Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
De klassieke Ringweg op eigen gelegenheid

IJslandDe klassieke Ringweg op eigen gelegenheid

Hoogtepunten
De Ringweg is een excellente route met de auto, dankzij de vele fantastische plekken in de natuur die u hier kunt ontdekken. U ziet gletsjers en geisers, geniet op de bijzondere zwarte stranden en ontdekt de indrukwekkende Oostfjorden. We laten u de kracht van water zien bij verschillende watervallen en voor u terugkeert naar hoofdstad Reykjavik waant u zich op Mars in het gebied van Mývatn. Beleef een reis vol natuurpracht en traditionele cultuur. De perfecte mix tussen klassiek en buiten de gebaande paden!
Reisideeën aangeraden door
Francesco Lokale*r IJsland Expert*in
Duur van de reis
9 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.600
Reisprogramma
Welkom in IJsland!

Dag 1: Welkom in IJsland!

U komt aan in Reykjavik, waar u op de luchthaven gelijk uw huurauto oppikt. Rij naar uw hotel in het centrum en ga er dan gelijk op uit om de stad te verkennen. Behalve een groot aantal historische cafés en luxe restaurants heeft Reykjavik veel te bieden. Bezoek bijvoorbeeld de Hallgrimskirkja, het nationale museum, het Tjörnin meer en de Harpa concerthal. 
Plaats:
Reykjavik

Ontdek de Gouden Cirkel

Dag 2: Ontdek de Gouden Cirkel

U bezoekt Þingvellir Nationaal Park, bakermat van het IJslandse parlement. Dit is de meest indrukwekkende locatie om te zien hoe twee tektonische platen uit elkaar drijven! Dan rijdt u naar Geysir, waaraan het natuurfenomeen zijn naam dankt, en de majestueuze waterval Gullfoss. Met zijn twee plateaus is dit een prachtig plaatje. Rijd verder naar de Zuidkust, naar de Kerið krater en een symbool van de groene IJslandse energie, een enorme waterkrachtcentrale. U overnacht in de omgeving van Hella.
Plaats:
Thingvellir,Geysir,Gullfoss,Kerið,Hella

De zwarte stranden van het zuiden

Dag 3: De zwarte stranden van het zuiden

Begin de dag met twee fantastische watervallen. Eerst de romantische Seljalandsfoss, waar u om de straal heen kunt lopen, gevolgd door de perfecte Skógafoss. Voordat u Vik bereikt stopt u nog in Dyrhólaey om de grappige papegaaiduikers te bekijken (tot mid augustus). Het kustlandschap is hier prachtig. Dan stopt u op het zwarte strand van Reynisfjara en de laatste adembenemende stop van de dag is de Fjaðrárgljúfur canyon. U overnacht in Kirkjubæjarklaustur.
Plaats:
Fjaðrárgljúfur,Vik,Dyrhólaey

Het ijs van ​Skaftafell en Jökulsárlón

Dag 4: Het ijs van ​Skaftafell en Jökulsárlón

Rij vandaag naar de majestueuze Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa. In het park kunt u prachtige wandelingen maken, zoals de 5,5 km lange circular hike naar de elegante waterval Svartifoss. Of doe een makkelijke hike naar de ijstong Skaftafellsjökull voor prachtige uitzichten. Vervolg uw weg naar de Jökulsárlón lagune, waar u honderden ijsbergen op het meer kunt zien flonkeren. Rij verder naar de plek waar ijsbergen en zee samenkomen en glinsteren op het strand, deze plek wordt met recht het diamanten strand genoemd. 
Plaats:
Vatnajökull,Svartifoss,Skaftafell,Jökulsárlón

De fantastische Oostfjorden

Dag 5: De fantastische Oostfjorden

Aanrader in Djúpivogur is het eigenaardige openluchtmuseum, gerund door een wereldberoemde walvisbottenreiniger. Via de spectaculaire bergpas van Öxi bereikt u het Lagarfljót meer, waar een IJslandse Loch Ness woont – velen beweren hem gezien te hebben. Rij naar de westelijke oever voor een korte wandeling naar Hengifoss (2,2 km, 150 m omhoog en terug). Bezoek het charmante dorpje Seyðisfjörður en rij naar Egilsstaðir voor de overnachting.
Plaats:
Lagarfljót,Seyðisfjörður,Hengifoss,Egilsstaðir

De kracht van water: ​Dettifoss en Ásbyrgi

Dag 6: De kracht van water: ​Dettifoss en Ásbyrgi

In westelijke richting wordt het groene landschap steeds kaler. De weg leidt u langs de fantastische Jökulsárgljúfur canyon. In een bijna maanachtig landschap bezoekt u de majestueuze Dettifoss, een waterval met pure natuurkracht, en de eigenaardige Hljóðaklettar met zijn vreemde rotsformaties. Aan het eind van de weg ziet u de indrukwekkende Ásbyrgi canyon. Men zegt dat de kloof door het paard van Odin is gemaakt en dat de verborgen mensen hier wonen. Overnachting in de omgeving van Húsavík.
Plaats:
Dettifoss,Hafragilsfoss,Jökulsárgljúfur,Ásbyrgi,Húsavík

De Marsachtige omgeving van Mývatn 

Dag 7: De Marsachtige omgeving van Mývatn 

Een dag in het gebied van Mývatn, één van de meest veelzijdige plekken van het land. Begin in het vulkanische gebied van Krafla, ga dan naar het geothermische gebied van Hverir. Nergens op aarde lijkt het zoveel op Mars. U vindt hier het lavaveld van Dimmuborgir en de pseudokraters van Skútustaðagígar (deze geologische formaties zijn enkel hier en op Mars te vinden). Neem een bad in paradijselijk Jarðböðin, een minder toeristisch zusje van de Blue Lagoon. Dan rijdt u in westelijke richting naar Goðafoss, waterval van de goden. U verblijft vannacht in Akureyri.
Plaats:
Hverarönd,Dimmuborgir,Skútustaðir,Goðafoss

Terug naar het zuiden

Dag 8: Terug naar het zuiden

Vlak bij Varmahlíð raden we een bezoek aan Glaumbær aan, met de iconische boerderij met dak van turf en vlakbij de zwarte kerk Víðimýrarkirkja. Rij dan verder naar het zuiden, naar Bifröst, waar u de indrukwekkende vulkanische krater van Grábrók kunt beklimmen. Waterval Hraunfossar is zeker een omweg waard nadat u de onderwatertunnel van Hvalfjörður bent gepasseerd. Uw laatste nacht is in Reykjavik. 
Plaats:
Glaumbær,Hraunfossar,Grábrók

Einde van de rit

Dag 9: Einde van de rit

Afhangend van uw vluchttijd heeft u vandaag nog de mogelijkheid om Reykjavik verder te ontdekken. U kunt er ook voor kiezen om het wilde schiereiland van Reykjanes te bezoeken. Dit is een prachtige locatie waar niet veel toeristen komen. En dan is het na een bijzondere reis door de overweldigende natuur van IJsland tijd voor de terugvlucht. We wensen u een goede reis! 
Plaats:
Reykjavik,Reykjanes
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.600 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in IJsland volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten