Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Cultuur en geschiedenis op uw manier!

ThailandCultuur en geschiedenis op uw manier!

Hoogtepunten
Wilt u graag zelf uw reis uitstippelen, maar de belangrijkste zaken geregeld hebben? Dan is deze rondreis perfect voor u! De hotels en het vervoer verzorgen wij voor u, hoe u de dagen verder invult is helemaal aan u. U start de reis in de hoofdstad Bangkok. Van oude wijken met kleurrijke lokale markten, het drukke Chinatown tot aan grote wolkenkrabbers en luxueuze winkelcentra met alle bekende merken. Na twee dagen in Bangkok, gaat u per lokale trein naar Kanchanaburi: een heerlijke manier van reizen en de perfecte manier om het Thaise landschap in u op te nemen. Kanchanaburi heeft veel historie gerelateerd aan de Tweede Wereldoorlog, maar ook veel natuurschoon. U verblijft hier twee dagen in een centraal gelegen hotel zodat u alle kanten op kunt.
Reisideeën aangeraden door
Mels Lokale*r Thailand Expert*in
Duur van de reis
12 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 629
Reisprogramma
Aankomst in Bangkok 

Dag 1: Aankomst in Bangkok 

Welkom in Thailand! Er wacht u een warm onthaal op de luchthaven, waarna u naar het hotel wordt gebracht. U merkt gelijk dat u in een andere wereld bent! Ga vanmiddag gelijk op pad om een eerste indruk te krijgen van deze metropool. De straten van Bangkok zijn gezellig en kleurrijk. Ga voor een ontspannende massage in een lokale salon. Of doe even lekker helemaal niks bij het zwembad van het hotel en kom bij van de vlucht.  Accommodatie : Eastin Hotel Makkasan (Bangkok)
Plaats:
Bangkok

Een volle dag in Bangkok

Dag 2: Een volle dag in Bangkok

Verken Bangkok vandaag verder, er is hier van alles te beleven! Neem een tuktuk en bezoek één van de luxueuze winkelcentra in de stad of ga naar een visspa, waar kleine visjes uw voeten schoon knabbelen. Geniet van heerlijk street food, bezoek een markt of ga naar China Town. Een aanrader voor 's avonds is de Calypso Cabaret Show. Een spektakel van zang en dans, uitgevoerd door ladyboys en al jaren een begrip in Bangkok.  Accommodatie : Eastin Hotel Makkasan (Bangkok)
Plaats:
Bangkok

Een stukje over de Birmaspoorlijn

Dag 3: Een stukje over de Birmaspoorlijn

U wordt naar het station gebracht en neemt daar de lokale trein naar Kanchanaburi. De route is erg indrukwekkend, het is namelijk hetzelfde traject dat de Nederlandse krijgsgevangenen tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben afgelegd naar de werkkampen van de Thailand-Birma spoorlijn. Na de rit van 3 uur wordt u naar het hotel gebracht. U heeft de rest van de dag om een eerste wandeling door Kanchanaburi te maken.  Accommodatie : Good Times Resort (Kwai river)
Plaats:
Kanchanaburi

Kanchanaburi en omgeving

Dag 4: Kanchanaburi en omgeving

Kanchanaburi staat bekend om de Bridge over the River Kwai, de brug die de Japanners lieten bouwen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook de Hellfire pass, de Death Railway, het JEATH museum en de begraafplaats zijn overblijfselen uit deze tijd die u kunt bezoeken. U kunt ook de omgeving verkennen en een bezoek brengen aan de prachtige azuurblauwe Erawan watervallen of een tocht met een longtailboot maken over de River Kwai dwars door de jungle. Accommodatie : Good Times Resort (Kwai river)
Plaats:
Kanchanaburi

Het historische park van Ayutthaya (UNESCO Werelderfgoed)

Dag 5: Het historische park van Ayutthaya (UNESCO Werelderfgoed)

U wordt naar Ayutthaya gebracht, gesticht in 1350 en opgebouwd door 33 koningen. De belangrijkste bezienswaardigheden kunt u gemakkelijk per fiets of tuktuk verkennen. Verwonder u over de tempelruïnes van de tweede hoofdstad van het Siamese Koninkrijk. Niet te missen: Wat Mahathat met het Boeddhahoofd dat ingesloten ligt in de wortels van een grote boom. En bezoek ook zeker het grootste bronzen Boeddhabeeld in de moderne tempel Wat Viharn Pra Mongkolborpit.  Accommodatie : Krungsri River (Ayutthaya)
Plaats:
Ayutthaya

Vrije dag in Ayutthaya

Dag 6: Vrije dag in Ayutthaya

U heeft de hele dag om Ayutthaya verder te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld het ‘Baan Hollanda’. Dit Hollandse Huis heeft koningin Beatrix in 2004 geschonken aan de Thaise Koning Bhumibol ter ere van 400 jaar samenwerking. Gevestigd in een replica van het oude VOC Handelshuis bevindt zich een klein museum, gericht op de VOC geschiedenis. Vanavond wordt u naar het station gebracht voor de comfortabele nachttrein naar Chiang Mai, 'de Roos van het Noorden'. Overnachting in de trein (2e klasse)
Plaats:
Ayutthaya

Aankomst in Chiang Mai

Dag 7: Aankomst in Chiang Mai

U komt 's ochtends aan op het station van Chiang Mai en wordt naar een gezellig guesthouse in het oude stadscentrum gebracht. Hier kunt u fijn uitrusten van de lange treinrit. We raden aan om in Chiang Mai de avondbazaar te bezoeken. Hier kunt u heerlijk Thais eten, een voetmassage krijgen en leuke souvenirs kopen. En vergeet niet af te dingen! Op zondag kunt u de Walking Street bezoeken. En wilt u liever naar een lokale markt? Dan is de Warorot Market een aanrader! Accommodatie : Sleep Guesthouse (Chiang Mai)
Plaats:
Chiang Mai

Twee dagen in Chiang Mai

Dag 8 tot 9: Twee dagen in Chiang Mai

Een gezegde luidt: ‘U heeft Chiang Mai pas echt bezocht als u het uitzicht vanaf de Doi Suthep heeft gezien en het noodle gerecht Khao Soi hebt geproefd’. Doi Suthep ligt net buiten Chiang Mai. Na het beklimmen van 309 treden heeft u vanaf de tempel een prachtig uitzicht over de vallei. De tempel stamt uit de Lanna-tijd, ook wel het gouden tijdperk genoemd. Het tempelcomplex wordt gedomineerd door een 24 meter hoge met goud beklede chedi.  Accommodatie : Sleep Guesthouse (Chiang Mai)
Plaats:
Chiang Mai

Terug naar Bangkok

Dag 10: Terug naar Bangkok

Ga nog eenmaal Chiang Mai in en koop de laatste souvenirs. Aan het einde van de middag wordt u naar het station gebracht voor nog een nacht in de trein. U reist vandaag terug naar de hoofdstad Bangkok.  Overnachting in de trein (2e klasse)
Plaats:
Chiang Mai,Bangkok

Een dagje Bangkok

Dag 11: Een dagje Bangkok

U komt 's ochtends aan in Bangkok, waar u naar het hotel wordt gebracht voor de laatste overnachting. Er zijn ontzettend veel dingen die u nog kunt ondernemen in Bangkok, we geven u graag tips. Maar u er natuurlijk ook voor kiezen om rustig aan te doen en te genieten van de zon aan het zwembad van het hotel. Accommodatie : Eastin Hotel Makkasan (Bangkok)
Plaats:
Bangkok

Vertrek vanaf Bangkok

Dag 12: Vertrek vanaf Bangkok

Met een transfer wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht. En heeft u na deze bijzondere reis nog geen genoeg van Thailand? Dan is het mogelijk om uw reis te verlengen met bijvoorbeeld een strandverblijf of een bezoek aan de jungle van Khao Sok Nationaal Park. Wij bieden verschillende verlengingen aan! Vraag ons gerust naar de mogelijkheden. 
Plaats:
Bangkok
Praktische informatie
Budget vanaf€ 629 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Thailand volgens uw wensen