Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Geheel verzorgde familiereis

CubaGeheel verzorgde familiereis

Hoogtepunten
Deze actieve reis is ideaal voor families met kinderen! In 15 dagen bezoekt u de klassiekers als Havana, Viñales, Cienfuegos en Trinidad en sluit u af op een Caraïbisch strand. Daarnaast doen we allemaal leuke activiteiten, zoals een wandeling door de natuur, een bezoek aan een krokodillenboerderij, zwemmen met dolfijnen. Zo veel mogelijk zijn het verblijven met een zwembad. De rondreis is volledig begeleid door een gids en chauffeur. U kunt de tour onderweg met de gids afstemmen en eventueel bezoekjes toevoegen volgens uw eigen interesses.
Reisideeën aangeraden door
Johan Lokale*r Cuba Expert*in
Duur van de reis
15 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.745
Reisprogramma
Aankomst in Havana

Dag 1: Aankomst in Havana

Bij aankomst in Cuba worden jullie op de luchthaven door onze medewerker verwelkomd. Hij brengt jullie naar een authentiek hotel in een rustige wijk van de stad. Met de familie heeft u twee slaapkamers ter beschikking. En voor de kinderen is er een zwembad. Welkom in Havana! Accommodatie: Villa Teresa (Havana)
Plaats:
Havana

Ongelooflijk Havana

Dag 2: Ongelooflijk Havana

We maken met de fiets een privétour doorheen de stad. We bezoeken plekken zoals Vedado, Plaza de la Revolucion, de Havana Malecon, Centro Havana tot Oud Havana. We sluiten aan voor een heerlijke creoolse lunch in het emblematische restaurant Bodeguita del Medio waar de mojito werd uitgevonden. En 's middags ontdekken we de straatjes en pleinen van Oud Havana tijdens een wandeling. De gids kent de inside-informatie en laat de kleine hoekjes van de stad zien. In de namiddag rijdt u terug naar uw logement met een klassiek Amerikaanse auto met open dak uit de jaren 50. Een unieke en typisch Cubaanse ervaring. Accommodatie: Villa Teresa (Havana)
Plaats:
Havana

Vrije dag in Havana

Dag 3: Vrije dag in Havana

U heeft vandaag helemaal voor uzelf in het prachtige Havana. Wandel door de stad, ga heerlijk uit eten in een van de paladars in de buurt en geniet van de muziek in de straten en op de pleinen. De gids kan de dag ervoor alvast wat tips geven. En tussen de activiteiten door kunnen jullie in het hotel een frisse duik nemen in het zwembad. Accommodatie: Villa Teresa (Havana)
Plaats:
Havana

De tabaksregio

Dag 4: De tabaksregio

De gids en chauffeur haalt jullie op in een comfortabele van voor een rit naar de regio van Viñales. We stoppen in Soroa voor een bezoek aan de waterval en de lokale orchideeëntuin. Aangekomen in Viñales hebben de kamers die voor jullie gereserveerd zijn een prachtig uitzicht op de vallei. U verblijft in de villa Balcon del Ermitaño, een villa met mooie zichten en een zwembadje. Geniet ervan! Accommodatie: Villa Balcon del Ermitaño (Vinales Valley)
Plaats:
Viñales

Ontdek de vallei

Dag 5: Ontdek de vallei

Met de gids maken jullie een leuke wandeling door de vallei. U gaat op bezoek bij de boeren die vertellen over hun leven en het werk op het veld. Geniet van het groen, de vogels en de prachtige omgeving met mogotes en kleine bergen. We stoppen bij Finca Paraiso voor een lunch met adembenemend uitzicht. Die middag kunt u eventueel gaan paardrijden of quadrijden. Of gewoon ontspannen bij het zwembad van het hotel. Accommodatie: Balcon del Ermitaño (Vinales Valley)
Plaats:
Viñales

Natuurpark Zapata

Dag 6: Natuurpark Zapata

We nemen jullie mee naar het centrum van het eiland voor een bezoek aan het schiereiland Zapata. Op een krokodillenboerderij leren jullie hoe de dieren worden gefokt om het naburige moerasgebied in stand te houden. De volgende stop is de Cueva de los Peces, waar jullie kunnen snorkelen in de zee of in een cenote. En die nacht slaapt u in een eenvoudige casa maar op het strand van Caleton. Accommodatie: bij de mensen thuis op het strand van Caleton
Plaats:
Varkensbaai

Cenote en Che Guevara

Dag 7: Cenote en Che Guevara

We staan vroeg op voor een wandeling door de jungle omheen de baai. Aan het eind vinden we een cenote, waar we kunnen zwemmen in het natuurlijke water omgeven door de natuur. En dan maken we onze weg naar Santa Clara. We bezoeken het mausoleum van de Cubaanse revolutionair Che Guevara en ook het museum. Diner is inbegrepen vandaag in het Cubaanse buffet van het hotel. Accommodatie: Los Caneyes (Santa Clara)
Plaats:
Santa Clara

Zwemmen met dolfijnen en Trinidad

Dag 8: Zwemmen met dolfijnen en Trinidad

We maken een vroege start voor de dolfijnenshow in Cienfuegos. Aan het eind gaat u met de dieren in zee zwemmen. Met de kinderen en ouders doen de trainers spelletjes in het water. Na een kort bezoek aan het centrum en de wijk Punta Gorda reizen we verder naar Trinidad. U zult zonder twijfel gecharmeerd zijn van dit gezellige koloniale stadje. U logeert in een all-inclusive 3 sterrenhotel bij het strand van Trinidad. 's Avonds gaat u naar het centrum en hebt diner daar in een koloniaal restauirant. Geniet van een avond in het geanimeerde centrum van Trinidad vol met plekjes met life muziek. Accommodatie: Overnachting in hotel Costasur of Ancon aan het strand van Trinidad in all-inclusive
Plaats:
Trinidad,Cienfuegos

Watervallen in de bergen en de Caraïbische Zee

Dag 9: Watervallen in de bergen en de Caraïbische Zee

Maak u klaar voor een stevige wandeling in de bergen van de Escambray. U loopt door de weelderige tropische natuur naar een mooie waterval waar u kunt zwemmen. Die middag gaan we terug naar ons hotel om in de helderblauwe zee te dobberen en te genieten van het strand. Accommodatie: Hotel Costasur of Ancon, 3 sterren all-inclusive strandhotel
Plaats:
Trinidad

Via Remedios naar het paradijs

Dag 10: Via Remedios naar het paradijs

Langs de Vallei van de Ingenios rijden we naar het koloniale dorpje Remedios, waar we de prachtige kerk bezoeken. Hier voelt u de typisch provinciale sfeer van het binnenland van Cuba. En dan is het tijd voor zon, zee en strand! We rijden over een weg die in de zee is gebouwd naar het eiland Cayo Santa Maria. Hier kunt u de komende dagen genieten van een verblijf in een 5-sterren all-inclusive resort. Accommodatie: Grand Memories Santa Maria (Santa Maria)
Plaats:
Cayo Santa Maria,Remedios

Zon, zee en strand

Dag 11 tot 13: Zon, zee en strand

Laat u in de watten leggen in het resort. Alle maaltijden en drankjes zijn inbegrepen en er is een leuk animatieprogramma voor jong en oud. Geniet een paar dagen van het lekkere weer op het perfecte strand en bij het gigantische zwembad. U gaat zich hier niet vervelen! Accommodatie: Grand Memories Santa Maria (Santa Maria)
Plaats:
Cayo Santa Maria

Rit naar Havana

Dag 14: Rit naar Havana

Neem nog een laatste duik in de zee of in het zwembad. In de namiddag komt een kollektieve dienst jullie ophalen voor transfer naar Havana. U overnacht een laatste avond in Havana in een koloniale casa in het Oude Centrum van Havana. Een laatste avond om te genieten van de Cubaanse sfeer. Accommodatie: Casa Colonial Acosta 65 in Oud Havana
Plaats:
Havana

Laatste dag in Havana

Dag 15: Laatste dag in Havana

Vandaag hebt u nog een laatste dag om Havana te leren kennen. Op tijd hebben we een taxi-van die jullie naar de luchthaven brengt voor jullie terugvlucht.
Plaats:
Havana
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.745 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Cuba volgens uw wensen