Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?
Covid-19 Evaneos informeert
Rondreis 2 weken in Marokko

Rondreis 2 weken in Marokko

Uw op maat gemaakte rondreis in Marokko 2 weken
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Reizigers
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Profiel
Alle

Onze reisideeën in Marokko 2 weken

  • Klassiekers
Moroccan adventure for families
circa 14 dagen vanaf € 1.710

Onze lokale reisagenten in Marokko

Salaam alaikoum! Bij het horen van Marokko, denken we aan de bruisende en kleurrijke souks, met de geur van exotische specerijen. Marokko staat bekend om de prachtige paleizen, weelderige tuinen en witte zandstranden. Maar er is meer: er is de ziel en het hart dat niet alleen klopt in de bazaars, maar ook op het land en bij de inwoners van Marokko. U kunt genieten van de gastvrijheid van de inwoners tijdens uw verblijf, u zult zien dat de schatte... Salaam alaikoum! Bij het horen van Marokko, denken we aan de bruisende en kleurrijke souks, met de geur van exotische specerijen. Marokko staat bekend om de prachtige paleizen, weelderige tuinen en witte zandstranden. Maar er is meer: er is de ziel en het hart dat niet alleen klopt in de bazaars, maar ook op het land en bij de inwoners van Marokko. U kunt genieten van de gastvrijheid van de inwoners tijdens uw verblijf, u zult zien dat de schatten van Marokko in de kern van hun cultuur liggen. Van de vier koningssteden naar de mistige rotsen van Essaouira, wandelen en een trekking over het platteland (in de uitlopers van het Atlasgebergte of op de rug van een kameel in de Sahara). De wonderen van Marokko wachten op u! Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Marokko

4.7/5
16 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Op rondreis in Marokko voor twee weken

Marokko is een magisch land dat in veel opzichten nog traditioneel is, maar zeker met een Europees randje eraan. Een reis naar Marokko zal u ongetwijfeld betoveren, de samensmelting tussen traditie en moderniteit is zeer uniek. De mooie medina’s en indrukwekkende moskeeën, maar ook de grote variatie in landschappen en natuurgebieden. Er is veel te doen en te zien, dus een reis van twee weken is voor u het weet tot de nok toe gevuld met de leukste activiteiten en belevenissen! 

Wat is er te zien en te doen tijdens een reis van twee weken in Marokko?

Leuke steden om te bezoeken

Er zijn veel mooie en diverse steden in Marokko te vinden. Zo heeft u bijvoorbeeld Marrakech, een van de koningssteden. De stad heeft veel te bieden, van het traditionele centrum met de grote medina en souks, tot de moderne shopping malls. Andere steden die zeker het bezoeken waard zijn, zijn bijvoorbeeld Skoura en Chefchaouen. Skoura is een rustig en klein stadje, dat ook wel “de oasis van 1000 palms” wordt genoemd, hier kunt u een kijkje nemen in het dagelijkse leven van de locals. In Chefchaouen waadt u zich in een sprookje, doordat het hele stadje blauw geverfd is. Er hangt een fijne, ontspannen en mediterrane sfeer. Er zijn nog veel meer prachtige en indrukwekkende steden te ontdekken, helemaal met de kennis van onze lokale reisagent. Door een reisaanvraag te doen komt u in contact met hen en kunnen zij u een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel doen.

Landschappen

Er zijn veel verschillende landschappen en natuurgebieden te ontdekken in Marokko. Zo is daar het Atlasgebergte, dat vlakbij Marrakech zich kilometers ver uitstrekt. U kunt hier prachtige wandelingen maken en genieten van het uitzicht. Of trek de Sahara in. De zee van goud zand zorgt voor een geweldige en onvergetelijke ervaring. U kunt hier mooie tochten maken, per kameel of zelfs per paard. Overnacht onder de sterrenhemel en ontwaak met de mooiste zonsopgang tussen de zandduinen van Marokko. Ook het rotsachtige landschap en de kloven vanDades en Todra zorgen voor een adembenemend uitzicht. Tussen de kloof door kunt u de groene palmbossen zien, maar ook de Berber-dorpen. Vanaf hier kunt u ook het eerder genoemde Atlasgebergte zien!

Andere activiteiten

Tijdens een rondreis door Marokko van 10 dagen, of tijdens een rondreis door Marokko van 15 dagen, zijn er een paar activiteiten die u zeker niet mag missen. Zoals het drinken van de traditionele thee. In Marokko drinken ze de thee zo zoet mogelijk, niet alleen om zichzelf wakker te houden, maar ook om tijdens de warmte wat af te koelen! Ook is het heerlijk om te genieten van de Marokkaanse spa en hammam, als u even helemaal tot rust wilt komen. Wat ook zeker leuk is om te doen, is om een stukje met de trein te reizen, omdat u dan de grote verschillen in landschappen razendsnel kunt meemaken. Ook zijn er veel heerlijke, zelfs paradijselijke, stranden te vinden in Marokko. Voor een op maat gemaakte reis kunt u een reisaanvraag doen en samen met onze lokale reisagent uw ideale reis creëren.

Beste reistijd in Marokko voor een reis van 2 weken

Marokko is een groot land met verschillende klimaten en landschappen. De kustgebieden genieten eigenlijk het hele jaar door van fijne en relatief milde temperaturen. In het binnenland kunnen de winters niet al te prettig zijn, terwijl de zomers juist warm en aangenaam zijn. De beste reistijd voor Marokko is in de lente en herfst, omdat het weer dan niet extreem hoog, maar ook niet laag is. Een gemiddelde van tussen de 20 en 26 graden.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis