Rondreizen in Marokko met kinderen

Onze reisideeën met kinderen in Marokko

Marokkaans avontuur voor gezinnen
Marokkaans avontuur voor gezinnen
14 dagen vanaf € 1.900
  • Casablanca
  • Rabat
  • Chefchaouene
  • Fez
  • Ifrane
  • Erfoud
  • Merzouga
  • Gorges du Todrha
  • Aït Ben Haddou
  • Marrakesh
Hakim
Reisbureau van Hakim

Onze reisagenten zijn echt lokaal. En dat maakt alles anders.

Onze lokale reisagenten in Marokko zijn gespecialiseerd in rondreizen met kinderen

Familiereis naar Marokko

Evaneos heeft tal van unieke familiereizen. Een familiereis door Marokko is een feest voor de zintuigen. Struinend over een exotische bazaar kunt u er de mooiste tapijten en andere ambachtelijke producten bekijken, terwijl u wordt omringd door kruidige geuren. Op de achtergrond klinkt traditionele Marokkaanse muziek en hoort u de zangerige gebedsoproepen van minaretten. Een rondreis door Marokko met uw kind is een overweldigende ervaring, die zowel u als uw kinderen niet snel zullen vergeten.

Wat zijn de bezienswaardigheden tijdens een zomervakantie in Marokko?

Een wandeling door betoverend Marrakesh

Het kleurrijke Marrakesh is één van de 'koningssteden' van Marokko. Wie tijdens zijn gezinsvakantie in Marokko door het historisch centrum wandelt, begrijpt al gauw waarom. De 11e-eeuwse stadspoort Bab Agnaou maakt bijvoorbeeld een imposante indruk. En tijdens een wandeling door het majesteitelijke Bahiapaleis wanen u en uw kinderen zich in een sprookje uit Duizend-en-een-nacht. Het levendige plein Djemaa el Fna vormt het kloppend hart van Marrakesh. U heeft grote kans dat u hier tijdens uw vakantie in Marokko met kleine kinderen straatgoochelaars en slangenbezweerders aan het werk kunt zien.

Chefchaouen, het blauwe stadje in het Rifgebergte

Een andere iconische stad in Marokko is Chefchaouen. Dit rustieke stadje in het Rifgebergte heeft een fraaie historische stadskern met helderblauw geschilderde huizen. Na een wandeling langs de blauwe panden van Chefchaouen kunt u uw rondreis door Marokko met de kinderen voortzetten door naar de nabijgelegen waterval Ras el Maa te rijden. Hier kunt u een mooie wandeltocht maken door de omliggende natuur. Evaneos werkt uitsluitend samen met lokale experts die de omgeving door en door kennen en u daardoor bijzondere plekjes kunnen laten zien waar weinig andere reizigers komen.

Ontdek de woestijn van Marokko op kindervakantie

Marokko staat bekend om zijn uitgestrekte woestijnen. Stap in een stevige terreinwagen en rijd bijvoorbeeld naar de Agafay-woestijn vlak bij Marrakesh. Tijdens een tocht door de eindeloze rots- en zandvlakte voelt uw kind zich een ware avonturier. Het is ook mogelijk om een rit op een kameel te maken. Om de trip nóg avontuurlijker te maken kunt u tijdens uw vakantie in Marokko met kinderen er ook voor kiezen om in de woestijn te kamperen. Lokale reisexperts kunnen u helpen om uw woestijntocht goed voor te bereiden.

De beste reistijd voor een familievakantie in Marokko

De zomer is een ideaal moment voor een vakantie naar Marokko met baby's en kinderen. Van mei tot en met september valt er nauwelijks neerslag in het land. De temperaturen liggen dan doorgaans tussen de 25°C en de 30°C. Ook gedurende de rest van het jaar kunt u goed een vakantie in Marokko met uw kind plannen: zelfs in januari liggen de temperaturen er nog rond de 12°C en valt de hoeveelheid regenval te verwaarlozen. In de bergachtige binnenlanden is het doorgaans ongeveer vijf graden kouder dan aan de kust.

Beste reistijd in Marokko?

jan
feb
maart
april
mei
juni
juli
augu
sept
okt
nov
dec

De beste reistijd om naar Marokko te reizen is de lente of herfst, wanneer de temperaturen het meest comfortabel zijn. In de zomer kunnen de temperaturen overweldigend zijn en in de winter zijn de charmes van Marokko minder uitgesproken, het kan voornamelijk in het noorden flink regenen. Als u de hitte goed wilt doorstaan of naar de bergen wilt, kunt u ook reizen tussen mei en september.

Wanneer is de beste reistijd zien

Onze reistips voor Marokko

Andere reisideeën voor deze bestemming
Andere interessante bestemmingen

Beoordelingen van reizigers over hun verblijf in Marokko

4.623 beoordelingen
Familie P.&Souad en kinderen
5
Gewoon een top vakantie!! Niet normaal. De riads waren pareltjes, zeker Dar Blue. De woestijn, de tenten, de mensen , .....top gewoon. Wij zijn met onze kinderen op reis gegaan. Zelfs zij zagen dat het gewoon buitengewoon was. Wij zijn zo goed ontvangen door de mensen. Niets was teveel, integendeel. Onze chauffeur=gids, heerlijke man. Ik kan dit alleen maar aanbevelen; Vraag wat je wilt en de dames zorgen ervoor van Evaneos, ****** *******. Zeker ons Yasmien, die heeft ons zo goed aangehoord als geduldig en aangevoeld. Zij wist precies wat we wilden. Altijd bereikbaar. Zeker een aanrader en voor de volgende reizen, weet ik waar ik naartoe moet. Hartelijk dank!!!
Zie meer
Yasmine
Reis georganiseerd met reisbureau van Yasmine
Bekijk reisbureau
Sonja
4
De communicatie met Yasmine was zeer prettig en zij heeft goed ingevoeld wat omze wensen waren! De roadtrip was spectaculair en we hebben zo genoten van het diverse landschsp en goede wegen. De afwisseling van authenhiek met luxe en vooral de nacht in de woestijn was het hoogtepunt!
Zie meer
Yasmine
Reis georganiseerd met reisbureau van Yasmine
Bekijk reisbureau
Margot
5
Evaneos was vanaf het begin tot het eind van onze Marokko reis fantastisch. Hele goede informatievoorziening, bereikbaarheid en alles is tot in de puntjes verzorgd.
Zie meer
Hakim
Reis georganiseerd met reisbureau van Hakim
Bekijk reisbureau
Bekijk alle beoordelingen