Reis in Finland

“Hei” en welkom in Finland! De meest populaire bestemming van de drie Scandinavische landen in het noorden van Europa. Dit land kenmerkt zich vooral door de meren en bossen, het staat ook bekend voor de race-coureurs en de schrijvers, bijvoorbeeld Arto Paasillinna. Van de hoofdstad Helsinki tot Lapland, door Rovaniemi (stad van de kerstman) en het Suomi landschap nodigen u uit om al deze plaatsen te ontdekken. Wanneer u afreist in de winter, om de aurora borealis te zien op een hondenslee of in de zomer wanneer de zon tot bijna middernacht schijnt en u beloont wordt met geweldige sauna’s, elk seizoen biedt een nieuw zicht op deze bestemming. Als u opzoek bent naar een “getaway”, wandelingen maken of een excursie voor een paar dagen, aarzel dan niet! Suomessa on sinua varten!

Reisideeën in Finland

Ruskan Herfst in het Noorden
Ruskan Herfst in het Noorden
7 dagen vanaf € 1.575
 • Rovaniemi
 • Luosto
 • Auttinköngäs
Tara
Reisbureau van Tara
Nachteloze dagen onder de Midzomerzon
 • Rovaniemi
Tara
Reisbureau van Tara
De Wildernis van Lapland
De Wildernis van Lapland
7 dagen vanaf € 1.299
 • Rovaniemi
Tara
Reisbureau van Tara
Natuurreis naar Fins Lapland
Natuurreis naar Fins Lapland
7 dagen vanaf € 1.299
 • Rovaniemi
Tara
Reisbureau van Tara
Een avontuur op het ijs
Een avontuur op het ijs
7 dagen vanaf € 1.399
 • Rovaniemi
Tara
Reisbureau van Tara
Het magische landschap van Lapland
Het magische landschap van Lapland
7 dagen vanaf € 1.300
 • Rovaniemi
Tara
Reisbureau van Tara
Beleef Fins Lapland
Beleef Fins Lapland
7 dagen vanaf € 1.420
 • Helsinki
 • Rovaniemi
Tara
Reisbureau van Tara

Reis naar wens

Onze reisagenten zijn echt lokaal. En dat maakt alles anders.

Onze reisagenten in Finland

Reisgids voor Finland

Finland is een land in het noorden van Europa. De hoofdstad van Finland is Helsinki. Andere grote steden zijn: Espoo, Tampere en Vantaa. Finland staat bekend om de vele meren, sauna’s, lapland, noorderlicht en de wintersport. De officiële taal in Finland is Fins en Zweeds. In Finland is het 1 uur later dan in Nederland.

Wat te doen in Finland?

Tijdens uw reis in Finland kunt u veel activiteiten ondernemen. Uw reis zal waarschijnlijk beginnen in de hoofdstad Helsinki. Deze stad is een moderne Scandinavische stad met interessante bezienswaardigheden. In deze stad kunt u de volgende activiteiten ondernemen:

 • Bezoek een van de musea (Kiasma is een aanrader)
 • Bezoek het oude fort op het eiland genaamd Suomenlinna
 • Bezoek aan de kathedraal van Helsinki

Buiten de de hoofdstad is ook veel te bewonderen. In de maanden februari, maart, september en oktober kunt het Noorderlicht zien. U heeft de meeste kans om dit licht te aanschouwen in het stadje Kilpisjärvi. Verder zijn de volgende trekpleisters ook een bezoek waard:

 • Sneeuwkasteel in Kemi
 • Saimaameer
 • Lapland
 • Santa claus village in Rovaniemi

Verder zult u tijdens uw reis in Finland een sauna moeten bezoeken. Voor de Finnen is dit een dagelijks ritueel.

Wanneer te reizen naar Finland?

De beste tijd om naar Finland te reizen is in de volgende maanden:

 • Van juni tot en met september

In deze maanden heeft u de meeste kans op mooi weer, ook in deze maanden valt de minste neerslag. Wilt u graag naar Finland reizen voor een wintersport, dan zijn de volgende maanden de beste periode:

 • Februari
 • Maart

Welke reisdocumenten voor Finland?

Om naar Finland te reizen heeft u geen visum nodig. Wel moet in het bezit zijn van een van de volgende documenten:

 • Een geldig paspoort
 • Een geldig identiteitskaart

Hoe te reizen naar Finland?

Vanuit Nederland kunt u vanaf de luchthaven van Amsterdam rechtstreeks naar Helsinki vliegen. De vlucht duurt circa 2 uur en 20 minuten. De prijzen van deze vluchten liggen tussen de 175 € en 250 €. De prijzen kunnen verschillen, afhankelijk van het seizoen en tijdstip van reservering.

Welke valuta heeft Finland?

Tijdens uw reis in Finland kunt u met de Euro betalen. Finland is het enige land van de Scandinavische landen waar u met de Euro kunt betalen. In Finland zult u voldoende geldautomaten tegenkomen. Vroeger stond Finland bekend als een dure bestemming, tegenwoordig zijn de meeste prijzen gelijk aan de Nederlandse prijzen. Echter de alcohol is duurder vanwege de hoge belastingen.

Beste reistijd in Finland?

jan
feb
maart
april
mei
juni
juli
augu
sept
okt
nov
dec

De beste tijd voor een reis naar Finland is van mei tot september. Het is minder koud dan in de rest van het jaar, want in de winter kunnen de temperaturen een stuk lager zijn. Hoewel Finland een magisch winterland is met sneeuw, kan het beter zijn de allerkoudste maanden te vermijden. In september begint de herfst en dus ook het afkoelen van het weer. Daarom zijn de temperaturen in de maanden juli en augustus het fijnst. De winter is echter nog steeds een leuk en toeristisch seizoen, want het Noorderlicht kan dan het beste worden gezien!


Wanneer is de beste reistijd zien

Onze tips voor je vakantie in Finland

Beoordelingen van reizigers over hun verblijf in Finland

4.34 beoordelingen
Merlin en Hilde
4
Wij komen net terug van 5 dagen Fins Lapland. Dit hebben wij via Evaneos geboekt en dat is goed verlopen. Evaneos heeft ons vooraf goed voorgelicht over de mogelijke excursies en toen bleek dat de hotels via hen veel duurder waren, waren ze heel open dat wij die rechtstreeks konden boeken. De excursies daar waren erg leuk en precies zoals vooraf verteld. Het enige minpuntje was dat Evaneos de excursies zelf niet uitvoert, dat doet een lokaal bureau, Evaneos verkoopt ze alleen maar door. Wij hebben daar de prijzen gezien en, ookal snap ik dat het duurder is via een bureau als Evaneos maar ik vond dit wel erg veel. Via hen was het p.p. 1139 euro terwijl het rechtstreeks 803 euro was geweest. Dat is wel 336 p.p. verschil en dat is 42%. Dat voelt toch wel als een beetje teveel provisie. Verder was de communicatie goed en helder.
Zie meer
Tara
Reis georganiseerd met reisbureau van Tara
Bekijk reisbureau
Miranda
4
De reis was fantastisch. Alles was goed geregeld. Vervoer naar de plaats van de belevenis en weer terug. Uitermate aardige en hulpvaardige gidsen. Hotel is iets verouderd. Advies is toch wel een keer schoonmaak en schone handdoeken tijdens verblijf. Jullie waren via de chat heel goed bereikbaar.
Zie meer
Tara
Reis georganiseerd met reisbureau van Tara
Bekijk reisbureau
R.
4
Dit jaar hebben we kerst en oud&nieuw in Finland gevierd. Per toeval kwamen we op sociale media terecht bij Evaneos. Hier werden we, door ons reisagent goed geholpen en er werd een mooie en actieve reis voor ons samengesteld aan de hand van onze wensen. Op dag 1 hadden we een overnachting in Helsinki. Hotel en ontbijt waren prima en hotel lag vlakbij het centraal station. De nachttrein naar Kokkola was goed. Helaas waren de slaapcabines al bezet en moesten we de hele reis zitten. Het verblijf in Kokkola was prima. Gelijk na kerst hebben we de nachttrein gepakt om met z'n allen door te reizen naar Rovaniemi. In Rovaniemi werden we op het station opgehaald door een busje van Nordic Walking. In Rovaniemi hebben we gelijk een winteroverall en snowboots gepast. Daarna zijn we doorgereden naar het hotel. Helaas waren de kamers nog niet klaar en konden pas na 15.00uur inchecken. Dit was een kleine teleurstelling. Tot 15.00uur hebben we ons vermaakt in Rovaniemi. Gelukkig waren er 3 kamers geboekt, zodat wij en de kinderen apart sliepen. Hotelkamer was wat gedateerd en badkamer was wel erg krap. Het ontbijt was middelmatig. De appel- en sinaasappelsap waren teveel verdund met water. Het galadiner op oudjaarsavond was prima. De sauna in het hotel was perfect en zag er ook vrij nieuw uit. De activiteiten van Nordic Walking waren goed georganiseerd en we werden iedere keer keurig op tijd bij het hotel opgehaald met het busje. Hoogtepunt van de activiteiten was toch wel de snowscooter safari. De huskytocht was ook erg leuk, maar door het extreem koude weer (-36°C) werd je wel al vrij snel koud en begon je brillenglazen te bevriezen. Rendierentocht viel ons wat tegen. Op zoek naar het Noorderlicht en de bbq waren goed en erg gezellig. Helaas geen Noorderlicht kunnen spotten. Conclussie: We hebben allemaal erg veel plezier gehad van onze reis naar Finland, sneeuw en de activiteiten. Hiervoor zijn we Luke (reisagent) erg dankbaar voor.
Zie meer
Tara
Reis georganiseerd met reisbureau van Tara
Bekijk reisbureau
Bekijk alle beoordelingen
Boek uw vlucht naar Finland

Dankzij onze samenwerking met Option Way, profiteert u bij Evaneos van vele voordelen:

 • Aantrekkelijke tarieven
 • All-inclusive prijzen zonder verrassingen
 • Uw lokale reisagent wordt op de hoogte gebracht van vluchtwijzigingen

Aarzel niet om advies te vragen aan uw lokale reisagent of bezoek de website van onze partner.

Andere interessante bestemmingen