Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

Reis in Finland

Maak uw reis op maat met behulp van een lokale reisagent

Reisideeën in Finland

Doe inspiratie op en stel uw eigen reis samen met behulp van een lokale specialist.

Ontwerp een rondreis in Finland op maat

Waarom reizen in Finland?

“Hei” en welkom in Finland! De meest populaire bestemming van de drie Scandinavische landen in het noorden van Europa. Dit land kenmerkt zich vooral door de meren en bossen, het staat ook bekend voor de race-coureurs en de schrijvers, bijvoorbeeld Arto Paasillinna. Van de hoofdstad Helsinki tot Lapland, door Rovaniemi (stad van de kerstman) en het Suomi landschap nodigen u uit om al deze plaatsen te ontdekken. Wanneer u afreist in de winter, om d... “Hei” en welkom in Finland! De meest populaire bestemming van de drie Scandinavische landen in het noorden van Europa. Dit land kenmerkt zich vooral door de meren en bossen, het staat ook bekend voor de race-coureurs en de schrijvers, bijvoorbeeld Arto Paasillinna. Van de hoofdstad Helsinki tot Lapland, door Rovaniemi (stad van de kerstman) en het Suomi landschap nodigen u uit om al deze plaatsen te ontdekken. Wanneer u afreist in de winter, om de aurora borealis te zien op een hondenslee of in de zomer wanneer de zon tot bijna middernacht schijnt en u beloont wordt met geweldige sauna’s, elk seizoen biedt een nieuw zicht op deze bestemming. Als u opzoek bent naar een “getaway”, wandelingen maken of een excursie voor een paar dagen, aarzel dan niet! Suomessa on sinua varten! Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beste reistijd in Finland?

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Meer informatie

Inspiratie, tips en lokaal advies voor reizen in Finland

Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Begin met het plannen van uw Finland reis

Finland is een land in het noorden van Europa. De hoofdstad van Finland is Helsinki. Andere grote steden zijn: Espoo, Tampere en Vantaa. Finland staat bekend om de vele meren, sauna’s, lapland, noorderlicht en de wintersport. De officiële taal in Finland is Fins en Zweeds. In Finland is het 1 uur later dan in Nederland.

Wat te doen in Finland?

Tijdens uw reis in Finland kunt u veel activiteiten ondernemen. Uw reis zal waarschijnlijk beginnen in de hoofdstad Helsinki. Deze stad is een moderne Scandinavische stad met interessante bezienswaardigheden. In deze stad kunt u de volgende activiteiten ondernemen:

 • Bezoek een van de musea (Kiasma is een aanrader)
 • Bezoek het oude fort op het eiland genaamd Suomenlinna
 • Bezoek aan de kathedraal van Helsinki

Buiten de de hoofdstad is ook veel te bewonderen. In de maanden februari, maart, september en oktober kunt het Noorderlicht zien. U heeft de meeste kans om dit licht te aanschouwen in het stadje Kilpisjärvi. Verder zijn de volgende trekpleisters ook een bezoek waard:

 • Sneeuwkasteel in Kemi
 • Saimaameer
 • Lapland
 • Santa claus village in Rovaniemi

Verder zult u tijdens uw reis in Finland een sauna moeten bezoeken. Voor de Finnen is dit een dagelijks ritueel.

Wanneer te reizen naar Finland?

De beste tijd om naar Finland te reizen is in de volgende maanden:

 • Van juni tot en met september

In deze maanden heeft u de meeste kans op mooi weer, ook in deze maanden valt de minste neerslag. Wilt u graag naar Finland reizen voor een wintersport, dan zijn de volgende maanden de beste periode:

 • Februari
 • Maart

Welke reisdocumenten voor Finland?

Om naar Finland te reizen heeft u geen visum nodig. Wel moet in het bezit zijn van een van de volgende documenten:

 • Een geldig paspoort
 • Een geldig identiteitskaart

Hoe te reizen naar Finland?

Vanuit Nederland kunt u vanaf de luchthaven van Amsterdam rechtstreeks naar Helsinki vliegen. De vlucht duurt circa 2 uur en 20 minuten. De prijzen van deze vluchten liggen tussen de 175 € en 250 €. De prijzen kunnen verschillen, afhankelijk van het seizoen en tijdstip van reservering.

Welke valuta heeft Finland?

Tijdens uw reis in Finland kunt u met de Euro betalen. Finland is het enige land van de Scandinavische landen waar u met de Euro kunt betalen. In Finland zult u voldoende geldautomaten tegenkomen. Vroeger stond Finland bekend als een dure bestemming, tegenwoordig zijn de meeste prijzen gelijk aan de Nederlandse prijzen. Echter de alcohol is duurder vanwege de hoge belastingen.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis