Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Afrikaanse wildernis en paradijselijk Zanzibar

TanzaniaAfrikaanse wildernis en paradijselijk Zanzibar

Hoogtepunten
Maak een onvergetelijke reis van de Afrikaanse wildernis tot aan de lange, witte zandstranden van de Indische Oceaan. Door middel van een privé-safari bezoekt u de prachtigste natuurparken van Tanzania en staat u oog in oog met verschillende wilde dieren. Denk hierbij aan olifanten, boomklimmende leeuwen, giraffen, flamingo's, gnoes en nog veel meer. Na het safari avontuur sluit u uw reis af op het prachtige 'bounty' eiland Zanzibar. U kunt hier volledig tot rust komen op de parelwitte stranden. Een unieke safaribeleving met een exotisch tintje! Deze reis is slechts een voorbeeld en kan volledig op maat gemaakt worden.
De rondreis in één oogopslag
  • Paradijselijke strandenParadijselijke stranden
  • SafariSafari
  • Yoga, meditatie en ontspanningYoga, meditatie en ontspanning
  • NatuurNatuur
Reisideeën aangeraden door
Miranda Lokale*r Tanzania Expert*in
Duur van de reis
12 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 3.740
Reisprogramma
Aankomst in Tanzania

Dag 1: Aankomst in Tanzania

Welkom in Tanzania! Uw gids brengt u van de luchthaven naar uw lodge, waar u direct kennismaakt met de prachtige natuur van Tanzania. African View Lodge ligt op een steenworp afstand van Arusha National Park en heeft een prachtig uitzicht op de Mount Meru. Kom rustig bij van uw vlucht op uw privé-veranda, ontspan aan het zwembad of verken de omgeving te voet. Accommodatie: African View Lodge (Arusha)
Plaats:
Arusha

Op zoek naar de olifanten van Tarangire

Dag 2: Op zoek naar de olifanten van Tarangire

Uw avontuur begint! U rijdt naar Tarangire National Park voor een eerste introductie met de flora en fauna van Tanzania. In een relatief klein gebied zult u een grote diversiteit aan wilde dieren zien, zoals zebra's, giraffen, buffels, elanden en misschien zelfs leeuwen of cheeta's. Het park is bovendien bekend om de vele olifantenfamilies, die u ongetwijfeld van dichtbij zult aanschouwen. Accommodatie : Lake Burunge Tented Lodge (Tarangire)
Plaats:
Tarangire National Park

Kleurrijk Mto wa Mbu en de Great Rift Valley

Dag 3: Kleurrijk Mto wa Mbu en de Great Rift Valley

Vandaag reist u op uw gemak van Tarangire richting Karatu, met een stop in het veelzijdige stadje Mto wa Mbu. Hier maakt u een prachtige wandeling onder begeleiding van een lokale gids die in dit stadje is opgegroeid. U passeert uitgestrekte bananenplantages, traditionele huisjes en vangt een glimp op van het dorpsleven. Verkent u de omgeving liever per fiets? Dan kunt u in plaats van de wandeling ook een avontuurlijke mountainbiketocht maken. Accommodatie: Rhotia Valley Lodge (Karatu)
Plaats:
Mto wa Mbu

De uitgestrekte vlaktes van de Serengeti

Dag 4: De uitgestrekte vlaktes van de Serengeti

U vertrekt op uw gemak naar de uitgestrekte vlaktes van Serengeti National Park. Onderweg wordt u al een kijkje in de Ngorongoro-krater gegund. Rijdend over de savannes ziet u af en toe rotsachtige eilandjes in een zee van gras, "kopjes". Voor de leeuwen een uitstekende uitkijkpost en een ideale plek om hun jongen te verbergen. U verblijft in een tentenkamp dat u het unieke "Out of Africa" gevoel zal geven; geniet van een diner onder de sterrenhemel en het geluid van scharrelend en brullend wild in de nacht. Accommodatie : Hippo Trails Camp (Serengeti National Park)
Plaats:
Serengeti

Op safari in Serengeti National Park

Dag 5: Op safari in Serengeti National Park

Geniet een volle dag van de pracht van de Serengeti! De Serengeti is Tanzania’s oudste wildpark en staat bekend om de jaarlijkse migratie van miljoenen antilopen en gnoes. Afhankelijk van de periode zal uw safarigids de plekken opzoeken waar u dit indrukwekkende spektakel het beste kunt zien. Optioneel is een ballonsafari, een onvergetelijk avontuur met aansluitend als kers op de taart champagne en een uitgebreid ontbijt in de bush. Accommodatie : Hippo Trails Camp (Serengeti National Park)
Plaats:
Serengeti

Van de uitgestrekte vlaktes naar de hooglanden van de Ngorongoro

Dag 6: Van de uitgestrekte vlaktes naar de hooglanden van de Ngorongoro

Zelfs op deze laatste dag kunt u nog niet eerder gespotte (roof)dieren ontdekken en mogelijk een aantal van de vele verschillende vogelsoorten die het park rijk is. In de loop van de ochtend zakt u met een game drive weer af naar het zuiden. Als u de Serengeti verlaat, komt u weer in de prachtige omgeving van de Ngorongoro. Maasai gehuld in hun kleurrijke doeken hoeden hier hun kuddes vee en wellicht treft u ook nog gazelles, giraffes, olifanten of zebra’s die uw pad kruisen. Het wild in Tanzania is namelijk niet gebonden aan de grenzen van een park. Accommodatie : Tortilis Ngorongoro Camp (Ngorongoro Conservation Area)
Plaats:
Serengeti,Ngorongoro District Council

Ontdek het natuurwonder van de Ngorongoro-krater

Dag 7: Ontdek het natuurwonder van de Ngorongoro-krater

's Ochtends vroeg, terwijl de omgeving nog door een mistige gloed omhuld is, daalt u ruim 600 meter af de Ngorongoro-krater in voor een indrukwekkende game drive op de bodem. Naast vele andere wilde dieren zult u hier met een beetje geluk de zeldzame zwarte neushoorn spotten. U geniet van een picknicklunch in de wildernis voordat u in de (na)middag terugkeert naar de bewoonde wereld. Accommodatie : Marera Valley Lodge (Karatu)
Plaats:
Ngorongoro Crater

Maak kennis met de Maasai-cultuur

Dag 8: Maak kennis met de Maasai-cultuur

Vandaag vliegt u vanaf Arusha naar het exotische Zanzibar. Onderweg naar de luchthaven maakt u een stop bij een traditionele Maasai Boma. Dit authentieke dorp gunt u een kijkje in het dagelijks leven, de tradities en gebruiken van deze kleurrijke stam. In de middag vliegt u vanaf Arusha Airport naar Zanzibar. Hier wordt u opgewacht en naar uw accommodatie gebracht, waar u de komende dagen volledig tot rust kunt komen. Dit bijzondere hotel direct aan het strand is ecologisch gebouwd, met veel gerecyclede materialen en kunst van jonge Tanzaniaanse artiesten. Accommodatie : The Loop (Zanzibar)
Plaats:
Zanzibar,Mto wa Mbu

Ontspannen en cultuur opsnuiven op "Spice Island" Zanzibar

Dag 9 tot 11: Ontspannen en cultuur opsnuiven op "Spice Island" Zanzibar

Drie volle dagen om heerlijk bij te komen van uw safari avontuur. U wordt omringd door een waar paradijs met kilometers witte stranden, palmbomen en het turquoise water van de Indische Oceaan. Maak een strandwandeling of verken de onderwaterwereld middels een snorkel- (of duik)tour. Natuurlijk kunt u ook beslissen om bij het zwembad te ontspannen of onder een palmboom een cocktail te drinken. Onze tip: ontdek het eiland per fiets om te zien hoe het dagelijkse leven in een Zanzibar dorp wordt geleefd. Van koeien en eenden tot winkeltjes, schooltjes en moskeeën. Accommodatie : The Loop (Zanzibar)
Plaats:
Zanzibar

Vertrek vanuit Zanzibar

Dag 12: Vertrek vanuit Zanzibar

Helaas, aan alle goede dingen komt een eind. Vandaag wordt u naar Zanzibar Airport gereden waar u per internationale vlucht weer naar huis vliegt. Wij wensen u een prettige vlucht en hopen dat u veel mooie herinneringen aan het prachtige en veelzijdige Tanzania zult bewaren.
Plaats:
Zanzibar
Praktische informatie
Budget vanaf€ 3.740 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Tanzania volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten