Roadtrip langs de noordelijke hoogtepunten

IJslandRoadtrip langs de noordelijke hoogtepunten

Klassiekers
Beleef het beste van IJsland in 5 dagen. Deze reis neemt u mee door het zuiden, langs de meest bekende hoogtepunten van het land die u niet mag missen. De waterval Gullfoss, het Nationaal Park Skógafoss Vatnajökull en de Jökulsárlón gletsjer lagune zijn oogverblindend om te zien! Dit is de perfecte reis als u in korte tijd IJsland op zijn best wilt zien.
Reisideeën aangeraden door
Francesco Lokale*r IJsland Expert*in
Duur van de reis
5 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.300
Reisprogramma
Aankomst in Reykjavik

Dag 1: Aankomst in Reykjavik

Welkom in IJsland! Bij aankomst haalt u uw huurauto op en rijdt u naar het hotel in het centrum. Gebruik deze eerste dag om een wandeling te maken door de hoofdstad. Bezoek de Hallgrimskirkja, het nationale museum, het Tjörnin meer en de Harpa concerthal. En wilt u even binnen schuilen? Duik dan één van de historische cafés of luxe restaurants in.
Plaats:
Reykjavik

De Gouden Cirkel en de Zuidkust

Dag 2: De Gouden Cirkel en de Zuidkust

U begint uw rit op de Gouden Cirkel in Þingvellir Nationaal Park, bakermat van het eerste IJslandse parlement. Dit is één van de beste plekken om te zien hoe twee tektonische platen uit elkaar drijven. Een indrukwekkend gezicht. Dan rijdt u naar Geysir, dat zijn naam gaf aan het beroemde natuurfenomeen, en Gullfoss, de moeder van alle IJslandse watervallen met haar dubbele plateau. Op de route naar het zuiden stopt u bij de romantische Seljalandsfoss waterval en de perfecte Skógafoss waterval. U overnacht in de omgeving van het kleine stadje Skógar.
Plaats:
Thingvellir,Geysir,Gullfoss,Seljalandsfoss,Skogar

De Vatnajökull gletsjer en het ijs van ​Jökulsárlón 

Dag 3: De Vatnajökull gletsjer en het ijs van ​Jökulsárlón 

Rij ‘s ochtends naar de majestueuze Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa. Wandel de circular hike van 5,5 km die u naar de elegante Svartifoss brengt. Of kies voor een makkelijke hike met prachtige uitzichten, richting de ijstong Skaftafellsjökull. Rij dan naar de Jökulsárlón lagune voor nog meer ijs, maar in een andere vorm: hier glinsteren honderden ijsbergen schommelend in de zon. Vervolg u weg naar het diamanten strand, waar ijsbergen en zee samenkomen en fonkelen op het zwarte zand. 
Plaats:
Skaftafell,Jökulsárlón,Vatnajökull

De zwarte stranden van het zuiden

Dag 4: De zwarte stranden van het zuiden

Bezoek de panoramische canyon Fjaðrárgljúfur en rij dan terug via dezelfde weg. Dit geeft u de kans om de plekken te bezoeken die u op de heenweg heeft overgeslagen. Zie op het zwarte strand van Vik hoe de iconische rotsen uit het water steken als vingers. Ook de bizarre basalten rotsformaties op het strand van Reynisfjara zijn een must see. En op het punt van het Dyrhólaey schiereiland kunt u in augustus de grappige papegaaiduikers zien in het prachtige kustlandschap. Heeft u nog tijd over, maak dan een wandeling over de ruige uitgestorven kust bij de pittoreske dorpjes Eyrarbakki en Stokkseyri. Of duik na een korte hike in het natuurlijke verwarmde zwembad Seljavallalaug, midden in de natuur. 
Plaats:
Fjaðrárgljúfur,Vik,Dyrhólaey

Vertrek vanaf Reykjavik

Dag 5: Vertrek vanaf Reykjavik

Als uw vluchttijd het toelaat, kunt u vandaag de omgeving van Reykjavik verder verkennen. Onderweg naar de luchthaven kunt u stoppen bij de beroemde Blauwe Lagune om te ontspannen voor vertrek. Of u kunt het ruige Reykjanes Peninsula bezoeken, een prachtige locatie waar niet veel toeristen komen. Dan vliegt u terug naar huis. 
Plaats:
Reykjavik
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.300 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in IJsland volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten