Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?
Covid-19 - Waar op reis?Ontdek
Trekking- en wandelvakantie in Thailand

Trekking- en wandelvakantie in Thailand

Uw op maat gemaakte trekking- en wandelvakantie in Thailand
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Reizigers
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Profiel
Alle

Onze trekking- en wandelvakantie reisideeën in Thailand

  • Sport en Avontuur
Een avontuurlijke reis
circa 14 dagen vanaf € 1.380

Onze lokale reisagenten in Thailand

Waarom reizen in Thailand?

Bangkok, de hyperactieve hoofdstad met heel veel inwoners. Volgende stap: het zuiden van Thailand, dat erg charmant is. Prachtige baaien, bungalows op verlaten stranden, helder water, kleurrijk koraal, onderwater grotten en rotsen. Tijdens uw reis in Thailand zult u de Thaise sfeer ervaren.  Wanneer u noordwaarts reist naar Chiang Mai, zult u kennis maken met de Thaise cultuur. U kunt hier Thaise kooklessen nemen of een massage cursus volgen. Daa... Bangkok, de hyperactieve hoofdstad met heel veel inwoners. Volgende stap: het zuiden van Thailand, dat erg charmant is. Prachtige baaien, bungalows op verlaten stranden, helder water, kleurrijk koraal, onderwater grotten en rotsen. Tijdens uw reis in Thailand zult u de Thaise sfeer ervaren.  Wanneer u noordwaarts reist naar Chiang Mai, zult u kennis maken met de Thaise cultuur. U kunt hier Thaise kooklessen nemen of een massage cursus volgen. Daarna, vindt u een van de mooiste wegen van het noorden. De Chiang Maia Mae Hong Son, de dappere reizigers kunnen deze route per scooter afleggen. Uw verblijf in Thailand zal bijna bovennatuurlijk mooi zijn. Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Thailand

4.6/5
10 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Waarom met een wandelvakantie in Thailand?

Thailand is een prachtig land met veel diversiteit in landschappen. Leer het land van de glimlach kennen met een indrukwekkende wandelreis. Met een reis naar Thailand staat diversiteit gegarandeerd op het schema. Beklim bergen die begroeid zijn met mooie jungle of wordt betoverd door het weelderige groen van de rijstvelden. Tijdens uw hiking reis in Thailand zal u niet alleen bezig zijn met wandelen, maar ook zult u kennis maken met de smakelijke keuken en de mooiste tempels bewonderen. 

Waar kan ik wandelen in Thailand?

Chiang Mai

De regio rondom de hoogste berg van Thailand, de Doi Inthanon, begint met een grote snelheid meerdere mensen aan te trekken. Er zijn meerdere natuurreservaten te vinden, waar de natuur ongerept is. Of u liever een gezinswandeling maakt, of een veeleisende trektocht door de jungle: Chiang Mai is het perfecte startpunt voor verschillende soorte wandelingen. Een van de meest bekende bestemmingen om te wandelen hier is het Mae Wang National Park. Op onverharde weggetjes volgt u het pad door de groene bossen. U volgt vrolijke kabbelende beekjes, tot u kleine watervallen tussen de bomen ziet. Het hoogtepunt is het diepe Pha Chor-ravijn met ruige en verticale kliffen van okerkleurige rots. U kunt hier in dit gebied ook een trekking langs de Pai rivier maken.

Chiang Rai

Nog verder noordelijk van Chiang Mai, ligt Chiang Rai. De wandeltochten in het noorden zijn erg bijzonder en bieden niet alleen spectaculaire uitzichten, maar ook culturele inzichten. Hier wonen traditionele bergstammen, waar u een bezoek kunt brengen en hun rustieke dorpen met bamboehutten en tradities kunt aanschouwen. De geheimen die de bossen en jungles hier geheim houden zijn verborgen schatten. U kunt hier uw lunch vangen in de rivieren en het zelf bereiden boven een open vuur. Of neem een verfrissende duik in het meer bij een waterval. Ook kunt u hier spannende raft-tochten maken, of een bezoek brengen aan Wat Khao Kwai, een indrukwekkende en grote tempel midden in de bergen. Voor een op maat gemaakt reisadvies kunt u contact opnemen met onze lokale reisagent.

Surat Thani

Thailand staat niet alleen bekend om de mooie en indrukwekkende landschappen, maar ook om de droomachtige stranden en eilanden. Als u een bezoek brengt aan Surat Thani tijdens uw wandelreis in Thailand, kunt u hier uw hart ophalen aan mooie stranden en mooie wandelingen. Hier vindt u namelijk het paradijselijke Khao Sok National Park, waarvan de uitgestrekte oerbossen nog gedeeltelijk onaangetast zijn. Door dit bergachtige landschap kunt u mooie wandelingen maken en een stop maken in een van de dorpen. Ook kunt u hier een paar van de laatst in vrijheid levende olifanten van het land vinden, maar ook andere dieren zoals beren, tijgers en een groot aantal vogels. Voor een wandelreis die helemaal aansluit op uw wensen, kunt u een reisaanvraag doen. Samen met onze lokale reisagent zal u dan uw droomreis samenstellen.

Beste reistijd in Thailand voor een wandelreis

De beste reistijd voor Thailand is gemiddeld genomen het hele jaar! Met een gemiddelde temperatuur van 27 graden is het elk seizoen goed in Thailand. Voor een wandel- en trekreis in Thailand kunt u het beste terecht in het meest populaire seizoen: het koele seizoen. Dit loopt van november tot en met februari. De temperaturen zijn aangenaam en er valt relatief weinig regen. Perfect weer voor een wandel- en trekvakantie door Thailand! Ook het regenseizoen kan geschikt zijn, omdat dan alles in de natuur lijkt te ontwaken en zich in het groen hult.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis