Zelf rondrijden door de Hooglanden

IJslandZelf rondrijden door de Hooglanden

Sport en Avontuur
Deze route neemt u mee langs de must-sees van de IJslandse ringweg, maar omdat u een 4x4 jeep bestuurt kunt u veel meer zien en doen. Onder de vele hoogtepunten zijn schilderachtig Landmannalaugar, het marsachtige landschap van Mývatn en de ijzige pracht van Skaftafell National Park. Maar u ziet ook de klassieke topattracties waar IJsland zo beroemd om is, zoals krachtige watervallen, geisers en zwarte stranden. Ervaar een episch avontuur in de ruige Hooglanden. Een reis om nooit te vergeten! 
De rondreis in één oogopslag
  • NatuurNatuur
  • BergenBergen
  • JeepJeep
  • VulkanenVulkanen
Reisideeën aangeraden door
Francesco Lokale*r IJsland Expert*in
Duur van de reis
10 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.950
Reisprogramma
Aankomst in Reykjavik

Dag 1: Aankomst in Reykjavik

U landt in IJsland op de luchthaven van Reykjavik waar u gelijk uw huurauto ophaalt. U rijdt naar de hoofdstad voor de overnachting. Wandel door het centrum of zoek de gezelligheid op in één van de historische cafés of luxe restaurants. 
Plaats:
Reykjavik

Het schilderachtige Landmannalaugar

Dag 2: Het schilderachtige Landmannalaugar

Start uw reis met één van de mooiste parels van het land: Landmannalaugar, bekend om warmwaterbronnen en een landschap van lava, weides met wilde bloemen en bergen die zo mooi zijn dat het op een schilderij lijkt. U rijdt over een hobbelige weg het gebied in en kunt dan een wandeling uitkiezen die past bij uw smaak en uw niveau. Neem bijvoorbeeld het rode pad naar kleurrijk Brennisteinsalda, u zult zich in het Mordor van Tolkien wanen! Dan neem u dezelfde weg terug om te overnachten rond Hella.
Plaats:
Landmannalaugar,Hella

Watervallen en zwarte stranden

Dag 3: Watervallen en zwarte stranden

Een dag gewijd aan de geweldige Zuidkust. Uw eerste stop is de romantische waterval Seljalandsfoss, u kunt hier om de stroom heen wandelen. In het stadje Skógar vindt u de perfecte waterval Skógafoss. Rijd oostwaarts naar Vik, voor een prachtig uitzicht over de oceaan vanaf de kaap van Dyrhólaey en een wandeling over het zwarte strand van Reynisfjara. En de laatste stop is de schilderachtige canyon Fjaðrárgljúfur. U overnacht in het gebied van Kirkjubæjarklaustur.
Plaats:
Seljalandsfoss,Skogar,Dyrhólaey,Vik

IJzig Skaftafell en ​Jökulsárlón

Dag 4: IJzig Skaftafell en ​Jökulsárlón

U rijdt naar de majestueuze Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa. Doe in Skaftafell National Park de circular hike naar de elegante Svartifoss. Of kies voor een makkelijke hike naar de ijstong Skaftafellsjökull. Dan rijdt u naar de Jökulsárlón lagune voor een prachtig schouwspel, de honderden drijvende ijsbergen die schitteren in de zon of zich verbergen in de mist. Laatste stop is het diamanten strand waar de ijsbergen de zee bereiken en fonkelen in het zwarte zand. U overnacht in  Djúpivogur.
Plaats:
Vatnajökull,Svartifoss,Skaftafellsjökull,Jökulsárlón,Djupivogur

De indrukwekkende Oostfjorden

Dag 5: De indrukwekkende Oostfjorden

Voor vertrek raden we aan om het eigenaardige openluchtmuseum van Djúpivogur te bezoeken dat wordt beheerd door een grappige en onvoorspelbare walvisbottenpoetser. Rijd dan door de spectaculaire Öxi pas naar Egilsstaðir op de oever van het Lagarfljót meer. Men zegt dat hier een soort IJslandse Loch Ness woont. Volg de weg langs het meer naar de westelijke oever, waar u, als het weer het toelaat, een korte (maar pittige) wandeling kunt maken naar de waterval Hengifoss, volgens ons erg onderschat. En u kunt het charmante dorpje Seyðisfjörður bezoeken. Overnachting in Möðrudalur.
Plaats:
Lagarfljót,Seyðisfjörður,Hengifoss,Egilsstaðir,Möðrudalur

Het maanlandschap van Askja

Dag 6: Het maanlandschap van Askja

Möðrudalur is de toegangspoort tot de Noordoostelijke Hooglanden. U passeert lavavelden en steekt rivieren over om het spectaculaire vulkanische gebied van Askja te bereiken. Vanaf het parkeerterrein is het zo’n 30 minuten lopen naar de Caldera, tot Öskjuvatn en Viti. Vlak bij Askja kunt u de maanachtige landschappen van de Drekagil canyon bwonderen. Dan keert u terug naar Möðrudalur voor de overnachting. 
Plaats:
Möðrudalur,Askja,Viti

Ontdek de kracht van water

Dag 7: Ontdek de kracht van water

Het groene landschap gaat over in een onherbergzaam maanlandschap. Rijd door een steeds kaler wordend gebied richting de betoverende Jökulsárgljúfur canyon. U komt langs de majestueuze waterval Dettifoss, een toonbeeld van pure natuurkracht. U ziet de bizarre rotsformaties van Hljóðaklettar en komt dan aan bij de Jökulsárgljúfur. Bewonder de indrukwekkende Ásbyrgi canyon die volgens de legende ontstaan is door het paard van Odin en waarvan wordt gedacht dat hier in het geheim mensen wonen. In verblijfplaats Húsavík kunt u een optionele walvisspottour doen. 
Plaats:
Dettifoss,Hafragilsfoss,Jökulsárgljúfur,Ásbyrgi,Húsavík

Een glimps van hoe Mars moet zijn

Dag 8: Een glimps van hoe Mars moet zijn

Ontdek het uiteenlopende gebied van Mývatn, beginnend met vulkanisch Krafla en het geothermische gebied Hverir. Geen andere plek op aarde lijkt zoveel op Mars. Attracties zijn het lavaveld van Dimmuborgir en de pseudokrater van Skútustaðagígar (geologische formaties die alleen hier en op Mars bestaan). We raden u een bad in paradijselijk Jarðböðin aan, dit is het minder toeristische zusje van de Blue Lagoon. Rijd dan westwaarts naar de waterval van de goden, Goðafoss en wandel door het mooie centrum van Akureyri. U stopt in Varmahlíð voor de nacht. 
Plaats:
Hverarönd,Dimmuborgir,Skútustaðir,Goðafoss

Via legendarisch ​Kjölur naar het zuiden

Dag 9: Via legendarisch ​Kjölur naar het zuiden

Rijd door schitterende landschappen richting Reykjavik via de Kjölur route. Bezoek kort bijzondere gebieden als Hveravellir en Kerlingarfjöll. En u eindigt de rit met bravoure, u bezoekt IJslands beroemdste attracties, zoals de Gullfoss – misschien wel de mooiste waterval –Strokkur, Geyser – die zijn naam aan geisers wereldwijd gaf – en Þingvellir National Park – bakermat van het eerste IJslandse parlement en de plek waar u kunt zien hoe twee tektonische platen uit elkaar drijven en lava opwelt om nieuw land te creëren. U overnacht in Reykjavik. 
Plaats:
Glaumbær,Kjölur,Hveravellir,Reykjavik

Het einde van de rit

Dag 10: Het einde van de rit

Als uw vluchttijd het toelaat kunt u vandaag gebruiken om het gebied rondom Reykjavik te ontdekken. Ga bijvoorbeeld naar het ruige schiereiland Reykjanes, een juweel dat niet veel bezocht wordt. Dan rijdt u naar de luchthaven voor uw terugvlucht. 
Plaats:
Reykjavik
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.950 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in IJsland volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten