Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

CubaRoadtrip langs de hoogtepunten

 • Klassiekers
Cuba is een veilig land dat door zijn prachtige wegen en mooie landschappen uitnodigt om met een huurauto de omgeving te verkennen. Tijdens deze leuke rondreis bezoekt u in 10 dagen de highlights van Cuba. Ontdek de mojito's, de salsamuziek en maak kennis met de goedlachse mensen. U begint in Havana, waar de Amerikaanse bakken door de straten toeren. Dan ontdekt u de groene vallei van Vi...

Cuba is een veilig land dat door zijn prachtige wegen en mooie landschappen uitnodigt om met een huurauto de omgeving te verkennen. Tijdens deze leuke rondreis bezoekt u in 10 dagen de highlights van Cuba. Ontdek de mojito's, de salsamuziek en maak kennis met de goedlachse mensen. U begint in Havana, waar de Amerikaanse bakken door de straten toeren. Dan ontdekt u de groene vallei van Viñales en het nachtleven in koloniaal Trinidad. Natuurlijk is er ook tijd voor het strand in de Varkensbaai en aan de noordkust.

Reisopties:

* Standaard - verblijf in casas particulares, gewone mensen die de beste kamer in hun huis verhuren. Maak u klaar voor ongekende gastvrijheid.

* Superieur - verblijf in authentieke boutiquehotels met een koloniaal karakter. U slaapt in de prachtigste historische panden.

* Luxe - verblijf in de beste hotels van de regio. Met deze optie kunt u zelf uw voorkeur voor het hotel aan ons doorgeven.

Deze reis is slechts een voorbeeld en kan volledig op maat gemaakt worden

Lees meer

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Havana of Varadero

U wordt op de luchthaven verwelkomd door een van onze medewerkers en krijgt een persoonlijke transfer naar uw accommodatie in of vlakbij de Oude Stad. U wordt gelijk ondergedompeld in de koloniale sfeer van kleine straatjes met gezellige bars en muziekcafé's. Gebruik de middag om op eigen gelegenheid de stad te ontdekken. Veel plezier!

Accomodaties
Standaard - casa particular
Superieur - hotel in historisch pand
Luxe - Gran Manzana Kempinski

Plaats:
Havana

Dag 2: Ongelooflijk Havana

Een Engelstalige gids haalt u op voor een rit langs de mooiste plekken van de stad. U toert door de wijken Vedado, Centro Havana en Miramar in een heuse Amerikaanse cabriolet uit de jaren '50. Waan u in vroeger tijden en geniet van koloniaal Havana. Daarna wandelt u met de gids door de kleine straatjes en pleintjes van Havana. Hij kent de stad als geen ander en kan u de onbekende plekjes laten zien.

Accomodaties
Standaard - casa particular
Superieur - hotel in historisch pand
Luxe - Gran Manzana Kempinski

Plaats:
Havana

Dag 3: Vrije dag in Havana

U kunt Oud Havana vandaag op eigen gelegenheid verder leren kennen. Struin door de stad, leer salsa dansen of ga op zoek naar Cubaanse muziek. In de loop van de dag komt een van onze medewerkers langs om uw reis van de komende dagen door te spreken. Hij vertelt u alles wat u wilt weten over de route en de activiteiten. U pikt ook alvast de huurauto op, zodat u morgen zonder oponthoud kunt vertrekken.

Accomodaties
Standaard - casa particular
Superieur - hotel in historisch pand
Luxe - Gran Manzana Kempinski

Plaats:
Havana

Dag 4: Las Terrazas tot Viñales

De roadtrip begint! U vertrekt naar het binnenland van Cuba in westelijke richting. Verreweg de beste manier is om de 'autostrade' te nemen. Er is hier geen verkeer, op uitzondering van paardenkarren, ossenspannen en fietsers. Stop onderweg in het Rosariogebergte, met als trekpleisters natuurpark Las Terrazas en Soroa. Maak dan u weg naar de groene tabaksstreek van Viñales.

Accommodatie:
Standaard - privéwoning in het centrum
Superieur - luxe privéwoning in het centrum
Luxe - Hotel Los Jazmines

Plaats:
Las Terrazas, Viñales

Dag 5: Vrije dag in Viñales 

U heeft de hele dag om van de rijke omgeving van Viñales te genieten. Begin bij het Jasmines hotel voor een adembenemend uitzicht. Verken dan de tabaksvelden al wandelend, te paard, op de fiets of misschien wel met een quad. U ziet de unieke mogotes en de boeren die het veld omploegen. Klop gerust bij een boer aan voor een kopje koffie en een sigaar gerold met tabak van eigen veld.

Accommodatie:
Standaard - privéwoning in het centrum
Superieur - luxe privéwoning in het centrum
Luxe - Hotel Los Jazmines

Plaats:
Viñales

Dag 6: Rit naar Varkensbaai

U rijdt in 6 uur naar het schiereiland Zapata, historisch bekend als de Varkensbaai. De beste manier om hier te komen is via de autostrade. In 1961 werd hier een belangrijke slag geleverd tussen de jonge Cubaanse Revolutie en de huurlingen, tegenwoordig is het een natuurpark met mooie bossen en moerassen. Varkensbaai heeft prachtige koraalriffen aan de kust en het is mogelijk deze al snorkelend te ontdekken.

Accommodatie:
Alle reisopties - in een casa particular aan het strand Playa Larga

Plaats:
Varkensbaai

Dag 7: Via Cienfuegos naar Trinidad

De roadtrip gaat verder naar Cienfuegos, een mooie stad met architectuur uit eind 19e en begin 20e eeuw. Dan rijdt u naar het koloniale stadje Trinidad, het hoogtepunt van de reis. De route is prachtig met de aan de ene kant de zee en aan de andere kant de bergen. U verblijft in het centrum, zodat u makkelijk het actieve nachtleven van restaurantjes, cafés en muziekvoorstellingen kunt induiken.

Accommodatie:
Standaard - koloniaal huis bij het centrum
Superieur - comfortabel hotel in koloniaal pand
Luxe - Iberostar Trinidad

Plaats:
Cienfuegos, Trinidad

Dag 8: Vrije dag in Trinidad

Wandel door het autovrije centrum van Trinidad met zijn vele musea en koloniale gebouwen. RIjd naar het naburige Valle de los Ingenios of de Vallei van de Suikermolens. Of ga naar het strand van Ancon voor een dagje genieten aan de Caraïbische Zee. Het is ook mogelijk om via de aarts-stijle weg naar Topes de Collantes te rijden. De bergwandeling hier eindigt met een frisse duik in een waterval in de tropische natuur. 

Accommodatie:
Standaard - koloniaal huis bij het centrum
Superieur - comfortabel hotel in koloniaal pand
Luxe - Iberostar Trinidad

Plaats:
Trinidad

Dag 9: Stranden van Havana of Varadero

U rijdt in 5 uur terug naar Havana of u kunt ervoor kiezen om via Santa Clara te rijden om het mausoleum en monument van Che Guevara te bezoeken. Een typisch monument van communistische grandeur voor een internationale held die een icoon geworden is van romantische rebellie. In Havana rijdt u naar de stranden in het oosten voor een dagje pure ontspanning in een all-inclusive hotel aan de azuurblauwe zee.

Accommodatie:
Standaard - Marazul, Havana
Superieur - Atlantico, Havana
Luxe - Paradisus Princesa del Mar, Varadero

Plaats:
Santa Clara, Havana, Varadero

Dag 10: Vertrek vanaf Havana

U kunt vandaag genieten van de all-inclusive service tot uw vertrek. Dobber in de zee of neem een duik in het zwembad en geniet van de laatste uurtjes zon. Dan wordt u met een privétransfer naar de luchthaven gebracht. We wensen u een prettige vlucht met leuke vakantie herinneringen!

Plaats:
Havana, Varadero

HavanaLas TerrazasViñalesVarkensbaaiCienfuegosTrinidadSanta ClaraVaradero

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 800 / 10 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:24
Standaard reisoptie, op basis van een tweepersoonskamer€ 800€ 700
Superieure reisoptie, op basis van een tweepersoonskamer€ 1.000€ 900
Luxe reisoptie, op basis van een tweepersoonskamer€ 2.750€ 2.650

Inbegrepen in de prijs

 • Accommodaties zoals beschreven in het programma of vergelijkbaar, inclusief ontbijt
 • 1 nacht in een all-inclusive resort (standaard 2/3-sterren, superieur 3-sterren en luxe 5-sterren Royal Section)
 • Privétransfer van en naar de luchthaven
 • Huurauto voor 6 dagen, inclusief verzekering (standaard economic model, superieur medium model en luxe medium high model)
 • Halve dag citytour Havana in een Amerikaanse slee met Engelstalige gids
 • Assistentiebezoek door onze medewerker in Havana, wegenkaart en 24/7 assistentie per telefoon in Engels of Nederlands

Niet inbegrepen in de prijs

 • Supplement voor vertrek en aankomst in Varadero van €75,- (dit geldt niet voor de luxe reisoptie)
 • Internationale vlucht
 • Overige maaltijden en persoonlijke uitgaven
 • Toeristische kaart en ziekteverzekering
 • Benzine, huurborg van 150-200 CUC (wordt teruggegeven op de laatste dag), kosten voor extra bestuurder van 3 CUC per dag, drop off huurauto van 15 CUC
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen op Cuba (11)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema