Familie Safari door het dierenrijk

TanzaniaFamilie Safari door het dierenrijk

Klassiekers
Deze spectaculaire 11-daagse reis door Tanzania is geschikt voor het hele gezin! Samen met uw kinderen maakt u een onvergetelijke privésafari langs traditionele Afrikaanse stammen en door natuurparken vol wilde dieren. Uw gids zal uw kinderen alles over het wild vertellen en u zult versteld staan hoe snel zij dieren kunnen spotten! En natuurlijk hoort daar een gratis Adventure Speurboek bij. Deze reis is slechts een voorbeeld en kan volledig op maat gemaakt worden.
Reisideeën aangeraden door
Miranda Lokale*r Tanzania Expert*in
Duur van de reis
11 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.765
Reisprogramma
Aankomst in Arusha

Dag 1: Aankomst in Arusha

Welkom in Tanzania! Bij aankomst op Kilimanjaro Airport staat uw gids u al op te wachten. Hij brengt u naar uw comfortabele accommodatie op ca. 45 minuten rijden van de luchthaven. Uw gids heeft ruime ervaring met kinderen op safari. Hij weet leuke plekjes te vinden en zal hen wegwijs maken in het wildlife van Tanzania. Ook kan hij boeiend vertellen over het gedrag, de eigenschappen en de gewoonten van de wilde dieren die jullie onderweg zien. Accommodatie: Simba Farm Lodge (West Kilimanjaro)
Plaats:
West Kilimanjaro Landing Ground

Nederlandse boerderij op Tanzaniaanse bodem

Dag 2: Nederlandse boerderij op Tanzaniaanse bodem

Een dag om heerlijk te acclimatiseren met uw gezin en langzaam te wennen aan de vreemde geluiden, geuren en vergezichten. En waar kunt u dat beter doen dan op de boerderij van de Nederlandse familie Bruinsma, die al sinds 1981 in Tanzania woont? Samen met uw kinderen maakt u eerst kennis met de bewoners van de boerderij, waaronder koeien, schapen, konijnen en eenden. Onder begeleiding maakt u een avontuurlijke wandeling naar de Simba-rivier waar u onderweg apen kunt tegenkomen. Sluit de dag af met een sundowner tussen de glooiende velden, met de Mount Kilimanjaro en Meru op de achtergrond. Accommodatie: Simba Farm Lodge (West Kilimanjaro)
Plaats:
West Kilimanjaro Landing Ground

Ontdek Arusha National Park 

Dag 3: Ontdek Arusha National Park 

's Ochtends vertrekken we naar Arusha National Park, een relatief klein en weinig bezocht park, maar prachtig gelegen aan de voet van de Mount Meru. Het gebied biedt volop wild, vogels en een prachtig uitzicht over de Momella-meren en de Ngurdoto-krater. Na dit bezoek rijden we door richting West Kilimanjaro voor een kennismaking met de Maasai-stam. ‘s Avonds overnacht u in uw eigen Maasai (familie) hut.  Accommodatie: Original Maasai Lodge (Sanya Juu)
Plaats:
Arusha National Park

In het land van de Maasai

Dag 4: In het land van de Maasai

U brengt de dag door in dit authentieke "Maasai dorp", gelegen ver van de bewoonde wereld en dat wordt beheerd door de lokale Maasai community. Na het ontbijt gaat u met een Maasai-krijger op stap. U bezoekt een lokale school, ontmoet de dorpsbewoners en jonge kinderen kunnen een ritje op een ezel maken. Ook leert u over de traditionele Maasai-jachttechnieken en mag u zelf speerwerpen. Sluit de dag af met een drankje op een geweldig uitzichtpunt, voordat u terugkeert naar de lodge voor een heerlijk diner van (inter)nationale gerechten en Maasai-specialiteiten. Accommodatie: Original Maasai Lodge (Sanya Juu)
Plaats:
Kilimanjaro

Bezoek aan Meserani Snake Park

Dag 5: Bezoek aan Meserani Snake Park

Op naar de wildparken waar Tanzania beroemd om is! We nemen afscheid van het gastvrije personeel van Maasai Lodge en rijden westwaarts. Onderweg maken we een stop in Meserani Snake Park, een eenvoudig slangenpark met dieren die u anders niet snel zou zien: felgroene slangen, indrukwekkende boa constrictors, krokodillen en reptielen. Durven jullie een slang vast te houden? In de middag geniet u van een warme lunch bij de lodge en een verfrissende duik in het zwembad. Accommodatie: Sangaiwe Tented Lodge (Tarangire National Park)
Plaats:
Tarangire National Park

Game drive in Tarangire

Dag 6: Game drive in Tarangire

Na het ontbijt bezoekt u Tarangire National Park voor een game drive. Het landschap en de vegetatie van het park zijn zeer divers en het park beschikt over de grootste concentraties wild van Tanzania. Tarangire National Park is met name bekend om de hoge populatie olifanten. De picknicklunch vindt plaats op een prachtig uitzichtpunt over de Tarangire Rivier, waar vaak olifanten en andere wilde dieren komen drinken of baden. Accommodatie: Sangaiwe Tented Lodge (Tarangire National Park)
Plaats:
Tarangire National Park

Het dorpsleven in Mto wa Mbu

Dag 7: Het dorpsleven in Mto wa Mbu

Vandaag reist u op uw gemak van Tarangire naar Karatu. Onderweg bezoekt u Mto wa Mbu, waar uw lokale gids u staat op te wachten. U kunt ervoor kiezen om een wandeling te maken of een tocht per mountainbike. Sluit de tocht af met een drankje bij een lokaal restaurant. Vanaf het terras kunt u van dichtbij het dorpsleven ervaren. Na de lunch kunt u nog even over de lokale markt struinen als u wilt. Daarna rijdt u door naar uw accommodatie in Karatu. Accommodatie: Rhotia Valley Lodge (Karatu)
Plaats:
Mto wa Mbu

Op zoek naar de Lion King in de Serengeti

Dag 8: Op zoek naar de Lion King in de Serengeti

Door naar uw volgende avontuur in Serengeti National Park! Rijdend over de eindeloze vlaktes van de Serengeti ziet u af en toe rotsachtige eilandjes in een zee van gras, “kopjes” genaamd. Een ideale schuilplaats voor leeuwenfamilie's om uit te rusten en de perfecte speelplek voor hun welpen. Tijdens de game drive zal uw gids u langzaam naar centraal Serengeti rijden, waar u de komende nacht doorbrengt. Het verblijf in het kamp zal u het unieke “Out of Africa”-gevoel geven. Accommodatie: Kati Kati Tented Camp (Serengeti)
Plaats:
Serengeti

De wildernis van Serengeti National Park

Dag 9: De wildernis van Serengeti National Park

Geniet een volle dag van de pracht van de Serengeti! Centraal in de Serengeti ligt de Seronera River Valley temidden van een netwerk van rivieren, waardoor de regio het hele jaar door is voorzien van water. Het gebied is de thuishaven van onder meer grote katachtigen zoals cheeta’s, leeuwen en luipaarden. Deze laatste zijn redelijk gemakkelijk te spotten door het gebrek aan bomen in de vallei.  Accommodatie: Kati Kati Tented Camp (Serengeti)
Plaats:
Serengeti

Verken de wonderen van de Ngorongoro-krater

Dag 10: Verken de wonderen van de Ngorongoro-krater

Vroeg in de ochtend rijdt u terug naar het Ngorongoro Conservation-gebied, naar de grootste intacte en wereldbefaamde Ngorongoro-krater. In Lake Magai zult u flamingo's aantreffen, terwijl nijlpaarden liever in de zoetwaterpoelen verblijven. Leeuwen zwerven rond op zoek naar een prooi of doen een van hun frequente dutjes. Met een beetje geluk zult u de zeldzame zwarte neushoorn spotten. In de namiddag verlaat u de kraterbodem en keert u terug naar de bewoonde wereld voor de overnachting. Accommodatie: Tloma Lodge (Karatu)
Plaats:
Ngorongoro Crater

Einde van uw familiesafari

Dag 11: Einde van uw familiesafari

Na een kalm ontbijt keren we op ons gemak terug naar Arusha. Onderweg maakt u een stop bij een traditionele Maasai Boma. Dit geeft u de unieke kans op een kijkje in het dagelijks leven, de tradities en gebruiken van deze kleurrijke stam. Dan is het tijd om afscheid te nemen. Afhankelijk van de vertrektijd van uw internationale vlucht, zet uw gids u netjes bij Kilimanjaro Airport af.
Plaats:
Arusha
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.765 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Tanzania volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten