Groepsreis in IJsland

Onze ideeën voor groepsreizen in IJsland

Pakket van kleine group excursies met Engelstalige gids
  • Reykjavik
  • Gullfoss
  • Geysir
  • Thingvellir
  • Skógafoss
  • Seljalandsfoss
  • Jökulsárlón
Jonathan
Reisbureau van Jonathan

Onze reisagenten zijn echt lokaal. En dat maakt alles anders.

Onze lokale reisagenten in IJsland zijn gespecialiseerd in groepsreizen

Op groepsreis in IJsland

IJsland is een waar paradijs voor liefhebbers van de natuur. Met een groepsreis kunt u IJsland en al zijn rauwe, ongerepte en unieke landschappen ontdekken, zoals vulkanen, geisers, meren, lavavelden, maar ook watervallen, stranden en natuurlijke hot springs. Daarnaast kunt u in IJsland ook het Noorderlicht aanschouwen, raften en walvissen spotten. Ook als uw voorkeur uitgaat naar rustiger schema, biedt IJsland mogelijkheden tot relax en wellness activiteiten.

Wat is er te zien en te doen tijdens een groepsreis in IJsland?

Reykjavik

Met een bezoek aan Reykjavik is waarschijnlijk hoe uw groepsreis naar IJsland begint. De stad heeft een grote luchthaven en is de meest noordelijke hoofdstad in Europa. Niet alleen het het geografisch een speciale stad, maar er is veel cultuur te ontdekken in de stad. Als u daarmee klaar bent, kunt u doorreizen naar de Blue Lagoon. De lichtblauwe melkachtige hotspring is door National Geographic uitgeroepen tot een van de 25 wereldwonderen. Met een aangename temperatuur van tussen de 38 en 39 graden. De hotspring is door een geluk bij een ongeluk gemaakt en dus geen natuurlijk verschijnsel. Toch is het water van zichzelf zo warm en heeft het een verzachtende en helende reputatie. Uw groepsreis in IJsland is haast niet compleet zonder een bezoek!

Vatnajökull

Vatnajökull is de grootste gletsjer in IJsland met een oppervlakte van 8100 vierkante kilometer. Er zijn veel dingen te zien en te doen bij de gletsjer, zoals een indrukwekkende wandeling maken, maar ook het zien van de Crystal Ice Cave is een echte aanrader. Om de gletsjer heen ligt het Nationaal park Vatnajökull, waar u ook veel mooie plaatsen kunt ontdekken, zoals Askja, wat een oude vulkaan is waar zich in het midden nu een meer heeft gevormd. In het nationale park kunt u ook op zoek naar mooie watervallen, zoals de Svartifoss, die bekend staat om het zwarte steen dat de waterval omringt. Als u na het bezoek aan het park naar het meest zuidelijke punt van IJsland reist, vindt u Dyrhólaey, een klif waar u een geweldig uitzicht heeft.

Zin in wat anders?

Heeft u eens zin in wat anders? Dan kunt u in IJsland ook geweldig duiken. Silfra staat bekend in IJsland als een prachtige duikspot. Het ligt binnen het Thingvellir natuurpark en heeft zulke goede duikcondities dat het niet ongebruikelijk is om zicht van meer dan 80 meter onder water te hebben. Het is een interessante plaats om te duiken, omdat je tussen twee tektonische platen duikt. Of ga raften bij West Glacial River. U ziet niet alleen een prachtig landschap, maar doet ook nog eens iets wat uw bloed geheid sneller laat stromen! Of iets anders: een paard-tocht maken door IJsland. IJsland is een land wat veel te bieden heeft, soms niet wat u verwacht! Doe een reisaanvraag en kom in contact met onze lokale reisagent, die samen met u uw ideale reis kan creëren.

Beste reisperiode in IJsland voor een groepsreis

De beste reistijd om IJsland te bezoeken, is afhankelijk van wat u wilt zien en doen. In de zomer kunt u over het algemeen het meest genieten van alles wat het land te bieden heeft. In de winter heeft u veel kans op veel donkere dagen en kans op sneeuwval. Daar staat wel tegenover dat met koud weer u meer kans heeft om het beroemde Noorderlicht te bewonderen, of misschien een tocht met een sneeuwscooter te maken. Met een reisaanvraag komt u in contact met onze lokale reisagent, die u het beste advies kan geven over wanneer u het best naar IJsland kunt reizen.

Beste reistijd in IJsland?

jan
feb
maart
april
mei
juni
juli
augu
sept
okt
nov
dec

De beste reistijd om naar een reis naar IJsland te maken is de zomer. De temperaturen zijn in de zomer aangenaam en de dagen lang. Nog voor de zomervakantie in mei of in september,  afhankelijk van de regio, zijn er een stuk minder toeristen en het klimaat is nog steeds zeer aangenaam. Waar u op moet letten in deze periode is dat sommige wandelpaden en bezienswaardigheden zijn afgesloten tijdens deze maanden. Tussen de maanden oktober en april is het land bijna constant in duisternis maar u kunt juist op dat moment getuige zijn van het prachtige schouwspel van het noorderlicht!

Wanneer is de beste reistijd zien
Andere reisideeën voor deze bestemming
Andere interessante bestemmingen

Beoordelingen van reizigers over hun verblijf in IJsland

4.736 beoordelingen
Fam. Z
4
IJsland wat was je geweldig ! Evaneos heeft een super gave roadtrip voor ons uitgestippeld. Ze hebben goed naar onze wensen geluisterd en het echt tot in de puntjes van A tot Z perfect geregeld. Zo konden wij optimaal van het waanzinnig mooie land, de gastvrijheid van de mensen en de super gave activiteiten genieten. Het was voor ons een onvergetelijke vakantie, mille merci!
Zie meer
Jonathan
Reis georganiseerd met reisbureau van Jonathan
Bekijk reisbureau
Familie B
5
De voorbereiding van de reis was reeds veelbelovend. Alles begon met een persoonlijk Teams gesprek. Op basis hiervan werd een reisplan uitgewerkt volledig naar onze wensen. De communicatie en flexibiliteit inzake aanpassingen was top! We hebben genoten van de reis, IJsland is prachtig!
Zie meer
Jonathan
Reis georganiseerd met reisbureau van Jonathan
Bekijk reisbureau
a wonderful journey. Evaneos: thank you
5
the trip to Iceland was wonderful. we will definitely go back there. thank you.
Zie meer
Jonathan
Reis georganiseerd met reisbureau van Jonathan
Bekijk reisbureau
Bekijk alle beoordelingen