Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

ThailandVolg de machtige Mekong

 • Buiten de gebaande paden
Deze unieke tocht gaat door een gedeelte van Thailand dat buiten de toeristische paden ligt. Als rode draad volgen we de stroom van de machtige Mekong rivier. Veel van de oorspronkelijke bewoners zijn naar de grote steden vertrokken om daar de kost te verdienen voor hun achtergebleven families. Maar het is ook de grootste rijstschuur van Thailand. Het noordoosten van Thailand oftewel de I-Saan gre...

Deze unieke tocht gaat door een gedeelte van Thailand dat buiten de toeristische paden ligt. Als rode draad volgen we de stroom van de machtige Mekong rivier. Veel van de oorspronkelijke bewoners zijn naar de grote steden vertrokken om daar de kost te verdienen voor hun achtergebleven families. Maar het is ook de grootste rijstschuur van Thailand. Het noordoosten van Thailand oftewel de I-Saan grenst aan Cambodja en Laos, heeft zijn eigen eeuwenoude cultuur en (pittige) gerechten. Er is ontzettend veel te zien en te beleven, maar op een lager tempo dan in de rest van het land. Bovendien is de lokale bevolking erg vriendelijk en gastvrij en de natuur prachtig.

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Culturele bezienswaardigheden
  Culturele bezienswaardigheden
 • Dieren en natuur
  Dieren en natuur
 • Bos & Jungle
  Bos & Jungle
 • Bergen
  Bergen

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Bangkok

De luchthaven van Bangkok staat bekend om zijn lange wachttijden en na een lange vlucht is niks vervelender. Wij hebben daarom 'fast trackservice' voor u geboekt. U wordt bij het uitstappen opgewacht en naar een speciale VIP-balie gebracht. Dan wordt u geholpen met uw bagage en naar de vertrekhal gebracht waar de chauffer staat te wachten. Dit is pas een relaxte start van de reis!

Plaats:
Bangkok
Accommodatie
Silom Serene (Bangkok)

Dag 2: Vrije dag en avondwandeling in China Town

Overdag heeft u alle tijd om op eigen gelegenheid Bangkok te ontdekken of te relaxen aan het zwembad. Rond 18.00 uur gaan we China Town in. In deze Chineze wijk is overal heerlijk eten te verkrijgen en dat gaan we dan ook uitgebreid proeven bij diverse eetstalletjes en restaurantjes. Dit is een van de oudste gedeeltes van de stad, u leert van alles over de geschiedenis en cultuur. Ontdek de Chinese winkeltjes, de wirwar van straatjes, mysterieuze geuren en oude apotheken met Chinese kruidenmengels. 

Plaats:
Bangkok
Accommodatie
Silom Serene (Bangkok)

Dag 3: Een dag vol geschiedenis

Met uw gids begint u uw reis naar het Noordoosten van Thailand. We bezoeken eerst een 100 jaar oude drijvende markt en stoppen dan voor lunch in het stadje Chachoengsao, beroemd om de tempel van Koning Rama IX. Hier staat een van de meest heilige Boeddhabeelden van het land. We rijden verder naar het  Khao Yai National Park voor een wandeling. Geniet van de flora en fauna, misschien komen we wel olifanten tegen en hoogstwaarschijnlijk apen! We bezoeken een mooie waterval en rijden dan door naar Nakon Ratchasima voor de overnachting. 

Plaats:
Korat, Nakhon Ratchasima
Accommodatie
Dusit Princess (Nakhon Ratchasima)

Dag 4: De tempels van Phanom Rung

Vandaag bereiken we de Mekong rivier. Eerst stoppen we in het Phanom Rung Historical Park, een zandstenen tempelcomplex van 1000 jaar oud dat op de top van een niet actieve vulkaan is gebouwd. Van oorsprong was het een Hindoetempel. Vanaf de 15e eeuw is het in gebruik als een Boeddistisch heiligdom. Volg de uitgehouwen motieven naar de hoofdpagode, die is ontworpen als evenbeeld van de hemel van Shiva volgens het Hindoe geloof. Laat de sfeer van deze heilige plek even op u inwerken.

Plaats:
Prasat Phanom Rung, Buriram
Accommodatie
Phanom Rung Puri (Buriram)

Dag 5: Rit door de Isaan

De volgende stop is Ubon Ratchathani. Na het ontbijt rijden we op ons gemak door het vredige landschap van de Isaan, door slaperige dorpjes afgewisseld met rijstvelden waar de lokale bevolking aan het werk is. In de middag komen we in Ubon aan en heeft u nog alle tijd wat rond te wandelen.

Plaats:
Ubon Ratchathani
Accommodatie
Tohsang Ubon (Ubon Ratchathani)

Dag 6: Een eeuwenoude beschaving

We volgen de loop van de Mekong rivier naar het Pha Taem National Park, ook wel de bakermat van de Noordoostelijke beschaving genoemd. Archeologen hebben ontdekt dat het tussen 6000 en 14000 jaar geleden al bewoond was. We bekijken prehistorische rotsschilderingen en wandelen over de kliffen voor een fantastisch uitzicht over de Mekong en Laos. Dan bezoeken we de uitstekende Indochina markt van Mukdahan en wandelen we langs de oevers van de Mekong met aan de overkant Laos. Na de lunch wacht nog het  Boeddhistische 16-eeuwse bouwwerk Wat Phra That Phanom, waar naar men zegt het borstbeen van Boeddha ligt.

Plaats:
Mukdahan, Nakhon Pathom
Accommodatie
Fortune River View (Nakhon Pathom)

Dag 7: Schilderachtige route naar Nong Kai

We volgen de Mekong naar de Wat Maha. De stad is in 607 AD gebouwd in opdracht van een Laotiaanse generaal die zijn troepen hier legerde om het gebied te veroveren. De verdere route is schilderachtig, we hebben voldoende pauze's om mooie foto's te maken en te lunchen. Dan komen we aan in Nong Kai, gelegen tegenover de hoofdstad van Laos, Vientiane. Ooit onderdeel van het Vientiaanse koninkrijk zijn overal de invloeden van de Frans-Chinese architectuur te bewonderen. Flaneer over de boulevard en bekijk de vele winkeltjes en restaurantjes. 

Plaats:
Nong Kai
Accommodatie
Royal Nakhara Hotel (Nong Khai)

Dag 8: De beelden van ​Luang Pu Boun Leua Sourirat

U kunt niet weg uit Nong Kai zonder de Sala Kaew gezien te hebben. Dit bizarre complex is aangelegd door een mysticus als poging de kennis van een ascetische kluizenaar die in een grot woonde uit te beelden. U ziet hier meer dan 100 beelden van bescheiden omvang tot meer dan levensgroot die oude geloven vertegenwoordigen. Dan rijden we door verschillende dorpjes en langs de bekende openluchtmarkt in Tha Bo. In onze eindbestemming van de dag, Chiang Khan, kunt u ontspannen aan de Mekong. De avondmarkt is ook de moeite waard om te bezoeken.

Plaats:
Chiang Khan
Accommodatie
Chiang Khan River Mountain (Chiang Khan)

Dag 9: De Niagara Falls van Thailand

We vervolgen onze weg langs een van de meest schilderachtige routes van Thailand. We passeren weelderige groene jungle en diverse nationale parken. We stoppen bij het Thung Salaeng National Park waar we de Kaeng Sopha watervallen kunnen bewonderen. Afhankelijk van de tijd van het jaar en de stroming van de rivier maken we tijd voor een verfrissende duik in het koele, glasheldere water. U overnacht in een huisje met uitzicht over de tuinen of de rivier. 

Plaats:
Phitsanulok
Accommodatie
Rain Forest Resort (Phitsanulok)

Dag 10: De hoofdstad van Siam

Na het ontbijt rijden we naar Sukhothai. Deze stad was de eerste hoofdstad van Thailand (toen nog Siam) en floreerde van midden 13de eeuw tot laat in de 14de eeuw. In deze periode in de Thaise geschiedenis leefden de mensen in geluk en vrede. De stad werd verlaten na de invloed en macht van Ayutthaya. De ruïnes zijn in originele staat en een bezoek hier is een indrukwekkende en inspirerende belevenis.   

Plaats:
Sukhothai
Accommodatie
Ruean Thai Hotel (Sukhothai)

Dag 11: Fietstocht door Sukhothai

Er staat een ontspannen dagje fietsen en cultuur snuiven op het programma. U rijdt via een achterafweggetje dwars door rijstvelden met prachtige vergezichten over het Kao Laung gebergte in het Ramkhamhang National Park. Dan bekijken we een paar beroemde ruïnes, sta versteld van het bewonderingswaardige vakmanschap uit een periode die bekend staat als de Gouden eeuw van Thailand. Na een heerlijke lunch vervolgen we onze tocht langs kleine kanaaltjes en door landelijke dorpjes terug naar het hotel.   

Plaats:
Sukhothai
Accommodatie
Ruean Thai Hotel (Sukhothai)

Dag 12: Terug naar de hoofdstad

En dan is het alweer tijd voor de terugweg naar Bangkok. U verblijft in hetzelfde hotel waar we onze ontdekkingsreis zijn begonnen. Ga nog een laatste keer de stad in en geniet van alles dat het levendige en kleurrijke Bangkok te bieden heeft. Of rust heerlijk uit van alle indrukken van de afgelopen 12 dagen. 

Plaats:
Bangkok
Accommodatie
Silom Serene (Bangkok)

Dag 13: Vertrek vanaf Bangkok

Helaas is er een einde gekomen aan deze avontuurlijke ontdekkingsreis naar de Isaan.
Afhankelijk van uw vluchttijd wordt u naar de luchthaven van Bangkok gereden voor uw vlucht naar huis. We wensen u een goede reis en zien u graag nog een keer terug!

Plaats:
Bangkok

BangkokKoratNakhon RatchasimaPrasat Phanom RungBuriramUbon RatchathaniMukdahanNakhon PathomNong KaiChiang KhanPhitsanulokSukhothai

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 2.410 / 13 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:24
Prijs per persoon€ 2.410€ 1.790

Inbegrepen in de prijs

 • VIP-fast track op Bangkok airport
 • Transfers en tours met prive minibus en chauffeur
 • Engelssprekende gids
 • Entreegelden
 • 12 x ontbijt, 11 x lunch, 2 x diner
 • Activiteiten zoals beschreven in het programma: begeleide wandeling door China Town, bezoek drie nationale parken, bezoek twee historische parken, verschillende markten en overige bezoeken als watervallen onderweg

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten
 • Fooien
 • Alle consumpties die niet zijn inbegrepen bij de maaltijden
 • Alcoholische drankjes
 • Overige maaltijden en persoonlijke uitgaven
 • Persoonlijke verzekering

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in Thailand (18)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema