Waarheen reizen?Actuele informatie over reisbestemmingen
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Reizen in augustus in Cuba

Reizen in augustus in Cuba

Uw op maat gemaakte reis in augustus in Cuba
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Reizigers
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Profiel
Alle

Onze reisideeën in augustus in Cuba

 • Sport en Avontuur
Verzorgde tour door Cuba voor de hele familie
circa 15 dagen
 • Klassiekers
Volledige tour voor het hele gezin 
circa 15 dagen
 • Charme en Luxe
Unieke huwelijksreis
circa 8 dagen vanaf € 790
 • Charme en Luxe
Luxueuze reis langs alle klassiekers
circa 15 dagen vanaf € 1.780
 • Klassiekers
Ontdek op je eigen tempo
circa 22 dagen vanaf € 2.010
 • Klassiekers
Van het ene naar het andere hoogtepunt
circa 15 dagen vanaf € 1.160
 • Buiten de gebaande paden
Lokale cultuur en authentieke inwoners
circa 18 dagen vanaf € 1.240
 • Sport en Avontuur
Voor de echte avonturiers
circa 11 dagen vanaf € 1.020

Onze lokale reisagenten op Cuba

Waarom reizen op Cuba?

In het hart van het Caribisch gebied vindt u het eiland Cuba. Dit land heeft zowel veel traditie als moderniteit. Cuba is een magische plek met een betoverende Latijnse sfeer, koloniale invloeden en tropische stranden langs prachtige landschap. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Cuba, er zijn diverse natuurparken die zeer zeker een bezoek waard zijn! Verder vindt u veel oldtimers en sigaren op Cuba, de steden bieden een unieke kijk in h... In het hart van het Caribisch gebied vindt u het eiland Cuba. Dit land heeft zowel veel traditie als moderniteit. Cuba is een magische plek met een betoverende Latijnse sfeer, koloniale invloeden en tropische stranden langs prachtige landschap. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Cuba, er zijn diverse natuurparken die zeer zeker een bezoek waard zijn! Verder vindt u veel oldtimers en sigaren op Cuba, de steden bieden een unieke kijk in het Caribische leven! Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Cuba

4.5/5
14 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Op reis in augustus in Cuba

Het zonnige Cuba is in vele opzichten een unieke reisbestemming. Tijdens een rondreis in augustus door Cuba ziet u oogverblindend mooie stranden en dichte jungles, maar ook schilderachtige forten en landhuizen uit lang vervlogen tijden. Bovendien hebben jaren van communistisch bewind Cuba een bijzonder eigen sfeertje gegeven. Zo rijden er nog altijd blinkende oldtimers uit de jaren 50 rond door Havana en sieren levensgrote portretten van nationale held Che Guevara menige straathoek.

Bezienswaardigheden in augustus in Cuba

Nationaal park El Cubano in augustus

Nationaal park El Cubano kent een heuvelachtig landschap met frisgroen regenwoud. Door het park lopen een aantal wandelroutes, waarvan de Cimarrones de Javira bekend staat als de mooiste. De route leidt u langs een fotogenieke touwbrug en de Javira-waterval, waar u heerlijk even een verkoelende duik kunt nemen. De door Evaneos geselecteerde reisexperts ter plekke vertellen u graag meer over het park, en kunnen in overleg met u uw ideale tocht door het park uitstippelen.

Santiago de Cuba in augustus

Santiago de Cuba is de op een na grootste stad van Cuba. De stad is in 1515 door Spaanse kolonisten gesticht en heeft aan die tijd een schilderachtig historisch centrum overgehouden. Het enorme fort Castillo de San Pedro del Morro is ongetwijfeld het meest in het oog springende monument, maar ook de kathedraal en het oude kerkhof Cementerio de Santa Ifigenia zijn zeer de moeite waard. Het Casa de Diego Velazquez werd ooit bewoond door de Spaanse gouverneur Diego Velazquez en is tegenwoordig een historisch museum.

Santa Clara in augustus

In 1958 werd de Cubaanse Revolutie in Santa Clara beslist, waardoor de stad een belangrijke symbolische functie heeft. U kunt er het Che Guevara Mausoleum bezoeken, waar de revolutionaire leider Ernesto 'Che' Guevara begraven ligt. Naast communistische monumenten heeft Santa Clara ook charmante gebouwen uit de koloniale tijd, zoals de Buen Viaje-kerk en het La Caridad-theater. De door Evaneos gekozen agenten leggen u graag meer uit over de bewogen historie van Santa Clara, maar staan ook altijd klaar met tips over leuke restaurants en accommodaties.

Nationaal park Ciénaga de Zapata in augustus

Nationaal park Ciénaga de Zapata bestaat grotendeels uit moerassen. Het park herbergt fraaie stranden als Playa Larga en biedt een thuis aan honderden planten- en diersoorten. Via Evaneos komt u eenvoudig in contact met betrouwbare experts die ruime ervaring hebben met het organiseren van reizen door Cuba. Zij kunnen een georganiseerde excursie door het park voor u boeken, met een gids die weet waar u dieren als flamingo's en krokodillen kunt spotten.

Het weer in augustus in Cuba

De gemiddelde temperatuur in Cuba in augustus ligt rond de 32°C. Hiermee behoort augustus tot de warmere maanden, hoewel periodes van bewolking, sporadische buien en de frisse zeewind voldoende verkoeling brengen. Hierdoor kunt u tijdens uw rondreis in augustus door Cuba prima een mooie wandeltocht maken, al is ruim 30 graden ook ideaal weer voor een lui middagje aan het strand. In september beginnen de temperaturen langzaam te dalen tot een graad of 27 in december en januari, waarna het weer warmer begint te worden.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis