Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Heerlijk rondrijden door het vergeten noorden

IJslandHeerlijk rondrijden door het vergeten noorden

Avontuur
Het noorden van IJsland is een wonderbaarlijke plek, maar veel te vaak wordt het door reizigers overgeslagen. Als u écht buiten de gebaande paden wilt gaan, als u ondergedompeld wilt worden in het pure IJslandse gevoel van afgelegenheid, als u zichzelf wilt verliezen in adembenemende landschappen en spectaculaire natuur, dan is dit de reis voor u!
Reisideeën aangeraden door
Francesco Lokale*r IJsland Expert*in
Duur van de reis
8 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.300
Reisprogramma
De Gouden Cirkel

Dag 1: De Gouden Cirkel

U komt aan in Keflavík en haalt gelijk uw huurauto op om de roadtrip te beginnen. Rijd naar de wonderlijke wereld van de Gouden Cirkel en bezoek Þingvellir Nationaal Park. Dit is de bakermat van het eerste IJslandse parlement en de plek waar u op spectaculaire wijze kunt zien hoe twee tektonische platen uit elkaar drijven. Rij dan naar het Geysir gebied, dat zijn naam geeft aan het beroemde natuurverschijnsel. Sluit af met een bezoek aan de Gullfoss waterval met zijn twee plateaus. 
Plaats:
Thingvellir,Geysir,Gullfoss

Rit naar het noorden van IJsland

Dag 2: Rit naar het noorden van IJsland

Rij naar het noordoosten, via de tunnel door de Hvalfjörður komt u uit bij de lavavelden van Reykholt. Beklim de spectaculaire krater van Grábrók en rij verder naar het Vatnsness schiereiland om de zeehonden te spotten. Bezoek het kleine onderzoekscentrum en museum van Hvammstangi dat zicht richt op zeehonden. En mis de beroemde rotsformatie in de vorm van een olifant niet bij Hvítserkur. U overnacht in Varmahlíð.
Plaats:
Grábrók,Hvammstangi,Vatnsnes,Varmahlid

Het ruige Tröllaskagi schiereiland

Dag 3: Het ruige Tröllaskagi schiereiland

Begin de dag bij het iconische boerderijtje met een dak van turf in Glaumbær en het zwarte houten kerkje Víðimýrarkirkja. Rij dan naar het Tröllaskagi schiereiland tussen de bergen en vissersdorpjes. Duik in het zwembad met adembenemend uitzicht op de zee in Hofsós en rij naar het pittoreske dorpje Siglufjörður. Prachtig gelegen in een fjord. Aanrader is het haringmuseum, hier leert u meer over de cultuur en geschiedenis van de visserij. De overnachting is in Akureyri.
Plaats:
Glaumbær,Hofsos,Siglufjordur,Akureyri

Het marslandschap van ​Mývatn

Dag 4: Het marslandschap van ​Mývatn

Begin de dag bij de panoramische halfronde Goðafoss en ga dan Oostwaarts richting Mývatn, een bijzonder veelzijdige plek. Hoogtepunten zijn het vulkanisch gebied van Krafla, Hverir, het geothermische gebied dat veel weg heeft van Mars, het lavaveld van Dimmuborgir en de pseudokraters van Skútustaðagígar. Eindig uw dag met een welverdiend bad in Jarðböðin, het minder bekende - en dus minder toeristische - zusje van de Blue Lagoon. In Húsavik kunt u nog aan boord gaan om walvissen te spotten. 
Plaats:
Goðafoss,Hverarönd,Dimmuborgir,Húsavík

Het afgelegen ​Melrakkaslétta

Dag 5: Het afgelegen ​Melrakkaslétta

Een dag in het verlaten gebied van Melrakkaslétta. Zie de kloven in het landschap bij Kelduhverfi en rij via het dorpje Kópasker door naar het meest noordelijke puntje van het schiereiland. Op een paar passen verwijderd van de Poolcirkel ziet u de kaap van Rauðinúpur, een vulkaan uit de ijstijd met een rode gloed en de dramatische Hraunhafnartangi vuurtoren. Na een bezoek aan het meest noordelijke dorpje van IJsland, Raufarhöfn, en het mysterieuze Arctic Henge rijdt u terug naar Húsavík voor de overnachting. 
Plaats:
Kópasker,Rauðinúpur,Hraunhafnartangi,Húsavík

De kracht van water

Dag 6: De kracht van water

U komt aan bij de Jökulsárgljúfur, waar u de indrukwekkende kloof van Ásbyrgi bezoekt. Volgens de overlevering is deze gevormd door het paard van Odin en wonen de 'verborgen mensen' hier. In Hljóðaklettar bewondert u de vreemd gevormde rotsformaties. Verbaas u daarna over de natuurkracht van het water van de Dettifoss, een spectaculaire waterval. U overnacht in Akureyri.
Plaats:
Ásbyrgi,Hljóðaklettar,Dettifoss

Terug naar het zuiden

Dag 7: Terug naar het zuiden

Vandaag rijdt u weer terug naar het zuiden. U kunt een kleine omrit maken om de ondergewaardeerde watervallen Hraunfossar en Barnafoss te bekijken. En er is in Reykholt een interessante tour waar u van alles leert over lavatunnels. U kunt er ook voor kiezen om naar de spectaculaire Hvalfjörður te rijden voor een adembenemend uitzicht op het landschap. U overnacht in Reykjavik. 
Plaats:
Akureyri,Hraunfossar,Barnafoss,Reykjavik

Laatste dag in Reykjavik

Dag 8: Laatste dag in Reykjavik

Gebruik uw ochtend om de belangrijkste bezienswaardigheden van Reykjavik aan te doen, zoals het Tjörnin meer, het iconische Harpa gebouw aan zee en de majestueuze kerk Hallgrímskirkja. Reykjavik is een heerlijke stad om rond te wandelen. Kom bij in één van de gezellige historische cafés voor u naar de luchthaven rijdt. Daar levert u uw huurauto weer in. We wensen u een goede terugvlucht!
Plaats:
Reykjavik,Tjörnin,Harpa,Reykjanes
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.300 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in IJsland volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten