Onze gedachten gaan uit naar het Marokkaanse volk, de lokale bevolking en onze lokale reisagenten. Ook al kunnen er op dit moment vertraagde responstijden zijn, de meeste reizen zullen worden uitgevoerd, met aanpassingen aan de route indien nodig. Laat je adviseren door onze lokale experts.
Marokkaans avontuur voor gezinnen

MarokkoMarokkaans avontuur voor gezinnen

Klassiekers
Deze volledig op aanpasbare privéreis van 14 dagen is speciaal ontworpen voor gezinnen met kinderen vanaf 3 jaar. De reis gaat van Casablanca naar Marrakesh en neemt u duizenden jaren de geschiedenis van Marokko in. Zie de hoogtepunten van Marokko. Gouden zandduinen, kleurrijke soeks, oude forten en blauwe steden. Zet uw ontdekkingshoed op en bereid u voor op voor uw familie-gerichte avontuur dat zowel ouders als kinderen geweldig zullen vinden.
De rondreis in één oogopslag
  • BergenBergen
  • Culturele bezienswaardighedenCulturele bezienswaardigheden
  • Dieren en natuurDieren en natuur
  • CultuurCultuur
  • GastronomieGastronomie
Reisideeën aangeraden door
Nawfal Lokale*r Marokko Expert*in
Duur van de reis
14 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.900
Reisprogramma
Welkom in Casablanca

Dag 1: Welkom in Casablanca

Bij aankomst in Casablanca wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van ons lokale reisbureau en naar uw hotel gebracht. Afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht hebben u en uw familie de hele dag de tijd om te ontspannen en te wennen aan het weer of om uw omgeving te voet te verkennen. Accommodatie : Kenzi Basma (Casablanca)
Plaats:
Casablanca

De Blauwe Stad

Dag 2: De Blauwe Stad

Na het ontbijt begint uw Marokkaanse avontuur! Uw chauffeur haalt u en uw familie op en brengt u naar de Hassan II-moskee, gevolgd door een tocht naar de bruisende heuvelstad Chefchaouen (via Rabat).
Plaats:
Casablanca,Rabat,Chefchaouene

Stadstour en theetijd

Dag 3: Stadstour en theetijd

Een gids neemt u mee op een wandeling door de historische medina van Chefchaouen, waar u en uw kinderen een vriendelijke lokale familie ontmoeten en wat tijd met hen doorbrengen onder het genot van een kopje beroemde Marokkaanse thee. In de namiddag heeft u vrije tijd om deze iconische heuvelstad op uw gemak te verkennen, met zijn kronkelende steegjes en beroemde blauwe huizen.
Plaats:
Chefchaouene

Keizerlijk Meknes en de Volubilis ruïnes

Dag 4: Keizerlijk Meknes en de Volubilis ruïnes

In de richting van Fez stoppen we vandaag bij het UNESCO-werelderfgoed van Volubilis, voordat we verder gaan naar de keizerlijke stad Meknes voor een stadstour. Onze laatste stop van de dag is Fez, waar u en uw familie de komende twee nachten zullen verblijven. 
Plaats:
Fez,Chefchaouene

Stadstour en les pottenbakken

Dag 5: Stadstour en les pottenbakken

Een gids neemt u mee op een sightseeing tour van een volle dag, u ziet de grootste medina van Marokko met zijn netwerk van steegjes en wereldberoemde leerlooierijen. De tour eindigt met een bezoek aan een aardewerkfabriek. U leert alles over het proces van deze lokale ambacht en mag ook zelf proberen tijdens een pottenbakkersles.
Plaats:
Fez

Richting de Sahara

Dag 6: Richting de Sahara

We staan vroeg op voor de lange rit naar de Sahara. We passeren Ifrane, bekend als het Zwitserland van Marokko, en de cederbossen van Azrou. Met een beetje geluk spotten we hier de speelse Barbarijse apen. Vervolgens rijden we naar het zuiden door de steden Midelt en Errachia, en langs de Ziz vallei voordat we aankomen in de woestijnstad Erfoud, onze basis voor de nacht waar u en uw familie zullen overnachten.
Plaats:
Ifrane,Fez,Erfoud

De gouden zandduinen van Erfoud

Dag 7: De gouden zandduinen van Erfoud

Neem na het ontbijt even de tijd om te ontspannen met uw familie voordat we naar Merzouga gaan, beroemd om zijn gouden zandduinen. Vanavond verblijven we in de herberg aan de rand van de duinen. Kies voor een optionele kameelrit bij zonsondergang (niet inbegrepen) of rust uit en breng met de kinderen tijd door aan het zwembad van het hotel.
Plaats:
Erfoud,Merzouga

Kamperen in de woestijn

Dag 8: Kamperen in de woestijn

U heeft een vrije ochtend om te relaxen bij het zwembad voordat u rond het midden van de middag in 4x4's op weg gaat naar het comfortabele duinkamp waar u en uw gezin de nacht zullen doorbrengen.
Plaats:
Merzouga

Bergdorpen en naar Todra

Dag 9: Bergdorpen en naar Todra

In de ochtend gaan u en uw kinderen in 4x4's terug naar de herberg, waar u uw koffer in kunt pakken voor de volgende etappe van uw reis. We rijden door de regio Tinehrir naar Todra en komen via kronkelende wegen door verschillende pittoreske bergdorpjes. Dan komen we aan bij de indrukwekkende kalksteenmuren.
Plaats:
Gorges du Todrha

De kasbah's van Ait Ben Haddou

Dag 10: De kasbah's van Ait Ben Haddou

Na het ontbijt verlaat u met uw gezin Tinehrir en gaat u naar Ait Ben Haddou, bekend om zijn schitterende kasbah's die UNESCO werelderfgoed zijn. Bezoek de Oude Kasbah binnengaan, een geweldige plek om te ontdekken voordat u naar de top klimt om de sensationele uitzichten over de vallei te bewonderen.
Plaats:
Aït Ben Haddou

Ait Abou Ali - Tizi-n-Tichka Pass

Dag 11: Ait Abou Ali - Tizi-n-Tichka Pass

Op weg naar de rode stad Marrakesh reizen we over de schilderachtige Tizi-n-Tichka bergpas, een van de hoogste passen in Marokko met een adembenemend uitzicht. Halverwege de middag komen we in Marrakesh, waar u en uw gezin de tijd hebben om in het hotel te settelen en te ontspannen.
Plaats:
Marrakesh

Stadstour met gids en koetsrit

Dag 12: Stadstour met gids en koetsrit

In de ochtend worden u en uw kinderen getrakteerd op een rondleiding door de historische medina, die wordt afgesloten met een leuke koetsrit. In de namiddag gaat u verder met het verkennen van de stad met zijn verbazingwekkende mix van kleuren, geluiden en geuren - u beleeft Noord Afrika hier echt!
Plaats:
Marrakesh

Avonturenpark Terres d'Amanar

Dag 13: Avonturenpark Terres d'Amanar

We nemen u mee naarTerres d'Amanar Adventure Park, gelegen aan de rand van het Hoge Atlasgebergte. Met uw dagpas heeft u toegang tot de beste attractie van het avonturenpark en krijgt u een lunch. Overige activiteiten kun u ter plaatse zelf boeken, deze zijn niet inbegrepen. In de namiddag keert u met uw gezin terug naar Marrakesh voor een laatste avond in de stad voor u terugvliegt. 
Plaats:
Marrakesh

Vertrek naar huis

Dag 14: Vertrek naar huis

Geniet van een laatste ontbijt in uw hotel voordat u en uw familie naar de luchthaven van Marrakesh worden gebracht voor uw vlucht naar huis. We hopen dat u een geweldige tijd heeft gehad in Marokko en we kijken er naar uit om u snel weer te zien!
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.900 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Marokko volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten