Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?
Covid-19 Evaneos informeert
Zonvakantie en zomervakantie in Marokko

Zonvakantie en zomervakantie in Marokko

Uw op maat gemaakte zonvakantie en zomervakantie in Marokko
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Reizigers
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Profiel
Alle

Onze zon- en zomervakantie reisideeën in Marokko

  • Klassiekers
Iconic sites of Morocco
circa 11 dagen vanaf € 1.710
  • Charme en Luxe
Luxury Weekend Getaway
circa 4 dagen vanaf € 500
  • Klassiekers
Souks, bazaars and deserts!
circa 7 dagen vanaf € 1.330
  • Buiten de gebaande paden
Ontdek Marokko met de trein
circa 11 dagen vanaf € 750
  • Charme en Luxe
In de sporen van Hermes en Sheherazade in en rondom Tanger
circa 8 dagen vanaf € 1.250
  • Klassiekers
Moroccan adventure for families
circa 14 dagen vanaf € 1.710

Onze lokale reisagenten in Marokko

Salaam alaikoum! Bij het horen van Marokko, denken we aan de bruisende en kleurrijke souks, met de geur van exotische specerijen. Marokko staat bekend om de prachtige paleizen, weelderige tuinen en witte zandstranden. Maar er is meer: er is de ziel en het hart dat niet alleen klopt in de bazaars, maar ook op het land en bij de inwoners van Marokko. U kunt genieten van de gastvrijheid van de inwoners tijdens uw verblijf, u zult zien dat de schatte... Salaam alaikoum! Bij het horen van Marokko, denken we aan de bruisende en kleurrijke souks, met de geur van exotische specerijen. Marokko staat bekend om de prachtige paleizen, weelderige tuinen en witte zandstranden. Maar er is meer: er is de ziel en het hart dat niet alleen klopt in de bazaars, maar ook op het land en bij de inwoners van Marokko. U kunt genieten van de gastvrijheid van de inwoners tijdens uw verblijf, u zult zien dat de schatten van Marokko in de kern van hun cultuur liggen. Van de vier koningssteden naar de mistige rotsen van Essaouira, wandelen en een trekking over het platteland (in de uitlopers van het Atlasgebergte of op de rug van een kameel in de Sahara). De wonderen van Marokko wachten op u! Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Marokko

4.7/5
16 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Op vakantie naar Marokko in de zomer

Het Noord-Afrikaanse land Marokko kenmerkt zich door ruige bergen, uitgestrekte woestijnen en diverse eeuwenoude steden. Tijdens een zomervakantie in Marokko kunt u bijvoorbeeld naar de sfeervolle stad Fez gaan of gaan hiken door de Todrakloof, die in het Atlasgebergte ligt. Met een door Evaneos geselecteerde reisagent kunt u eenvoudig een geweldige vakantie in Marokko samenstellen, die helemaal bij uw wensen past.

Wat zijn de bezienswaardigheden tijdens een zomervakantie in Marokko?

Zomervakantie in Meknes en Fez

Tijdens een vakantie in Marokko mag u de koningssteden Meknes en Fez niet overslaan. Deze steden herbergen een oud centrum, waar u tussen de lokale bevolking kunt wandelen. Bewonder in Meknes het imposante Dar el-Makhzenpaleis en verken in Fez de smalle en levendige straten van de medina. In deze medina, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, liggen onder meer het religieuze complex Zaouia Moulay Idriss II en de religieuze school Madrassa Bou Inania.

Zomervakantie in Casablanca en Rabat

Als u liever aan zee verblijft voor een zonvakantie, kunt u naar de steden Casablanca en Rabat gaan. Het is mogelijk om een dagje op het strand te verblijven, maar ook om diverse bezienswaardigheden te bezoeken. Hoogtepunten in Rabat zijn onder meer het Mausoleum van Mohammed V en de Nouzhat Hassan-tuin. In Casablanca kunt u een wandeling maken over de gezellige Boulevard de la Corniche en het fort Kasbah Boulaouane bewonderen. Als u graag meer informatie wilt over deze steden, kan Evaneos u in contact brengen met een lokale reisexpert.

Via het Atlasgebergte naar Merzouga

Liefhebbers van natuur zullen een geweldige vakantie in de zomer in Marokko beleven. U kunt bijvoorbeeld besluiten om via de valleien en bergen van het Atlasgebergte naar Merzouga te reizen. Dit imposante gebergte bestaat uit bergtoppen die boven de 4000 meter uitkomen, waardoor u onderweg kunt genieten van weidse uitzichten. Merzouga is een dorp dat bij de woeste zandduinen van het woestijngebied Erg Chebbi ligt. U kunt hier gaan kamperen in de woestijn of een tocht per kameel maken tijdens reizen door Marokko in de zomer.

Bezoek in de zomer de Todrakloof

Een ander natuurwonder in Marokko is de indrukwekkende Todrakloof, die in de loop der jaren door de rivier is uitgesleten. Dit gebied leent zich uitstekend voor een wandeling door smalle doorgangen en langs steile rotsen. Het is aan te raden om de kloof met een gids te verkennen, aangezien u dan niet verdwaalt en veel leert over het gebied. Een Nederlandstalige reisagent kan u helpen een leuke trip naar dit gebied te plannen.

De beste reistijd voor een zomervakantie in Marokko

Benieuwd naar de beste reistijd Marokko? Het is een goed idee om naar Marokko in juli en augustus te gaan. Het is in de zomer warm in Marokko, maar niet té warm! De gemiddelde temperatuur ligt dan namelijk rond 25°C en er valt weinig regen, waardoor een zonvakantie in Marokko in de zomer ideaal is. Maar ook andere maanden zijn geschikt. In april, mei, september en oktober zullen er minder reizigers zijn, maar ligt de temperatuur nog tussen 20 en 23°C. In de winter regent het meer, maar door de lagere temperatuur kan dit een leuke periode voor een stedentrip zijn.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis