Covid-19 - Waar op reis?Ontdek
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

CubaHet onontdekte oosten

 • Buiten de gebaande paden
Deze unieke reis in het Oosten van Cuba laat u de wervelende stad Santiago zien, de bakermat van de Cubaanse muziek. We gaan op zoek naar de geschiedenis van de Cubaanse Revolutie bij het rebellenkamp van Fidel Castro in de bergen. Ook de tropische natuur die u hierbij ziet, zal u nog lang bijblijven. We bezoeken het eilandje Cayo Saetia waar Afrikaanse dieren vrij rondlopen als in een heus safari...

Deze unieke reis in het Oosten van Cuba laat u de wervelende stad Santiago zien, de bakermat van de Cubaanse muziek. We gaan op zoek naar de geschiedenis van de Cubaanse Revolutie bij het rebellenkamp van Fidel Castro in de bergen. Ook de tropische natuur die u hierbij ziet, zal u nog lang bijblijven. We bezoeken het eilandje Cayo Saetia waar Afrikaanse dieren vrij rondlopen als in een heus safaripark. En we vergeten niet u om u van de prachtige stranden te laten genieten in dit onbekende gedeelte van Cuba.

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Cultuur
  Cultuur
 • Kust aan zee
  Kust aan zee
 • Stad
  Stad
 • Ontspanning
  Ontspanning
 • Dieren en natuur
  Dieren en natuur

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: De muziek van Santiago

U komt aan op de luchthaven van Holguin, vanwaar u met een privétransfer in 2 uur naar Santiago de Cuba rijdt. U verblijft in een boutique hotel van historisch karakter, waar u even uit kunt rusten van uw vlucht. Ontdek dan vast de stad, u bent op wandelafstand van de Casa de la Trova en de Casa de las Tradiciones waar altijd muziek wordt gespeeld. Hier is het Cubaanse geluid geboren!

Plaats:
Santiago de Cuba
Accommodatie
Hotel Casa Granda (Santiago de Cuba)

Dag 2: Ontdek Santiago de Cuba

Met uw gids bezoekt u de mooiste plekjes van de stad, zoals het Heiligdom el Cobre en het graf van Fidel Castro. U gaat naar het kasteel Morro voor een lunch. Dan nemen we u met een bootje mee naar het midden van de baai, waar een kleine gemeenschap ons ontvangt op het eiland Cayo Granma. We eindigen met een wandeling in het historische centrum. U heeft een vrije avond, maar zorg ervoor dat u Casa de Trova bezoekt!

Plaats:
Santiago de Cuba
Accommodatie
Hotel Casa Granda (Santiago de Cuba)

Dag 3: Adembenemende route naar het zuiden

De gids neemt u in een jeep mee op avontuur. U rijdt de komende dagen over wegen waar weinig toeristen komen. Van Santiago de Cuba gaat u naar het zuiden met aan de ene kant de helderblauwe Caraïbische zee en aan de andere kant de majestueuze bergen van de Sierra Maestra. Een weg vol gaten en gebroken bruggen brengt u naar Marea del Portillo, een schattig kuststadje, waar we een 3-sterren hotel voor u gereserveerd hebben.

Plaats:
Sierra Maestra
Accommodatie
Club Amigo Marea del Portillo (Sierra Maestra)

Dag 4: Natuur en revolutie

Alegrio de Pio is een historische plek voor de Cubaanse Revolutie. We maken een indrukwekkende wandeling door de bergen naar Hayo de Marlote en Cueva el Fustete, waar we de zee beneden ons kunnen zien. Leer meer over de geologische werking van het landschap en de lokale geschiedenis. Prehistorische volkeren hielden hier rituelen. Die middag nemen we onvoorstelbaar steile wegen naar de vallei van Santo Domingo.

Plaats:
Sierra Maestra
Accommodatie
Villa Santo Domingo (Sierra Maestra)

Dag 5: In de voetsporen van Fidel en Che

's Ochtends vroeg maken we onze weg naar het rebellenkamp in de bergen van Fidel Castro en Che Guevara. Deze wandeling toont ons de unieke natuur aan deze kant van de bergen. Het kamp is gereconstrueerd naar hoe het in de jaren '57 en '58 door Fidel gerund werd. Die middag rijden we naar Bayamo, waar we kort het historische centrum bezoeken. Onze bestemming voor vandaag is een koloniaal hotel in Holgiun.

Plaats:
Sierra Maestra, Bayamo, Holguin
Accommodatie
Hotel Caballeriza (Holguin)

Dag 6: Safari en het strand

Over een brug rijden we naar Cayo Saetia aan de oostkust. Op dit onbewoonde eiland gaan we naar een natuurpark waar wilde Afrikaanse dieren vrij rondlopen. Kijk goed om u heen en spot antilopen, buffels, herten, zebra's en nog veel meer! Ons eindpunt is één van de mooiste stranden van Cuba. Na een lunch en wat ontspanning rijden we naar Guardalavaca voor een verblijf in een all-inclusive resort.

Plaats:
Cayo Saetia, Guardalavaca
Accommodatie
Memories Holguin (Holguin)

Dag 7: Ontspannen aan de kust

De gids heeft u inmiddels verlaten en u heeft de hele dag om te genieten van het heerlijke weer aan de kust. De zee is azuurblauw en het strand wit, maar er is ook een prachtig zwembad om in te duiken. In het hotel zijn alle drankjes en maaltijden inclusief en het animatieteam zorgt ervoor dat u zich geen moment verveelt. Geniet en laat u heerlijk in de watten leggen. 

Plaats:
Guardalavaca
Accommodatie
Memories Holguin (Holguin)

Dag 8: Vertrek vanaf Holguin

Neem nog een laatste duik in de zee of in het zwembad voor de taxi u komt halen. Vandaag vliegt u vanaf Holguin terug naar huis. U heeft ongetwijfeld genoten van deze bijzondere reis door het oosten van Cuba, dat nog niet door het massatoerisme is ontdekt. We wensen u een goede reis!

Plaats:
Holguin

Santiago de CubaSierra MaestraBayamoHolguinCayo SaetiaGuardalavaca

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 1.400 / 8 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:24
Prijs per persoon - op basis van een kamer met tweepersoonsbed€ 1.400€ 1.300
Supplement winterseizoen (jan - apr)€ 100

Inbegrepen in de prijs

 • Alle overnachtingen: 3 nachten in een boutiquehotel, 1 nacht in een berglodge in Santo Domingo, 3 nachten in een all-inclusive strandhotel
 • Ontbijt, 3x lunch en 4x diner
 • Alle entreegelden
 • Meereizende Engelstalige gids/chauffeur van dag 2 t/m 6
 • Alle transport in een privétaxi

Niet inbegrepen in de prijs

 • Overige maaltijden en persoonlijke uitgaven
 • Internationale vlucht
 • Toeristische kaart en ziekteverzekering
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Optionele excursies en activiteiten
 • Foor voor de gids/chauffeur en andere diensten

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen op Cuba (15)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema