyakarta

Op het programma staat een absoluut hoogtepunt: een bezoek aan de Boeddhistische tempel Borobudur. Neem vandaag ruim de tijd en bezoek met een gids alle negen verdiepingen van het bouwwerk. Hij geeft u uitleg over de reliëfs die rondom te zien zijn. Die avond neemt een lokale gids u mee naar het stadsplein, waar u kunt zien hoe de lokale bevolking hun avond besteedt. Accommodatie - Standaard: Duta Garden - Superieur: Gallery Prawirotaman - Luxe: The Phoenix
Plaats:
Borobudur,Yogyakarta

Trein naar Malang

Dag 4: Trein naar Malang

U stapt op de trein, het ideale vervoermiddel op dit eiland, en reist naar Malang dat in het oosten van Java ligt. Na ongeveer 8 uur komt u in de stad aan die in de koloniale tijd populair was om zijn aangename klimaat. Bekijk de gebouwen uit deze tijd, waaronder het bekende restaurant Toko Oen en wandel door de binnenstad en langs de bloemenmarkt.  Accommodatie - Standaard: Merbabu Guest House - Superieur: Santika Premiere - Luxe: Tugu Malang Accommodatie : Merbabu Guest House (Malang)
Plaats:
Malang

Richting de Bromo vulkaan

Dag 5: Richting de Bromo vulkaan

U heeft de ochtend de tijd om nog wat van de binnenstad van Malang te zien. In de loop van de ochtend reist u verder naar Bromo. U kunt bij goed weer alvast een wandeling maken in de omgeving. De zandzee rondom de Bromo vulkaan is in de namiddag vaak rustiger dan in de vroege ochtend met de zonsopkomst. Accommodatie - Standaard: Café Lava Hostel (zie foto's) - Superieur: Lava View Lodge - Luxe: Jiwa Jawa (Java Banana) Accommodatie : Cafe Lava Hostel (Bromo)
Plaats:
Malang,Bromo

Bewonder de Bromo

Dag 6: Bewonder de Bromo

We vertrekken om 4 uur om Bromo op zijn best te zien vanaf het uitkijkpunt. Geniet van het prachtige spektakel van de veranderende rode kleur als de zon opkomt. U ziet vanaf hier Bromo, Batok en Semeru. Dan gaat u met een jeep naar de voet van de vulkaan en loopt u de 246 treden omhoog naar de kraterrand. Na een uniek kijkje in de vulkaan keren we terug naar het hotel waar u kunt ontbijten en opfrissen. Dan rijden we door naar Kalibaru.  Accommodatie - Standaard: Kalibaru Cottage (zie foto's) - Superieur/luxe: Margo Utomo Agro Accommodatie : Kalibaru Cottages (Kalibaru)
Plaats:
Bromo,Kalibaru

Bezoek de plantages

Dag 7: Bezoek de plantages

Rondom Kalibaru liggen koffie-, specerijen-, rubber- en cacaoplantages en die bezoeken we vandaag. U krijgt een kijkje in de fabriek en kunt zien hoe de producten worden verwerkt. Die middag bent u weer terug in het hotel. U kunt hier heerlijk relaxen op de veranda of een duik nemen in het zwembad. Of trek erop uit om de omgeving verder te ontdekken! ​Accommodatie - Standaard: Kalibaru Cottage (zie foto's) - Superieur/luxe: Margo Utomo Agro Accommodatie : Kalibaru Cottages (Kalibaru)
Plaats:
Kalibaru

Ferry naar Pemuteran

Dag 8: Ferry naar Pemuteran

We reizen weer verder, dit keer met de ferry die ons naar Bali brengt. Na een klein stukje rijden komen we aan in het vissersdorpje Pemuteran. Dit is de uitvalsbasis voor excursies naar het West Bali National Park en het eiland Menjangan. Geniet van de rust en de natuur om u heen.  Accommodatie - Standaard: Kubuku Ecolodge (zie foto's) - Superieur: Adi Assri Beach Cottages - Luxe: Naya Gawana Resort & Spa Accommodatie : Kubuku Ecolodge (Pemuteran)
Plaats:
Pemuteran

Snorkeltour bij Menjangan

Dag 9: Snorkeltour bij Menjangan

Met de boot gaan we erop uit om het onderwaterleven te ontdekken. Op een paar verschillende plekken krijgt u de gelegenheid om te snorkelen. En dan is het tijd voor een heerlijke lunch op het strand. Die middag kunt u relaxen in het fijne hotel dat we voor u geboekt hebben. Lees een boek op de veranda en kom helemaal tot rust.  Accommodatie - Standaard: Kubuku Ecolodge (zie foto's) - Superieur: Adi Assri Beach Cottages - Luxe: Naya Gawana Resort & Spa Accommodatie : Kubuku Ecolodge (Pemuteran)
Plaats:
Pemuteran

Richting het centrum van Bali

Dag 10: Richting het centrum van Bali

De reis brengt u naar het culturele hart van Bali, het dorpje Ubud. Deze plek ligt tussen de rijstvelden temidden van de prachtige bergen. Onderweg bezoeken we de Werelderfgoed rijstvelden van Jatiluwih. Die middag heeft u de tijd om het gezellig drukke centrum van Ubud en de serene en indrukwekkende omgeving op eigen gelegenheid alvast te ontdekken.  Accommodatie - Standaard: Sri Aksata Ubud Resort (zie foto's) - Superieur: Sri Ratih Cottages - Luxe: Alaya Resort Accommodatie : Sri Aksata Ubud Resort (Ubud)
Plaats:
Ubud

Spirituele tour en Tirta Empul

Dag 11: Spirituele tour en Tirta Empul

U leert de Balinese cultuur het beste kennen door een tempel te bezoeken zoals de lokale bevolking dit doet. Draag vandaag een wit shirt en de gids neemt een sarong en sherp voor u mee. Bij de Tirta Empul tempel neemt u een bad voor spirituele reiniging. Vervolgens bezoekt u de 11e eeuwse koningsgraven in Gunung Kawi. In Bedulu eet u lunch met leden van een stichting die kinderen helpt om naar school te gaan. U kunt hier ook een rondleiding krijgen.  ​Accommodatie - Standaard: Sri Aksata Ubud Resort (zie foto's) - Superieur: Sri Ratih Cottages - Luxe: Alaya Resort Accommodatie : Sri Aksata Ubud Resort (Ubud)
Plaats:
Ubud

Fietstocht door de omgeving

Dag 12: Fietstocht door de omgeving

Een gids neemt u mee naar het hoogste punt in de omgeving van Ubud voor een fietstocht. Vanaf hier is het bijna alleen nog bergaf. U ziet vandaag de prachtige omgeving en kunt foto's maken wanneer u wilt. De gids laat u de compound van Balinese families zien en u zult versteld staan over het aantal families dat hier woont. Die middag kunt u op eigen gelegenheid Ubud verder ontdekken. Of lekker genieten van het zwembad van uw hotel.  Accommodatie - Standaard: Sri Aksata Ubud Resort (zie foto's) - Superieur: Sri Ratih Cottages - Luxe: Alaya Resort Accommodatie : Sri Aksata Ubud Resort (Ubud)
Plaats:
Ubud

De tempels van Bali

Dag 13: De tempels van Bali

We bezoeken vandaag nog twee hele bijzondere tempels. Pura Taman Ayun, de Koningstempel met zijn prachtige gelaagde daken. En Tanah Lot, een fotogenieke tempel die op een rots in zee is gebouwd. Bij laag water brengt de priesters zijn offers. En dan reizen we door naar Seminyak voor een paar dagen genieten van zon, zee en strand.  ​Accommodatie - Superior : Puri Saron Seminyak (zie foto's) - Luxe: Double Six Luxury Hotel Accommodatie : Puri Saron Seminyak (zie foto's)
Plaats:
Seminyak,Tanah Lot

Een dagje aan de kust

Dag 14: Een dagje aan de kust

Als afsluiting zijn de laatste dagen van de reis gepland aan het strand van Seminyak. Het strand leent zich voor een wandeling in de vroege ochtend of namiddag. Op het midden van de dag kunt u op een strandstoel onder een parasol genieten van de zee en de surfers en de ervaringen van de reis de revue laten passeren. U kun zelf ook het surfen uitproberen, maar wees wel voorzichtig!surf Accommodatie - Superior : Puri Saron Seminyak (zie foto's) - Luxe: Double Six Luxury Hotel Accommodatie : Puri Saron Seminyak (zie foto's)
Plaats:
Seminyak

Vertrek vanaf Seminyak

Dag 15: Vertrek vanaf Seminyak

En dan zit een mooie reis vol hoogtepunten er alweer op. Duik nog een laatste keer in zee voor we u naar de luchthaven brengen. Tijdens de terugvlucht kunt u nagenieten van alle mooie momenten die u heeft gehad. We zien u graag snel nog een keer terug!
Plaats:
Seminyak
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.541 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Indonesië volgens uw wensen