Covid-19 - Waar op reis?Ontdek
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?
Rondreizen in Marokko met kinderen

Rondreizen in Marokko met kinderen

Uw op maat gemaakte rondreis in Marokko met kinderen
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Reizigers
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Profiel
Alle

Onze reisideeën met kinderen in Marokko

  • Klassiekers
Marokkaans avontuur voor gezinnen
circa 14 dagen vanaf € 1.710

Onze lokale reisagenten in Marokko

Waarom reizen in Marokko?

Salaam alaikoum! Bij het horen van Marokko, denken we aan de bruisende en kleurrijke souks, met de geur van exotische specerijen. Marokko staat bekend om de prachtige paleizen, weelderige tuinen en witte zandstranden. Maar er is meer: er is de ziel en het hart dat niet alleen klopt in de bazaars, maar ook op het land en bij de inwoners van Marokko. U kunt genieten van de gastvrijheid van de inwoners tijdens uw verblijf, u zult zien dat de schatte... Salaam alaikoum! Bij het horen van Marokko, denken we aan de bruisende en kleurrijke souks, met de geur van exotische specerijen. Marokko staat bekend om de prachtige paleizen, weelderige tuinen en witte zandstranden. Maar er is meer: er is de ziel en het hart dat niet alleen klopt in de bazaars, maar ook op het land en bij de inwoners van Marokko. U kunt genieten van de gastvrijheid van de inwoners tijdens uw verblijf, u zult zien dat de schatten van Marokko in de kern van hun cultuur liggen. Van de vier koningssteden naar de mistige rotsen van Essaouira, wandelen en een trekking over het platteland (in de uitlopers van het Atlasgebergte of op de rug van een kameel in de Sahara). De wonderen van Marokko wachten op u! Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Marokko

4.7/5
16 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Familiereis naar Marokko

Evaneos heeft tal van unieke familiereizen. Een familiereis door Marokko is een feest voor de zintuigen. Struinend over een exotische bazaar kunt u er de mooiste tapijten en andere ambachtelijke producten bekijken, terwijl u wordt omringd door kruidige geuren. Op de achtergrond klinkt traditionele Marokkaanse muziek en hoort u de zangerige gebedsoproepen van minaretten. Een rondreis door Marokko met uw kind is een overweldigende ervaring, die zowel u als uw kinderen niet snel zullen vergeten.

Wat zijn de bezienswaardigheden tijdens een zomervakantie in Marokko?

Een wandeling door betoverend Marrakesh

Het kleurrijke Marrakesh is één van de 'koningssteden' van Marokko. Wie tijdens zijn gezinsvakantie in Marokko door het historisch centrum wandelt, begrijpt al gauw waarom. De 11e-eeuwse stadspoort Bab Agnaou maakt bijvoorbeeld een imposante indruk. En tijdens een wandeling door het majesteitelijke Bahiapaleis wanen u en uw kinderen zich in een sprookje uit Duizend-en-een-nacht. Het levendige plein Djemaa el Fna vormt het kloppend hart van Marrakesh. U heeft grote kans dat u hier tijdens uw vakantie in Marokko met kleine kinderen straatgoochelaars en slangenbezweerders aan het werk kunt zien.

Chefchaouen, het blauwe stadje in het Rifgebergte

Een andere iconische stad in Marokko is Chefchaouen. Dit rustieke stadje in het Rifgebergte heeft een fraaie historische stadskern met helderblauw geschilderde huizen. Na een wandeling langs de blauwe panden van Chefchaouen kunt u uw rondreis door Marokko met de kinderen voortzetten door naar de nabijgelegen waterval Ras el Maa te rijden. Hier kunt u een mooie wandeltocht maken door de omliggende natuur. Evaneos werkt uitsluitend samen met lokale experts die de omgeving door en door kennen en u daardoor bijzondere plekjes kunnen laten zien waar weinig andere reizigers komen.

Ontdek de woestijn van Marokko op kindervakantie

Marokko staat bekend om zijn uitgestrekte woestijnen. Stap in een stevige terreinwagen en rijd bijvoorbeeld naar de Agafay-woestijn vlak bij Marrakesh. Tijdens een tocht door de eindeloze rots- en zandvlakte voelt uw kind zich een ware avonturier. Het is ook mogelijk om een rit op een kameel te maken. Om de trip nóg avontuurlijker te maken kunt u tijdens uw vakantie in Marokko met kinderen er ook voor kiezen om in de woestijn te kamperen. Lokale reisexperts kunnen u helpen om uw woestijntocht goed voor te bereiden.

De beste reistijd voor een familievakantie in Marokko

De zomer is een ideaal moment voor een vakantie naar Marokko met baby's en kinderen. Van mei tot en met september valt er nauwelijks neerslag in het land. De temperaturen liggen dan doorgaans tussen de 25°C en de 30°C. Ook gedurende de rest van het jaar kunt u goed een vakantie in Marokko met uw kind plannen: zelfs in januari liggen de temperaturen er nog rond de 12°C en valt de hoeveelheid regenval te verwaarlozen. In de bergachtige binnenlanden is het doorgaans ongeveer vijf graden kouder dan aan de kust.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis