Reis in Finland

“Hei” en welkom in Finland! De meest populaire bestemming van de drie Scandinavische landen in het noorden van Europa. Dit land kenmerkt zich vooral door de meren en bossen, het staat ook bekend voor de race-coureurs en de schrijvers, bijvoorbeeld Arto Paasillinna. Van de hoofdstad Helsinki tot Lapland, door Rovaniemi (stad van de kerstman) en het Suomi landschap nodigen u uit om al deze plaatsen te ontdekken. Wanneer u afreist in de winter, om de aurora borealis te zien op een hondenslee of in de zomer wanneer de zon tot bijna middernacht schijnt en u beloont wordt met geweldige sauna’s, elk seizoen biedt een nieuw zicht op deze bestemming. Als u opzoek bent naar een “getaway”, wandelingen maken of een excursie voor een paar dagen, aarzel dan niet! Suomessa on sinua varten!

Reisideeën in Finland

Doe inspiratie op en stel uw eigen reis samen met behulp van een lokale specialist.
Reisbureau van Tara
94 beoordelingen
Nederlandstalige reisagent in Finland
Reisbureau van Marit
291 beoordelingen
Engelstalige reisagent in Scandinavië

Reis naar wens

Reisgids voor Finland

Finland is een land in het noorden van Europa. De hoofdstad van Finland is Helsinki. Andere grote steden zijn: Espoo, Tampere en Vantaa. Finland staat bekend om de vele meren, sauna’s, lapland, noorderlicht en de wintersport. De officiële taal in Finland is Fins en Zweeds. In Finland is het 1 uur later dan in Nederland.

Wat te doen in Finland?

Tijdens uw reis in Finland kunt u veel activiteiten ondernemen. Uw reis zal waarschijnlijk beginnen in de hoofdstad Helsinki. Deze stad is een moderne Scandinavische stad met interessante bezienswaardigheden. In deze stad kunt u de volgende activiteiten ondernemen:

 • Bezoek een van de musea (Kiasma is een aanrader)
 • Bezoek het oude fort op het eiland genaamd Suomenlinna
 • Bezoek aan de kathedraal van Helsinki

Buiten de de hoofdstad is ook veel te bewonderen. In de maanden februari, maart, september en oktober kunt het Noorderlicht zien. U heeft de meeste kans om dit licht te aanschouwen in het stadje Kilpisjärvi. Verder zijn de volgende trekpleisters ook een bezoek waard:

 • Sneeuwkasteel in Kemi
 • Saimaameer
 • Lapland
 • Santa claus village in Rovaniemi

Verder zult u tijdens uw reis in Finland een sauna moeten bezoeken. Voor de Finnen is dit een dagelijks ritueel.

Wanneer te reizen naar Finland?

De beste tijd om naar Finland te reizen is in de volgende maanden:

 • Van juni tot en met september

In deze maanden heeft u de meeste kans op mooi weer, ook in deze maanden valt de minste neerslag. Wilt u graag naar Finland reizen voor een wintersport, dan zijn de volgende maanden de beste periode:

 • Februari
 • Maart

Welke reisdocumenten voor Finland?

Om naar Finland te reizen heeft u geen visum nodig. Wel moet in het bezit zijn van een van de volgende documenten:

 • Een geldig paspoort
 • Een geldig identiteitskaart

Hoe te reizen naar Finland?

Vanuit Nederland kunt u vanaf de luchthaven van Amsterdam rechtstreeks naar Helsinki vliegen. De vlucht duurt circa 2 uur en 20 minuten. De prijzen van deze vluchten liggen tussen de 175 € en 250 €. De prijzen kunnen verschillen, afhankelijk van het seizoen en tijdstip van reservering.

Welke valuta heeft Finland?

Tijdens uw reis in Finland kunt u met de Euro betalen. Finland is het enige land van de Scandinavische landen waar u met de Euro kunt betalen. In Finland zult u voldoende geldautomaten tegenkomen. Vroeger stond Finland bekend als een dure bestemming, tegenwoordig zijn de meeste prijzen gelijk aan de Nederlandse prijzen. Echter de alcohol is duurder vanwege de hoge belastingen.

Beste reistijd in Finland?

jan
feb
maart
april
mei
juni
juli
augu
sept
okt
nov
dec

De beste tijd voor een reis naar Finland is van mei tot september. Het is minder koud dan in de rest van het jaar, want in de winter kunnen de temperaturen een stuk lager zijn. Hoewel Finland een magisch winterland is met sneeuw, kan het beter zijn de allerkoudste maanden te vermijden. In september begint de herfst en dus ook het afkoelen van het weer. Daarom zijn de temperaturen in de maanden juli en augustus het fijnst. De winter is echter nog steeds een leuk en toeristisch seizoen, want het Noorderlicht kan dan het beste worden gezien!


Wanneer is de beste reistijd zien

Onze tips voor je vakantie in Finland

Beoordelingen van reizigers over hun verblijf in Finland

51 beoordeling
HdB
5
Dit hebben we naar de reisagenten in Finland gestuurd: Hi Tara and Anni, We have left the hotel in Helsinki and I just want to say that everything was great. All accomodations were fine, very well located and we only needed half a word to be recognised. The hike in Lapland by Matthias was great and we had a perfect relaxed time and stay in Finland. So Thank you so much for everything!! Best regards,
Lees meer
Tara
Reis georganiseerd met reisbureau van Tara
Bekijk reisbureau
Boek uw vlucht naar Finland

Dankzij onze samenwerking met Option Way, profiteert u bij Evaneos van vele voordelen:

 • Aantrekkelijke tarieven
 • All-inclusive prijzen zonder verrassingen
 • Uw lokale reisagent wordt op de hoogte gebracht van vluchtwijzigingen

Aarzel niet om advies te vragen aan uw lokale reisagent of bezoek de website van onze partner.

Andere interessante bestemmingen