Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Traditionele cultuur en bijzondere ontmoetingen in noordelijk Tanzania

TanzaniaTraditionele cultuur en bijzondere ontmoetingen in noordelijk Tanzania

Avontuur
Deze 10-daagse reis is een indrukwekkende safari boordevol natuur, cultuur en bijzondere ontmoetingen met lokale stammen zoals de Maasai en Hadzabe. U overnacht in een authentieke Maasai Boma, waar u op een unieke manier verwelkomd wordt. De reis neemt u verder mee naar het afgelegen, maar prachtige Lake Eyasi, waar u een dag doorbrengt met de Hadza en Datoga stam. Uw safari eindigt met wild spotten in Tarangire National Park, bekend om de grote populatie olifanten.  U kunt deze reis uitbreiden met een bezoek aan Serengeti National Park of Zanzibar; vraag ons gerust naar de mogelijkheden.
Reisideeën aangeraden door
Miranda Lokale*r Tanzania Expert*in
Duur van de reis
10 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 3.135
Reisprogramma
Aankomst in Arusha

Dag 1: Aankomst in Arusha

"Karibu Tanzania" (welkom in Tanzania)! Bij aankomst op Kilimanjaro Airport herkent u uw gids aan het bordje met uw naam. Hij verwelkomt u en brengt u naar uw bijzondere accommodatie aan de rand van Arusha National Park. Kiboko Lodge is de eerste lodge ter wereld die gerund wordt door voormalige straatkinderen en 100% van de winst gaat naar projecten die straatkinderen een toekomst geven. Accommodatie: Kiboko Lodge (Arusha)
Plaats:
Arusha

Watoto Foundation project

Dag 2: Watoto Foundation project

Na het ontbijt maakt u een begeleide wandeling door de omgeving en het nabijgelegen dorpje. Dit is een mooie manier om kennis te maken met de Tanzaniaanse cultuur. 's Middags bezoekt u het Watoto Foundation-project, waar voormalige straatkinderen worden opgeleid tot timmerman, automonteur, veeboer of kok. U kunt een kijkje nemen in de klaslokalen en een praatje maken met de leerlingen.  Accommodatie: Kiboko Lodge (Arusha)
Plaats:
Arusha

Maak kennis met Tanzania's flora en fauna in Arusha National Park

Dag 3: Maak kennis met Tanzania's flora en fauna in Arusha National Park

U bezoekt vandaag Arusha National Park, een relatief onbekend, maar prachtig natuurgebied aan de voet van Mount Meru. Geniet van de wilde dieren en vogels in het park en verwonder u over het overweldigende uitzicht op de Momella-meren en de Ngurdoto-krater. Die middag nemen we u mee naar een Maasai-dorp, waar u op traditionele wijze door de stam wordt verwelkomd. U overnacht in een typische Maasai-hut, die overigens wel van het nodige comfort is voorzien. Accommodatie: Osiligilai Maasai Lodge (Sanya Juu)
Plaats:
Arusha National Park

Wandeling met Maasai in de bush

Dag 4: Wandeling met Maasai in de bush

De jonge Maasaikrijgers nemen u mee op een wandeling door de bush, waarbij u meer te weten komt over de medische geneeskrachten van diverse planten. Ook laten ze u enkele jachttechnieken zien. In de middag rijden we verder naar het westen, richting de 'muur' van de Great Rift Valley. U overnacht in een ruime safaritent met comfortabel bed. Voor de badkamer moet u een klein stukje lopen, maar het spectaculaire uitzicht over Lake Manyara maakt dit meer dan de moeite waard.  Accommodatie: Migombani Camp (Lake Manyara)
Plaats:
Lake Manyara

Safari in Lake Manyara National Park

Dag 5: Safari in Lake Manyara National Park

U rijdt vandaag door de bossen, over de vlaktes en langs het meer van Lake Manyara National Park, dat bekend staat om de enorme diversiteit aan vogels, waaronder flamingo's, pelikanen en ooievaars. Het heeft bovendien de grootste concentratie bavianen ter wereld. Optioneel is een kanotocht op Lake Manyara of de bijzondere Treetop Walkway, waar u over hangbruggen op 370 meter hoogte door de boomkruinen wandelt.  Accommodatie: Migombani Camp (Lake Manyara)
Plaats:
Lake Manyara National Park

Wandeling naar de Miwaleni-waterval

Dag 6: Wandeling naar de Miwaleni-waterval

Tijd voor een actieve dag met een prachtige wandeling naar Miwaleni Lake & Waterfall, een groene oase bij de Great Rift Valley. U kunt een uitdagende tocht over rotspartijen maken met een verfrissende duik onder de waterval van 15 meter als beloning. Het is mogelijk om de tocht van 3,5 kilometer op een mountainbike af te leggen, of u kunt een tuktuk (lokale taxi) nemen. In de middag ontmoet u een lokale familie met wie u samen een lokale maaltijd bereidt en eet. Een ideale manier om de cultuur écht te leren kennen! Optioneel: avonturiers kunnen als Tarzan en Jane door de baobabbomen vliegen aan een spectaculaire zipline. Accommodatie: Migombani Camp (Lake Manyara)
Plaats:
Mto wa Mbu

Van de Maasai naar het afgelegen Lake Eyasi

Dag 7: Van de Maasai naar het afgelegen Lake Eyasi

In de ochtend brengen we een bezoek aan de Maasai-familie van Mama Yamath. Dankzij onze persoonlijke band ontvangen zij gasten in hun kleine boma en laten ze u graag een kijkje nemen in hun dagelijks leven. Daarna rijden we verder naar Lake Eyasi, een ondiep zoutmeer gevormd door vulkanische activiteit. Het is een compleet ander landschap met palmbomen, de uitgestrekte zoutvlakte en de bergen van de Rift Vallei op de achtergrond. Normaal gesproken ligt het meer grotendeels droog; enkel tijdens het natte seizoen, bij veel regen, neemt het meer in omvang toe. Die middag heeft u vrij om op uw gemak de oevers van het meer te ontdekken en kennis te maken met de lokale bevolking.  Accommodatie: Lake Eyasi Safari Lodge (Lake Eyasi)
Plaats:
Lake Eyasi

Ontmoeting met inheemse stammen

Dag 8: Ontmoeting met inheemse stammen

Vandaag maakt u kennis met twee stammen die weer compleet anders zijn dan de Maasai. De Hadzabe, ook wel bekend als bushmen, zijn jagers/verzamelaars en leven vandaag nog net als duizenden jaren geleden. Als u wilt, kunt u met ze mee op jacht gaan. De Dagota daarentegen zijn boeren en ambachtslieden, ze dragen roodbruine lederen kleren en hebben een opvallende cirkelvormige tattoo rond hun ogen. Leer meer over hun unieke gebruiken en tradities, alvorens in de namiddag terug te keren naar uw accommodatie in Karatu. Accommodatie: Bougainvillea Safari Lodge (Karatu)
Plaats:
Lake Eyasi

Tussen de baobabbomen en olifanten in Tarangire National Park

Dag 9: Tussen de baobabbomen en olifanten in Tarangire National Park

Een vroeg vertrek want vandaag gaat u nog eenmaal op safari! Tarangire National Park staat bekend om de grote concentratie olifanten en eeuwenoude baobabbomen, die kunt u niet missen. U onderbreekt de game drive met een picknicklunch met een prachtig uitzicht op de Tarangire River waar u misschien olifanten kunt spotten die hier komen drinken of baden. Accommodatie: African View Lodge (Arusha)
Plaats:
Tarangire National Park

Afscheid van Tanzania

Dag 10: Afscheid van Tanzania

De laatste dag van uw safari is aangebroken. Indien u pas laat in de avond vertrekt, kunt u vandaag nog op pad gaan voor een koffietour aan de voet van de Mount Meru. Of wat dacht u van een snelcursus Swahili koken of traditionele sieraden maken, als een mooi aandenken? Vergeet niet nog een duik te nemen in het zwembad van uw hotel, voor we u terugbrengen naar het vliegveld voor uw vlucht naar huis. We hopen dat u heeft genoten van deze bijzondere reis!
Plaats:
Arusha
Praktische informatie
Budget vanaf€ 3.135 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Tanzania volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten