Waarheen reizen?Actuele informatie over reisbestemmingen
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Natuurreis in Cuba

Natuurreis in Cuba

Uw op maat gemaakte natuurreis in Cuba
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Reizigers
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Profiel
Alle

Onze natuurreis ideeën in Cuba

 • Klassiekers
Cultuurreis en ontspannen aan het strand 
circa 15 dagen vanaf € 2.240
 • Klassiekers
Roadtrip langs de hoogtepunten 
circa 15 dagen vanaf € 1.070
 • Klassiekers
Self-drive voor de hele familie
circa 15 dagen vanaf € 1.340
 • Klassiekers
Geheel verzorgde familiereis
circa 14 dagen vanaf € 1.420
 • Charme en Luxe
Luxueuze reis langs alle klassiekers
circa 15 dagen vanaf € 1.780
 • Klassiekers
Ontdek op je eigen tempo
circa 22 dagen vanaf € 2.010
 • Klassiekers
Van het ene naar het andere hoogtepunt
circa 15 dagen vanaf € 1.160
 • Buiten de gebaande paden
Lokale cultuur en authentieke inwoners
circa 18 dagen vanaf € 1.240
 • Sport en Avontuur
Voor de echte avonturiers
circa 11 dagen vanaf € 1.020

Onze lokale reisagenten op Cuba

Waarom reizen op Cuba?

In het hart van het Caribisch gebied vindt u het eiland Cuba. Dit land heeft zowel veel traditie als moderniteit. Cuba is een magische plek met een betoverende Latijnse sfeer, koloniale invloeden en tropische stranden langs prachtige landschap. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Cuba, er zijn diverse natuurparken die zeer zeker een bezoek waard zijn! Verder vindt u veel oldtimers en sigaren op Cuba, de steden bieden een unieke kijk in h... In het hart van het Caribisch gebied vindt u het eiland Cuba. Dit land heeft zowel veel traditie als moderniteit. Cuba is een magische plek met een betoverende Latijnse sfeer, koloniale invloeden en tropische stranden langs prachtige landschap. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Cuba, er zijn diverse natuurparken die zeer zeker een bezoek waard zijn! Verder vindt u veel oldtimers en sigaren op Cuba, de steden bieden een unieke kijk in het Caribische leven! Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Cuba

4.5/5
14 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Op natuurreis in Cuba

Met een oppervlakte van meer dan 110.000 vierkante kilometer, heeft Cuba veel te bieden. Niet alleen op het gebied van een geheel andere cultuur, prachtige steden, adembenemende stranden, maar ook een heel rijke en biodiverse flora en fauna. Met een natuurreis kunt u er zeker van zijn dat u kennis maakt met veel van wat het (ei)land te bieden heeft. Een reis naar Cuba kan op veel manieren worden ingedeeld. Voor een op maat gemaakt voorstel, kunt u het best een reisaanvraag doen.

Wat is er te zien en te doen tijdens een natuurreis in Cuba?

Natuurparken

Als u optimaal wilt genieten van de natuur die Cuba te bieden heeft, zijn er veel mogelijkheden. Zo kunt u nationale parken bezoeken, maar u kunt er ook voor kiezen om gebergtes in te gaan, of wandelingen door de jungle te maken. Zo ligt er op een half uurtje rijden van Trinidad het natuurpark Topes de Collantes. U vindt hier geweldige plekjes, waaronder watervallen en meren. Vergeet uw zwemkleding niet, want u kunt in veel meren ook zwemmen. Maak een indrukwekkende wandeling door het natuurpark en geniet optimaal van uw tijd hier!

Gebergten

Als u liever wandelt door de bergen, kunt u kiezen voor een bezoek aan het Escambray gebergte. Het is een indrukwekkend gebied waar u kunt genieten van duizend kleuren groen. Er zijn veel watervallen te ontdekken, maar ook bergen te beklimmen. Of u nu een ervaren wandelaar bent of niet, dit gebergte heeft voor ieder wat wils. Of u kunt naar de tafelberg in Baracoa, genaamd El Yunque. Ook hier kunt u mooie wandelingen maken en genieten van de natuur.


Westen

In het westen van Cuba vindt u Viñales. Het is een prachtige groene vallei die in teken staat van de tabak. Niet alleen staan hier tabaksvelden vol, maar ook vindt u hier grote en indrukwekkende karstbergen en een roestrode aarde. De vallei staat vol met kleine huizen, waar de lokale bevolking in woont. Hier kunt u prachtige ritten maken, met de fiets, lopend of zelfs met een paard. Hier kunt u kennis maken met de lokale bevolking en de charme van het traditionele process van het maken van sigaren.

Stranden

Wellicht hetgeen waar Cuba het meest bekend om staat, behalve de sigaren en kleurrijke oldtimers, zijn de stranden. Paradijselijke stranden zijn overal te vinden, wat niet gek is met een grote kustlijn en een kleine vierduizend eilanden. De bekendste badplaats is Varadero, waar u stranden kunt vinden die direct uit een brochure lijken te komen. U kunt er ook voor kiezen om de eilanden van Cuba te ontdekken, waar u bijvoorbeeld op Isla de la Juventud het strand Playa Francés kunt vinden. Voor een op maat gemaakte reis, speciaal voor u ontworpen, kunt u een reisaanvraag doen en in contact komen met onze lokale reisagent.

Beste reisperiode in Cuba voor een natuurreis

In Cuba is er een droog seizoen en een regenseizoen. Het droge seizoen loopt van november tot en met april en het regenseizoen loopt van mei tot en met oktober. Vergis u echter niet, want zelfs in het regenseizoen kunnen er dagen, zo niet weken, voorbijgaan zonder dat er veel regen valt. Over het algemeen is het warm in Cuba en is het een fijne bestemming, wat de beste reistijd in Cuba eigenlijk altijd maakt. Zorg wel in het regenseizoen dat u een regenjas op zak heeft, voor het geval dat!

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis