Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Beklimming Kilimanjaro en avontuurlijke Safari in de wildparken

TanzaniaBeklimming Kilimanjaro en avontuurlijke Safari in de wildparken

Avontuur
Deze 15 daagse reis vormt de ultieme tocht naar de hoogste en bekendste berg van Afrika, de Kilimanjaro. Klim naar grote hoogten en bewonder de verschillende landschappen en vegetatie die u onderweg passeert. Het uiteindelijk doel is het oppermachtige gevoel om op het 'Dak van Afrika' te staan. Na de beklimming sluit u de reis af met een 6-daagse privésafari naar de meest fantastische wildparken van Tanzania. Avontuur ten top!  Dit reisschema is slechts een voorbeeld en kan nog volledig aangepast worden.
De rondreis in één oogopslag
  • BergenBergen
  • HikingHiking
  • SafariSafari
  • NatuurNatuur
Reisideeën aangeraden door
Miranda Lokale*r Tanzania Expert*in
Duur van de reis
15 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 5.350
Reisprogramma
Welkom in Tanzania

Dag 1: Welkom in Tanzania

Bij aankomst op Kilimanjaro Airport staat uw chauffeur al klaar. Hij brengt u naar uw hotel aan de voet van Mount Kilimanjaro, waar u twee nachten verblijft om te acclimatiseren en u voor te bereiden op het grote avontuur. Het hotel ligt op korte afstand van het centrum en heeft een tropische tuin met restaurant, bar en zwembad. Omdat deze accommodatie veel waarde hecht aan vergroening is meer dan 60% van het terrein bedekt met weelderig groen. Kortom, de ideale plek om bij te komen van uw vlucht en u voor te bereiden op de klim! Accommodatie: Chanya Lodge (Moshi)
Plaats:
Moshi

De laatste voorbereidingen voor uw klim

Dag 2: De laatste voorbereidingen voor uw klim

Uw gids komt op een afgesproken tijdstip langs voor een uitgebreide briefing over uw Kilimanjaro-expeditie. De rest van de dag kunt u naar eigen wensen invullen. Om de Afrikaanse sfeer van Moshi te beleven, raden we een wandeling door het centrum aan. Ook de lokale markt is een ervaring op zich; een mooie gelegenheid om de cultuur op te snuiven en kennis te maken met de bevolking die aan de voet van Kilimanjaro leeft. Accommodatie: Chanya Lodge (Moshi)
Plaats:
Moshi

Start van uw Kilimanjaro-expeditie

Dag 3: Start van uw Kilimanjaro-expeditie

Uw avontuur begint! De trek start bij de Machame Gate op 1.800 m, vanaf waar u het slingerende pad door het regenwoud volgt. Deze eerste dag is gelijk pittig, u loopt zo'n 6-7 uur en klimt tot 3.000 m. Het bos is prachtig, weelderig en groen. ´s Middags bereikt u het eerste kamp, Machame Huts, voor het diner en een welverdiende nachtrust. Het team dat u begeleidt, bestaat 100% uit lokale gidsen en porters, met jarenlange ervaring. Zij zien er persoonlijk op toe dat u niet alleen veilig de top bereikt, maar ook op een plezierige en gedenkwaardige manier. ​Hoogte: ca. 3.000 meter Afstand: ca. 11 km Wandeltijd: ca. 6 à 7 uur Klimaatzone: regenwoud
Plaats:
Kilimanjaro

Steile wandeling naar Shira Camp

Dag 4: Steile wandeling naar Shira Camp

Vandaag maakt u een korte, maar steile wandeling (tot 3.840 m). U verlaat al snel het regenwoud en loopt verder over het stijgende pad. U steekt de kleine vallei over en loopt over een steile rotsachtige rand, bedekt met boomheide. Het pad buigt af naar het westen, door een rivierkloof. Nu is het tijd om te genieten van het uitzicht op Mount Kilimanjaro en het regenwoud dat u achtergelaten heeft. ​Hoogte: ca. 3.840 meter Afstand: ca. 5 km Wandeltijd: ca. 4 à 5 uur Klimaatzone: moorland/heide
Plaats:
Kilimanjaro

Van de Lava Tower naar Barranco Camp

Dag 5: Van de Lava Tower naar Barranco Camp

Vanaf het Shira Plateau wandelt u over een heuvelrug, richting de Lava Tower op een hoogte van 4.600 m. Na de lunch daalt u naar de Barranco Huts op 3.950 m. Hier kunt u uitrusten van de tocht en genieten van het diner en de overnachting. Al verblijft u bijna op dezelfde hoogte als gisteren, vandaag is erg belangrijk voor het acclimatiseren en het voorbereiden van uw lichaam op de klim naar de top. ​Hoogte: ca. 3.950 meter Afstand: ca. 10 km Wandeltijd: ca. 6 à 7 uur Klimaatzone: semi-woestijn Acclimatiseringsdag
Plaats:
Kilimanjaro

Adembenemende gletsjers rondom Barafu Camp

Dag 6: Adembenemende gletsjers rondom Barafu Camp

U begint vandaag met een flinke klim op de steile bergrug tegen de Barranco-wand. Als u boven bent, kunt u genieten van het prachtige uitzicht op de Heim Glacier. Na de lunch in het Karanga Camp loopt u via een gemakkelijk, maar steil pad voorbij de kruising met de Mweka Trail, waarbij de zuidelijke gletsjers opdoemen aan uw linkerhand. In de Barafu Huts kunt u uitrusten en uw lichaam laten herstellen. ​Hoogte: ca. 4.600 meter Afstand: ca. 9 km Wandeltijd: ca. 8 à 10 uur Klimaatzone: alpine woestijn
Plaats:
Kilimanjaro

Op naar het 'Dak van Afrika'

Dag 7: Op naar het 'Dak van Afrika'

Om 23.30 uur staat u op en schuifelt u de koude nacht in. U zigzagt door het zware puin naar Stella Point (5.732 m), mentaal en fysiek het meest uitdagende gedeelte van de tocht. Vanaf Stella Point tot aan Uhuru Peak op 5.895 m loopt u door de sneeuw. Eenmaal daar hebt u het hoogste punt van de Kilimanjaro en het continent Afrika bereikt, proficiat! Geniet van het overweldigende uitzicht over gletsjers en ijswanden en een spectaculaire zonsopkomst. U daalt door het bos tot 3.100 m en overnacht een laatste keer op de berg. ​Hoogte: ca. 5.895 meter Afstand: ca. 5 km klimmen en 12 km dalen Wandeltijd: ca. 7 à 8 uur naar de top, 2,5 à 3,5 uur afdalen (Barafu Huts) en 3 à 4 uur Mweka Huts Klimaatzone: noordpool
Plaats:
Kilimanjaro

Laatste afdaling en transfer naar Arusha

Dag 8: Laatste afdaling en transfer naar Arusha

U wandelt vandaag terug naar de Mweka Gate en ontvangt uw certificaat voor het bereiken van de top. Maar ook als u de top niet bereikt heeft, zult u in ieder geval een fantastische ervaring rijker zijn. Bij de gate staat een auto voor u klaar om u naar Arusha te rijden. Rust heerlijk uit en geniet na van deze spectaculaire ervaring. Accommodatie: African View Lodge (Arusha)
Plaats:
Arusha

Bijkomen van uw beklimming

Dag 9: Bijkomen van uw beklimming

U heeft een volle dag in Arusha om bij te komen van uw spectaculaire klimavontuur. U kunt heerlijk ontspannen bij het zwembad, rustig een boek lezen op uw privéveranda of één van de optionele activiteiten ondernemen, zoals een kanotocht op Lake Duluti, een koffietour of een mountainbiketocht. De keuze is aan u! Accommodatie: African View Lodge (Arusha)
Plaats:
Arusha

Safari-avontuur in Lake Manyara National Park

Dag 10: Safari-avontuur in Lake Manyara National Park

En dan is het tijd voor het tweede avontuur! Vandaag maakt u kennis met de Tanzaniaanse flora en fauna met een bezoek aan Lake Manyara National Park. Dit relatief kleine en mooie park ligt aan de voet van de Rift Vallei en is het gebied van (boomklimmende) leeuwen en een grote populatie flamingo's. Accommodatie: Rhotia Valley Lodge (Karatu)
Plaats:
Lake Manyara

Op weg naar de uitgestrekte vlakes van de Serengeti

Dag 11: Op weg naar de uitgestrekte vlakes van de Serengeti

U verlaat de Rift Vallei en zet koers naar het beroemde Serengeti National Park. Onderweg krijgt u al een eerste kijkje in de Ngorongoro-krater. Rijdend over de vlaktes ontdekt u de grote hoeveelheid en variëteit van wilde dieren, zoals leeuwen, luipaarden, giraffen en olifanten. 's Middags arriveert u bij uw accommodatie in Serengeti. U verblijft in een tent, wat het unieke “Out of Africa”-gevoel zal geven!  Accommodatie: Thorntree Camp (Serengeti)
Plaats:
Serengeti

Avontuurlijke safari in Serengeti

Dag 12: Avontuurlijke safari in Serengeti

Vandaag heeft u de hele dag om van de prachtige Serengeti te genieten, het oudste wildpark van Tanzania. Dit park is bekend om de jaarlijkse trek van de gnoes die vergezeld worden door zes miljoen antilopen. Afhankelijk van de periode van het jaar, zal uw gids proberen de migratie te volgen en de beste plek te vinden om dit indrukwekkende schouwspel waar te nemen. Accommodatie: Thorntree Camp (Serengeti)
Plaats:
Serengeti

Van de Serengeti-vlaktes naar de Ngorongoro-kraterrand

Dag 13: Van de Serengeti-vlaktes naar de Ngorongoro-kraterrand

's Ochtends maakt u nogmaals een game drive in centraal Serengeti. Tijdens deze safari begeeft u zich langzaam naar het zuiden en komt u weer in de adembenemde landschappen van het beschermde gebied van Ngorongoro. Hier kunt u zich nog steeds vergapen aan alle wilde dieren om u heen, want in Tanzania zijn deze niet gebonden aan parkgrenzen. U brengt de nacht door óp de rand van de Ngorongoro-krater zodat u de volgende dag als één van de eerste het natuurwonder kunt betreden. Accommodatie: Ang'ata Ngorongoro Camp (Ngorongoro-kraterrand)
Plaats:
Ngorongoro District Council

Het wereldwonder Ngorongoro-krater

Dag 14: Het wereldwonder Ngorongoro-krater

In de mistige gloed van de ochtendnevel gaat u de Ngorongoro-krater in. U daalt ruim 600 meter af voor een spannende game drive op de bodem van de krater. Naast vele andere wilde dieren is de zeldzame zwarte neushoorn hier te vinden. Met een beetje geluk spot u hier de Big 5 maar ook vele andere dieren zoals olifanten, struisvogels en kraanvogels. In de loop van de middag rijdt u de krater uit en keert u terug naar de bewoonde wereld. Accommodatie: Tloma Lodge (Karatu)
Plaats:
Ngorongoro

Een laatste ontmoeting met de Maasai-stam

Dag 15: Een laatste ontmoeting met de Maasai-stam

Op uw laatste dag maakt u een stop bij een traditionele Maasai Boma, een authentiek dorp waar u de tradities en gebruiken van de lokale bevolking kunt ervaren. Gezien onze hechte band met deze familie, wordt deze kans enkel en exclusief aangeboden aan gasten van ons safaribedrijf. Dan is het tijd om afscheid te nemen. Wij wensen u een prettige vlucht vanaf de luchthaven van Kilimanjaro en we hopen dat u veel mooie herinneringen aan het prachtige en veelzijdige Tanzania zult bewaren.
Plaats:
Kilimanjaro
Praktische informatie
Budget vanaf€ 5.350 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Tanzania volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten