Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

Reis in Turkije

Maak uw reis op maat met behulp van een lokale reisagent

Reisideeën in Turkije

Doe inspiratie op en stel uw eigen reis samen met behulp van een lokale specialist.

Ontwerp een rondreis in Turkije op maat

Waarom reizen in Turkije?

Aan de grens tussen Europa en Azië, opent Turkije haar deuren naar een mysterieuze wereld van onuitputtelijke rijkdom. Van Cappadocia regio tot Bosporus, van de Zwarte zee tot Anatolia, Turkije biedt een immense variëteit aan culturen en landschappen voor de bezoekers. Istanbul, de hoofdstad van het Ottomaanse en Byzantijnse keizerrijk, wacht op u in het hart van de fascinerende geschiedenis van Turkije. De canyons en de open-air museums van de C... Aan de grens tussen Europa en Azië, opent Turkije haar deuren naar een mysterieuze wereld van onuitputtelijke rijkdom. Van Cappadocia regio tot Bosporus, van de Zwarte zee tot Anatolia, Turkije biedt een immense variëteit aan culturen en landschappen voor de bezoekers. Istanbul, de hoofdstad van het Ottomaanse en Byzantijnse keizerrijk, wacht op u in het hart van de fascinerende geschiedenis van Turkije. De canyons en de open-air museums van de Cappadocia regio zal natuurliefhebbers niet teleurstellen, terwijl de enorme stranden van fijn zand van Bodrun zal worden gewaardeerd door degenen die willen ontspannen. Ontdek de Turkse Hittites, observeer een zonsondergang in de rivier en ervaar de unieke sfeer van de Ottomaanse cultuur. Bekend om de vriendelijkheid en vrijgevigheid, de Turken zullen u met open armen verwelkomen voor een volledige onderdompeling in het land dat een kruispunt is tussen Europa en Azië. Lees meer
Bekijk onze reisgids

Inspiratie, tips en lokaal advies voor reizen in Turkije

Begin met het plannen van uw Turkije reis

Turkije is al vele jaren een geliefde bestemming voor Nederlanders. Turkije is een prachtig land op een kruispunt van culturen. In dit land komen het oosten en het westen samen.

De fijne zandstranden, helderblauwe zee en resten van oude beschavingen gecombineerd met een aangenaam klimaat maakt Turkije het perfecte land voor een vakantie.

Wat u zou moeten zien en ervaren in Turkije

Bezienswaardigheden

Hoewel Ankara de hoofdstad is van Turkije, is Istanbul de grootste stad en vorm het economisch, cultureel en historisch hart van het land. De rivier de Bosporus deelt de stad in tweeën: Europees en Aziatisch deel. Enkele bezienswaardigheden:

 • Topkapi Paleis
 • Grand bazaar
 • Blauwe Moskee
 • Prinseneilanden

Dingen om te doen

 • Fietsen door de Cappadocia
 • Geniet van een luchtballontocht bij zonsopgang
 • Bezoek de stad die is toegewijd aan Artemis, Ephesus. 

Wanneer is de beste reistijd

Het beste seizoen om naar Turkije te gaan is in het voorjaar of in de herfst. Beide seizoenen zijn aangenaam qua temperaturen.

 • Hoogseizoen (Jun–Aug): Prijzen en temperaturen zijn hoog, verwachte drukte, schoolvakanties in Turkije in juni tot september. Ook zijn Pasen, Kerst en Oud & Nieuw dagen waarop Turkije vaak bezocht wordt.
 • Tussenseizoen (Mei & Sep): Minder druk, afgezien van Kurban Bayramı vakantie (meestal eind augustus/begin september). Aangename lente en herfst temperaturen, voornamelijk in het zuidwesten
 • Laagseizoen (Okt–Apr): Hoogseizoen voor skigebieden

Reisadvies

Welke reisdocumenten voor Turkije

Voor al uw reizen naar het buitenland heeft u een geldig reisdocument nodig. Voor Turkije heeft u ook een visum nodig. Die is het gemakkelijkst én goedkoopst aan te schaffen via e-Visa. Dit is een officiële website van de Turkse overheid.

Meer informatie over reisdocumenten en visa kunt u opvragen bij het Turkse consulaat-generaal in Rotterdam. Vraag na welke documenten u nodig heeft en aan welke eisen deze moeten voldoen.

Hoe reizen naar Turkije

Vanuit Nederland kunt u rechtstreeks naar Turkije vliegen. Vliegtuigen vertrekken van Schiphol, Rotterdam en Eindhoven. Voor uw reis naar Turkije, kunt u er ook voor kiezen om vanuit een buitenlands vliegveld (België of Duitsland) te vertrekken. De prijzen zijn afhankelijk van seizoen en vliegmaatschappij.

Welke inentingen voor Turkije

Voor uw reis naar Turkije zijn er aanbevolen vaccinaties:

 • DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
 • Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

Het kan ook persoonsgebonden zijn of u eventueel ook nog andere inentingen nodig zou hebben voor uw reis naar Turkije.  Mocht u vragen hebben, neem dan contact op met GGD-reisvaccinaties voor de actuele informatie.

Welke valuta in Turkije

De munteenheid in Turkije is de Turkse Lira (TRY). In de toeristische gebieden kunt u met euro’s betalen. Daarnaast kunt u vrijwel overal geld pinnen bij een geldautomaat. Voor meer informatie, neem contact op met uw bank.

Raadpleeg ons speciale artikel als u alle praktische informatie wilt weten om naar Turkije te reizen.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis