Informatie over reisbestemmingen
Koolstofvoetafdruk gecompenseerd
Bestemmingen
Topbestemmingen naar Midden-Amerika
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?
Cuba

De beste reistijd Cuba

Wat is de beste reistijd voor Cuba? In de zomer of winter? In het voorjaar of de herfst? Alle antwoorden staan op deze pagina.

Een overzicht

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Wat is de beste reistijd van Cuba? Een reis naar Cuba is het hele jaar mogelijk. Ook in het regenseizoen van mei tot en met oktober, is het nog steeds goed mogelijk om een ​​droge week in een stralende zon door te brengen. De periode van november tot en met april blijft echter het meest aangenaam. Cuba heeft het hele jaar door een aangenaam klimaat, met temperaturen tussen de 22 en 30 graden.

Ga naar Cuba in de winter of lente

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Van december tot februari.

Cuba geniet van een aangenaam jaarlijks klimaat. Maar de winter, met uitzondering van de drukke kerstvakantie, is de periode om op te focussen. De temperaturen zijn ideaal, niet te warm. Het ontdekken van flora en fauna, ontspannen op het strand en duiken behoren tot de vele activiteiten die voor u beschikbaar zijn.

Gaan naar Cuba in de zomer of herfst

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Van juni tot oktober.

De zomer en herfst zijn niet de beste reisperiode voor Cuba. Tijdens deze periode is het regenseizoen en haast onmogelijk om het eiland te bezoeken en te verlaten zonder een druppel regen tegemoet te zien. De regentijd heet moesson.

Beste reistijd om te duiken in Cuba

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Cuba is een paradijs voor liefhebbers van duiken. De Isla de la Juventud is bijvoorbeeld heel beroemd en absoluut prachtig. Bij Playa Santa Lucia maakt u de mooiste duiken aan de noordkust, terwijl anderen zich naar Bahia de los Cochinos haasten. Waar u ook heen gaat, u zult niet teleurgesteld zijn: Cuba biedt de leukste wateren om te duiken en een aantal van de mooiste koraalriffen ter wereld. Kies de periode van november tot april.

Beste reistijd voor bezienswaardigheden Cuba te ontdekken

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Cubanen nemen het behoud van hun grondgebied ter harte, en het land heeft veel nationale parken en vindplaatsen die zijn geclassificeerd als Unesco. U ontdekt bijvoorbeeld Ciénaga de Zapata, waar vogels, krokodillen en amfibieën worden beschermd. U kunt ook gaan wandelen in Topes de Collantes, het meest toegankelijke natuurgebied van het land. De periode van november tot en met april zijn uitstekend om deze bezienswaardigheden te ontdekken.

Beste reistijd om Cubaans wild te ontdekken

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
In Cuba komt u verrassende diersoorten tegen. Ook heeft Cuba een grote verscheidenheid amfibieën. De kleinste kikkers kunt u ontdekken in Parque Nacional Alejandro de Humbolt. De grootste kolonie flamingo's ter wereld wacht op u aan de rand van de Rio Maximo, terwijl Ciénaga Zapata de thuisbasis is van een groot aantal krokodillen, de typische dieren van het eiland. Vertrek tussen november en april om te genieten van het meest aangename klimaat van Cuba.

Beste reistijd om te dansen op Cuba's muziek

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Als er iets is wat Cubanen geweldig doen, is het feesten! In Santa Clara kunt u allerlei artistieke vormen verwachten. De Union of Escritores y Artistas de Cuba (UNEAC) is een sociale, culturele en professionele organisatie van schrijvers, musici, acteurs, schilders, beeldhouwers en artiesten van verschillende genres. Cabaretten, balzalen en zelfs alleen de straatmuziek die bij uw dagelijkse reis hoort, een reis naar Cuba zal uw zintuigen doen ontwaken. Vertrek tussen november en april.
Tiphaine Leblanc
Bijgewerkt op 27 februari 2020

Rondreis ideeën

  • Klassiekers
Self-drive voor de hele familie
circa 15 dagen vanaf € 1.340
  • Charme en Luxe
Unieke huwelijksreis
circa 8 dagen vanaf € 790
  • Buiten de gebaande paden
Lokale cultuur en authentieke inwoners
circa 18 dagen vanaf € 1.240
Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis