Covid-19 - Waar op reis?Ontdek
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

MarokkoSportieve wandelvakantie in het Rifgebergte

 • Sport en Avontuur
Bent u op zoek naar een sportieve vakantie en ontdekt u Marokko graag op een andere manier? Dan is deze reis u op het lijf geschreven! Tijdens een vierdaagse wandeltocht leidt een lokale gids u door het Rifgebergte en heeft u een adembenemend uitzicht over de Middellandse Zee. U maakt kennis met de prachtige ongerepte Marokkaanse natuur en zult genieten van een buitengewone, kleurrijke en soms emo...

Bent u op zoek naar een sportieve vakantie en ontdekt u Marokko graag op een andere manier? Dan is deze reis u op het lijf geschreven! Tijdens een vierdaagse wandeltocht leidt een lokale gids u door het Rifgebergte en heeft u een adembenemend uitzicht over de Middellandse Zee. U maakt kennis met de prachtige ongerepte Marokkaanse natuur en zult genieten van een buitengewone, kleurrijke en soms emotionele reis. En natuurlijk kunt u Marokko niet bezoeken zonder de unieke cultuur te ontdekken. In Tanger en Chefchaouen, de betoverende Blauwe Stad, heeft u ruim de tijd om bruisende medina's, prachtige wijken en historische monumenten te bezoeken. 


Deze reis is slechts een voorbeeld en kan volledig op maat gemaakt worden

Lees meer

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Tanger

Welkom in Tanger! Na aankomst op de luchthaven wordt u naar uw hotel gebracht. Vanmiddag maakt u gelijk kennis met de schoonheid van deze Marokkaanse stad. U bezoekt het schilderachtige Kasbah, waar u vanaf het hoogste punt van Tanger een prachtig uitzicht heeft over de Straat van Gibraltar. Vervolgens wandelt u langs weelderige villa's en paleizen in Marsbah, laat u bewonderen door de pracht en praal!
Accommodatie: een 3* hotel
Maaltijden: inclusief ontbijt

Plaats:
Tanger

Dag 2: De Blauwe Stad

Vandaag rijdt u langs een mooie kustweg en maakt u een stop in Tetouan, waar u door de steegjes van de medina kunt wandelen. Die avond komt u aan in de sprookjesachtige blauwe stad Chefchaouen, waar uw wandeling start. Loop alvast rond en neem de cultuur in u op bij de vele kleine winkeltjes en levendige pleinen. We nodigen u uit om te proeven van de rijke Marokkaanse keuken tijdens het diner. 
Accommodatie: een gezellig guesthouse
Maaltijden: inclusief ontbijt en diner

Plaats:
Tétouan, Chefchaouen

Dag 3: Chefchaouen naar Azilane (6 uur)

Het is tijd om de wandelschoenen aan te trekken! We beginnen vandaag gelijk met de meest uitdagende etappe, dus zorg dat u goed uitgerust bent. Via de vallei van Tissemlal loopt u omhoog voor een spectaculair uitzicht op Chefchaouen en een kop thee met de dorpelingen. Die middag beklimt u de Shija Tell pas van 2140m en daalt u af naar het dorp Azilane, waar u hartelijk begroet wordt door uw gastheer, Abdel Kader.
Accommodatie: Herberg Abdel Kader
Maaltijden: inclusief ontbijt, picknicklunch en diner

Plaats:
Azilane, Chefchaouen

Dag 4: Azilane naar Akchour (5 uur)

Goed gevuld met een typisch Berbers ontbijt zetten we onze wandeling voort. Vandaag lopen we door dichte bossen met dennenbomen, arbutusbomen, terpentijnbomen en eiken. Onderweg kunt u de bergen Djbel Lakraa Gipfel en Djbel Tssouka bewonderen. We lunchen bij de diepe kloven van de Oued Fardas en dalen af naar de spectaculaire "Brug van God". U brengt de nacht door in het dorp Akchour.
Accommodatie: comfortabele herberg in de bergen Maaltijden: inclusief ontbijt, picknicklunch en diner

Plaats:
Azilane, Akchour

Dag 5: Akchour naar Beni Malaa (6 uur)

Onze wandeltocht brengt ons naar het dorp Talembote. Vanaf daar volgen we de paden door de velden. We passeren de dorpjes Tajiniarte en Tamsasnoute en komen in de middag aan bij onze eindbestemming voor vandaag, Beni Maala. U kunt hier op eigen gelegenheid gebruik maken van een traditioneel Marokkaans badhuis, een hammam. Na drie dagen wandelen kunt u vast wel een beetje ontspanning gebruiken!
Accommodatie: Herberg Beni Maala
Maaltijden: inclusief ontbijt, picknicklunch en diner


Dag 6: Beni Maala naar Oued Laou (6 uur)

We beginnen de dag met een heerlijk ontbijt en lopen vervolgens door het kurkeikbos van Achacha, waar u een fantastisch uitzicht op de Middellandse Zee heeft. Dan dalen wel langzaam af langs de rivier Oued Laou naar het dorp met dezelfde naam, onze eindbestemming. Gefeliciteerd, u heeft de wandeling volbracht! Een transfer brengt u terug naar uw 3-sterren hotel in Tanger voor wat welverdiende rust.
Accommodatie: een 3* hotel
Maaltijden: inclusief ontbijt

Plaats:
Oued Laou, Tanger

Dag 7: Vrije dag in Tanger

Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u op eigen gelegenheid Tanger verder ontdekken. Na vier sportieve dagen kunnen uw spieren vast wel wat ontspanning gebruiken, dit is de ideale gelegenheid om tot rust te komen in een van de vele hammams en spa's die de stad rijk is. Of u kunt een van de stranden in de omgeving bezoeken. De keuze is geheel aan u!
Accommodatie: een 3* hotel
Maaltijden: inclusief ontbijt

Plaats:
Tanger

Dag 8: Vertrek vanaf Tanger

Na een actieve reis vertrekt uw vliegtuig vandaag weer naar huis. U kunt de overgebleven tijd nog even de stad induiken. Bezoek bijvoorbeeld de kleurrijke medina van Tanger en koop souvenirs voor thuis. We hopen dat u heeft genoten van deze sportieve week en zien u graag een volgende keer terug!

Plaats:
Tanger

TangerTétouanChefchaouenAzilaneAkchourOued Laou

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 900 / 8 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:2
Prijs per volwassene€ 900

Inbegrepen in de prijs

 • Transfer van en naar de luchthaven van Tanger
 • Rondleidingen in Tanger en Tetouan
 • Alle accommodaties: 3 nachten in een 3-sterren hotel, 1 nacht in een guesthouse, 2 nachten in een herberg en 1 nacht in een berghut
 • Bustransfer: Tanger - Chefchaouen - Oued Lau - Tanger
 • Maaltijden: 7x ontbijt, 4x diner en 3x picknicklunch tijdens de wandeling
 • Begeleiding door een bevoegde gids
 • Vervoer van bagage tijdens de wandeltocht

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale vlucht
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden (ongeveer €15 per maaltijd) en drankjes
 • Persoonlijke uitgaven, fooi voor de gids en/of chauffeur

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema