Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?
Covid-19 Evaneos informeert
Natuurreis in Marokko

Natuurreis in Marokko

Uw op maat gemaakte natuurreis in Marokko
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Reizigers
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Profiel
Alle

Onze natuurreis ideeën in Marokko

Dankzij uw unieke criteria, hebben wij geen voorbeeldreis in ons aanbod die aan uw criteria voldoet. Neem contact op met één van onze lokale reisagenten om samen uw ideale, op maat gemaakte reis te ontwerpen!

Salaam alaikoum! Bij het horen van Marokko, denken we aan de bruisende en kleurrijke souks, met de geur van exotische specerijen. Marokko staat bekend om de prachtige paleizen, weelderige tuinen en witte zandstranden. Maar er is meer: er is de ziel en het hart dat niet alleen klopt in de bazaars, maar ook op het land en bij de inwoners van Marokko. U kunt genieten van de gastvrijheid van de inwoners tijdens uw verblijf, u zult zien dat de schatte... Salaam alaikoum! Bij het horen van Marokko, denken we aan de bruisende en kleurrijke souks, met de geur van exotische specerijen. Marokko staat bekend om de prachtige paleizen, weelderige tuinen en witte zandstranden. Maar er is meer: er is de ziel en het hart dat niet alleen klopt in de bazaars, maar ook op het land en bij de inwoners van Marokko. U kunt genieten van de gastvrijheid van de inwoners tijdens uw verblijf, u zult zien dat de schatten van Marokko in de kern van hun cultuur liggen. Van de vier koningssteden naar de mistige rotsen van Essaouira, wandelen en een trekking over het platteland (in de uitlopers van het Atlasgebergte of op de rug van een kameel in de Sahara). De wonderen van Marokko wachten op u! Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Marokko

4.7/5
16 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

De mooiste natuurreizen in Marokko

Het Noord-Afrikaanse land Marokko bestaat uit prachtige kusten, imposante bergen en uitgestrekte woestijnen. Tijdens een van de natuurreizen door Marokko kunt u deze bijzondere landschappen ontdekken. Wandel bijvoorbeeld door het ruige Atlasgebergte, verken de zandduinen van de Sahara op een kameel of geniet van de uitzichten in het Rifgebergte. Met de hulp van een Nederlandstalige reisagent kunt u een unieke en geweldige natuurvakantie in Marokko samenstellen.

Wat zijn de bezienswaardigheden tijdens een natuurreis in Marokko?

Natuur in het Atlasgebergte

Tijdens uw reizen door de natuur van Marokko mag u het Atlasgebergte niet overslaan. Dit prachtige gebied bestaat uit hoge bergtoppen en ruige kloven en kan per auto, te voet en op de fiets verkend worden. Het gebied herbergt bovendien verschillende sfeervolle dorpen, zoals Aït-Ben-Haddou. Als u graag meer informatie over het Atlasgebergte wilt, kunt u in contact worden gebracht met een lokale reisexpert, die over veel unieke kennis beschikt.
Natuur in het Rifgebergte
Een ander bergachtig gebied is het Rifgebergte, dat in het noorden van Marokko ligt. Tijdens individuele natuurreizen kunt u de prachtige natuur van dit gebied ontdekken. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de hoogste berg Jbel Tidirhine te beklimmen of om een indrukwekkende grot te bezoeken. Als u de natuur graag combineert met cultuur, mag u een bezoek aan de pittoreske plaats Chefchaouen niet overslaan, dat bekendstaat om de vele blauwe huizen.

Natuur in het Saghro-gebergte

Ook het Saghro-gebergte kunt u tijdens een rondreis door Marokko bezoeken. Deze bergen liggen tussen de Sahara en het Atlasgebergte in. Het vulkanische gebied leent zich uitstekend voor een leuke wandeling of fietstocht. Onderweg kunt u bovendien de traditionele Aït Atta berbers tegenkomen, wat uw reis nog unieker zal maken. Een reisagent, die u veel tips kan geven, helpt u graag bij het uitstippelen van een tocht naar dit gebied.

De Sahara

Een vakantie in de natuur van Marokko is niet compleet zonder de Sahara te hebben bezocht. Ga bijvoorbeeld naar Erg Chebbi, een gebied met prachtige oranje zandduinen. U kunt op een kameel de woestijn ingaan en er zelfs overnachten. ’s Nachts ziet u een prachtige sterrenhemel. Een andere optie is om naar Erg Chigaga te gaan, een gebied dat bekendstaat om zijn hoge zandduinen. Deze duinen zijn maar liefst 250 meter hoog. Voor een korte natuurreis kunt u deze woestijn makkelijk vanuit Marrakesh bereiken.

De beste reistijd voor een natuurreis in Marokko

De beste reistijd Marokko? U kunt het hele jaar voor een vakantie naar Marokko afreizen. De minste neerslag valt er in de maanden juni tot en met september. Juli en augustus kunnen druk zijn, waardoor juni en september een goede keuze zijn. De temperatuur ligt dan meestal tussen de 23 en 25°C, wat een fijne temperatuur is wanneer u bijvoorbeeld veel wilt wandelen. In de wintermaanden is het met zo’n 17°C een stuk kouder. Het regent in de winter en het voorjaar ook meer dan anders, alhoewel de hoeveelheid neerslag gering is. Natuurreizen in Marokko bieden een geweldige vakantie voor natuurliefhebbers.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis