Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

ThailandEen actieve ontdekkingsreis

 • Buiten de gebaande paden
Op deze reis zult u op veel plaatsen komen die buiten de toeristische routes liggen en veel meer een inzicht geven op het dagelijkse leven van de Thai. Bovendien is het een reis met een sportieve en actieve inslag want we zullen de auto of minibus regelmatig laten staan en verruilen voor de fiets en benen. Hierdoor kunt u nog meer genieten van de prachtige natuur en cultuur van Thailand....

Op deze reis zult u op veel plaatsen komen die buiten de toeristische routes liggen en veel meer een inzicht geven op het dagelijkse leven van de Thai. Bovendien is het een reis met een sportieve en actieve inslag want we zullen de auto of minibus regelmatig laten staan en verruilen voor de fiets en benen. Hierdoor kunt u nog meer genieten van de prachtige natuur en cultuur van Thailand.

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Fietsen
  Fietsen
 • Stad
  Stad
 • Culturele bezienswaardigheden
  Culturele bezienswaardigheden
 • Platteland
  Platteland

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Welkom in Thailand!

Bij aankomst op de luchthaven van Bangkok wacht uw chauffeur u op in de aankomsthal met een bord waar uw naam op staat. Hij brengt u naar uw hotel waar u kunt uitrusten van de reis en kunt wennen aan het temperatuurverschil. Neem alvast een duik in het zwembad! 

Plaats:
Bangkok
Accommodatie
Silom Serene (Bangkok)

Dag 2: Vrije dag in Bangkok

Vandaag is een vrije dag die u naar eigen inzicht kunt invullen. Bezoek een van de vele spectaculaire shopping malls, maak een boottochtje over de rivier of slenter wat rond door China Town. Wij helpen u graag als u tips wilt hebben.

Plaats:
Bangkok
Accommodatie
Silom Serene (Bangkok)

Dag 3: Fietstocht door niet toeristisch Bangkok

We stappen op de BTS Skytrain om bij het beginpunt van onze fietstocht te komen. Dit doen we niet in de verkeerschaos, maar in het minder bekende Bangkok. Hier is weinig verkeer en ziet u een kant van de stad die u niet had verwacht! U rijdt langs villa's, appartementengebouwen en buurtwinkeltjes voor we met een longtailboat de river oversteken. Dit is het groenste deel van Bangkok, we fietsen over verhoogde paden in de schaduw van de palmen. Na een lokale lunch bezoeken we een Boeddhistische tempel. Terug in de bewoonde wereld bezoeken we een thaiboxing of Muay Thai school in de openlucht. Deze traditionele vechtsport is al eeuwenoud. 

Plaats:
Bangkok
Accommodatie
Silom Serene (Bangkok)

Dag 4: Vrije dag en tour door China Town

De dag is ter vrije besteding. Aan het begin van de avond haalt uw gids u op voor een wandeling door het levendige China Town. Elke avond transformeert deze wijk in een enorme eetgelegenheid. Wandel door een van de oudste delen van de stad waar u zich even in China waant en leer meer over de geschiedenis. We gaan hier ook uitgebreid bij eetstalletjes en restaurantjes de heerlijke gerechten proeven.

Plaats:
Bangkok
Accommodatie
Silom Serene (Bangkok)

Dag 5: Nachttrein naar Chiang Mai

U heeft vandaag nog wat tijd voor uzelf in Bangkok. Aan het eind van de middag wordt u opgehaald en naar het treinstation gebracht voor de nachttrein naar Chiang Mai, of de 'Roos van het Noorden' zoals deze levendige, oude stad genoemd wordt. Vroeg in de ochtend arriveert u daar en brengt uw chauffeur u naar uw resort.

​Overnachting in de nachttrein

Plaats:
Bangkok

Dag 6: Vrije dag in Chiang Mai

Vandaag heeft u de hele dag de tijd om te relaxen in uw hotel of de stad alvast op eigen gelegenheid te verkennen. Wij hebben diverse leuke excursies voor u zoals bijvoorbeeld een spectaculaire ballonvaart boven de omgeving van Chiang Mai, een excursie naar Doi Inthanon, de hoogste berg van Thailand of voor de foodies een wandeling door de stad met proeverij van diverse Lanna gerechten.

Plaats:
Chiang Mai
Accommodatie
Bodhi Serene (Chiang Mai)

Dag 7: Maak kennis met de Lisu stam

We laten Chiang Mai achter ons en rijden door de groene heuvels naar de Lisu Lodge. Deze ligt vlakbij een dorp van de Lisu stam en wordt gedreven door de dorpelingen zelf. Zij zijn vandaag uw gids en gastheren en -dames. Zij laten u hun dorp zien en vertellen over hun geschiedenis en manier van leven. In de avond wordt u een heerlijk diner voorgeschoteld en kunt u genieten van een dansvoorstelling die de dorpelingen u aanbieden.

Plaats:
Lisu village
Accommodatie
Lisu Lodge (Lisu Lodge)

Dag 8: Terug naar Chiang Mai

Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar Chiang Mai waar u verder de hele dag heeft om te relaxen of op eigen gelegenheid de stad in te gaan. Wandel door het gezellige centrum of ga erop uit en bezoek bijvoorbeeld een van de indrukwekkende tempels in de omgeving. 

Plaats:
Chiang Mai
Accommodatie
Bodhi Serene (Chiang Mai)

Dag 9: Ontmoet de olifanten van Chiang Mai

We vertrekken vroeg naar de 'Elephant Jungle Sanctuary', waar we een halve dag doorbrengen met de olifanten. U ziet de kolossen in hun natuurlijke omgeving en leert meer over hun gedrag en hun geschiedenis. De jungle en de heuvels zijn het decor van uw ontmoeting met de imposante dieren in een veilige en duurzame omgeving. U helpt met het bereiden van eten en het voeren. En het bezoek wordt afgesloten met een gezamenlijk bad in de rivier. Deze dag zult u niet snel vergeten!

Plaats:
Chiang Mai
Accommodatie
Bodhi Serene (Chiang Mai)

Dag 10: Fietstocht in de omgeving van Lamphun

Klaar voor de volgende fietstocht? Dit keer nemen we de trein naar Lamphun en rijden we vanaf het historische station door de rustige straatjes naar de beroemde Wat Phra That Hariphunchai. Dan fietsen we in de landelijke omgeving door dorpjes en langs kanalen. Na de lunch rijden we door de rijstvelden naar Ban Tawai, een dorp dat bekend staat om zijn houtsnijkunst. We nemen kronkelende weggetjes langs de heuvels van de Doi Suthep naar een bijenhouderij. De laatste stop is bostempel Wat Umong waarvandaan we terugrijden naar de stad.

Plaats:
Chiang Mai
Accommodatie
Bodhi Serene (Chiang Mai)

Dag 11: Trein naar Sukhothai

Na het ontbijt wordt u naar het treinstation gebracht voor de dagtrein naar Phitsanulok. Op het station van wordt u opgewacht en naar uw hotel in Sukhothai gereden. 

Plaats:
Phitsanulok, Sukhothai
Accommodatie
Le Charme Sukhothai (Sukhothai)

Dag 12: Fietstocht door Sukhothai

We springen weer op de fiets voor een dagje cultuur snuiven. We beginnen in het kleine dorpje Ban Kheay en rijden door de rijstvelden met prachtige vergezichten over het Kao Laung gebergte naar het historische park van Sukhothai. U zult versteld staan van de prachtige Boeddhistische en Hindoeïstische architectuur van de oude ruïnes. Tijdens de tocht leert u veel over de cultuur en de geschiedenis van het gebied. Na een heerlijke lunch vervolgen we onze tocht langs kleine kanaaltjes en door landelijke dorpjes terug naar uw hotel.  

Plaats:
Sukhothai
Accommodatie
Le Charme Sukhothai (Sukhothai)

Dag 13: Laatste avond in Bangkok

Na het ontbijt wordt u naar het treinstation van Phitsanulok gebracht voor uw reis terug naar Bangkok. U verblijft hier eer in hetzelfde hotel waar u deze bijzondere reis begonnen bent. Ga nog een keer de stad in en struin over een van de leuke night markets voor de laatste souvenirs. Of geniet van een drankje in een sky bar hoog in een wolkenkrabber en bewonder de lichtjes van de stad. 

Plaats:
Phitsanulok, Bangkok
Accommodatie
Silom Serene (Bangkok)

Dag 14: Vertrek vanaf Bangkok

En dan zit deze bijzondere reis er alweer op. U heeft in twee weken Thailand op een actieve en avontuurlijke manier kunnen ontdekken. Afhankelijk van uw vluchttijd wordt u naar het vliegveld gebracht. U heeft ongetwijfeld genoeg om van na te genieten tijdens de terugvlucht. Wij zien u graag nog een keer terug! 

Plaats:
Bangkok

BangkokChiang MaiLisu villagePhitsanulokSukhothai

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 1.260 / 14 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:24
Prijs per persoon€ 1.260€ 1.190

Inbegrepen in de prijs

 • Transfers in een minibus met airco en chauffeur, een nachttrein en een trein overdag
 • Engelssprekende gids
 • Overnachting in 3-sterren hotels, een nacht bij in Lisu Hill Tribe Lodge
 • Tours op join in-basis
 • Entreegelden
 • 14 x ontbijt, 8 x lunch, 4 x diner
 • Activiteiten: fietstour Bangkok, wandeltour China Town, 2-daagse hill tribe tour, halve dag Elephant Sanctuary Chiang Mai, fietstour Sukothai, fietstour Chiang Mai

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten
 • Fooien
 • Alle consumpties die niet zijn inbegrepen bij de maaltijden
 • Alcoholische drankjes
 • Overige maaltijden en persoonlijke uitgaven
 • Persoonlijke verzekering

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in Thailand (19)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema