Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
Finland

De beste reistijd Finland

Wilt u weten wat de beste tijd is om Finland te bezoeken? U kunt in principe het hele jaar door naar Finland reizen. De beste reistijd voor Finland is te onderscheiden in twee seizoenen. In de zomer zijn de dagen lang, soms gaat de zon niet onder. In de winter zijn de dagen kort en kunt u het Noorderlicht aanschouwen. Leer verder voor meer informatie. 

Een overzicht

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

De beste tijd voor een reis naar Finland is van mei tot september. Het is minder koud dan in de rest van het jaar, want in de winter kunnen de temperaturen een stuk lager zijn. Hoewel Finland een magisch winterland is met sneeuw, kan het beter zijn de allerkoudste maanden te vermijden. In september begint de herfst en dus ook het afkoelen van het weer. Daarom zijn de temperaturen in de maanden juli en augustus het fijnst. De winter is echter nog steeds een leuk en toeristisch seizoen, want het Noorderlicht kan dan het beste worden gezien!


Reis naar wens

De beste reistijd voor Finland? De zomermaanden

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Van half juni tot half augustus is het het beste weer in Finland. Tijdens deze zomermaanden kan het in het zuiden van Finland bijna net zo warm worden als in Nederland. Soms kan het wekenlang droog zijn en de thermometers kunnen oplopen tot heerlijk tropische temperaturen. Langs de kust en op de eilanden kan het iets koeler zijn vanwege het zeewater. In Finland, het land van duizend meren, kunt u in deze meren tijdens de zomer zwemmen. De temperaturen van het water liggen dan rond de 20 graden. 

Het Noorderlicht zien

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
De winters in Finland zijn koud, een stuk kouder dan in Nederland. Maar, de winters in Finland zijn ook betoverend mooi! De zon schijnt er weinig, wat voor een groot karakteristiek effect zorgt. Door de weinige wind is de kou echter beter uit te houden voor zowel mens en dier. Om te vergelijken, bij een temperatuur van -10 in Finland, zal het voelen als een paar graden boven 0 in Nederland met een matige wind. In de winter, door de koude temperaturen, is het Noorderlicht goed te zien, wat alleen maar toevoegt aan het karakteristieke effect van Finland in de winter.

De beste reistijd voor Helsinki

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
De hoofstad van Finland, Helsinki, heeft een landklimaat. De stad staat onder grote invloed van de Finse golf, waar Helsinki direct aan ligt. De winters in de stad kunnen koud zijn, met een gemiddelde van -5 graden. In de zomer is het weer er echter redelijk zacht en warm rond de 17 graden gemiddeld. In de echte zomermaanden kan het zelfs rond de 25 graden worden. De zomer is een speciale tijd om naar Helsinki te reizen. De nachten duren hier dan maar gemiddeld 5 uur en u kunt de middernachtzon zien. In de winter duren de dagen kort en is het juist geschikter om het Noorderlicht te zien. 
22 bijdragen

Rondreis ideeën

gecombineerd
  • Hoogtepunten
Het magische landschap van Lapland
circa 7 dagen vanaf € 1.300
gecombineerd
  • Hoogtepunten
Nachteloze dagen onder de Midzomerzon
circa 7 dagen vanaf € 1.400
gecombineerd
  • Hoogtepunten
Ruskan Herfst in het Noorden
circa 7 dagen vanaf € 1.580