Covid-19 - Waar op reis?Ontdek
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?
Groepsreis in IJsland

Groepsreis in IJsland

Uw op maat gemaakte groepsreis in IJsland
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Reizigers
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Profiel
Alle

Onze ideeën voor groepsreizen in IJsland

groepsreis
  • Klassiekers
De wonderlijke Ringweg met gids
circa 10 dagen vanaf € 2.200
groepsreis
  • Klassiekers
Zomertour met gids in een kleine groep 
circa 5 dagen vanaf € 1.080

Onze lokale reisagenten in IJsland

Waarom reizen in IJsland?

Góðan dag en welkom op IJsland! Tijdens uw reis op IJsland zult u ontdekken dat het grootste deel van de IJslanders gelooft in sprookjes. Buiten de unieke cultuur van IJsland, zult u zich verbazen over de natuurlijke schatten van het land.  Op IJsland kunt u tijdens de winter het Noorderlicht bekijken, de geisers bewonderen en relaxen in de Blue Lagoon. Voor liefhebbers van fauna is IJsland een prima bestemming, spot de walvissen en unieke vogels...

Góðan dag en welkom op IJsland! Tijdens uw reis op IJsland zult u ontdekken dat het grootste deel van de IJslanders gelooft in sprookjes. Buiten de unieke cultuur van IJsland, zult u zich verbazen over de natuurlijke schatten van het land. 


Op IJsland kunt u tijdens de winter het Noorderlicht bekijken, de geisers bewonderen en relaxen in de Blue Lagoon. Voor liefhebbers van fauna is IJsland een prima bestemming, spot de walvissen en unieke vogels zoals de papegaaiduikers.


Een reis naar IJsland is natuurlijk ideaal voor liefhebbers van de natuur, maar ook voor een reis met het gezin: adembenemende landschappen en outdoor activiteiten voor jong en oud.

Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar IJsland

4.6/5
18 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Op groepsreis in IJsland

IJsland is een waar paradijs voor liefhebbers van de natuur. Met een groepsreis kunt u IJsland en al zijn rauwe, ongerepte en unieke landschappen ontdekken, zoals vulkanen, geisers, meren, lavavelden, maar ook watervallen, stranden en natuurlijke hot springs. Daarnaast kunt u in IJsland ook het Noorderlicht aanschouwen, raften en walvissen spotten. Ook als uw voorkeur uitgaat naar rustiger schema, biedt IJsland mogelijkheden tot relax en wellness activiteiten.

Wat is er te zien en te doen tijdens een groepsreis in IJsland?

Reykjavik

Met een bezoek aan Reykjavik is waarschijnlijk hoe uw groepsreis naar IJsland begint. De stad heeft een grote luchthaven en is de meest noordelijke hoofdstad in Europa. Niet alleen het het geografisch een speciale stad, maar er is veel cultuur te ontdekken in de stad. Als u daarmee klaar bent, kunt u doorreizen naar de Blue Lagoon. De lichtblauwe melkachtige hotspring is door National Geographic uitgeroepen tot een van de 25 wereldwonderen. Met een aangename temperatuur van tussen de 38 en 39 graden. De hotspring is door een geluk bij een ongeluk gemaakt en dus geen natuurlijk verschijnsel. Toch is het water van zichzelf zo warm en heeft het een verzachtende en helende reputatie. Uw groepsreis in IJsland is haast niet compleet zonder een bezoek!

Vatnajökull

Vatnajökull is de grootste gletsjer in IJsland met een oppervlakte van 8100 vierkante kilometer. Er zijn veel dingen te zien en te doen bij de gletsjer, zoals een indrukwekkende wandeling maken, maar ook het zien van de Crystal Ice Cave is een echte aanrader. Om de gletsjer heen ligt het Nationaal park Vatnajökull, waar u ook veel mooie plaatsen kunt ontdekken, zoals Askja, wat een oude vulkaan is waar zich in het midden nu een meer heeft gevormd. In het nationale park kunt u ook op zoek naar mooie watervallen, zoals de Svartifoss, die bekend staat om het zwarte steen dat de waterval omringt. Als u na het bezoek aan het park naar het meest zuidelijke punt van IJsland reist, vindt u Dyrhólaey, een klif waar u een geweldig uitzicht heeft.

Zin in wat anders?

Heeft u eens zin in wat anders? Dan kunt u in IJsland ook geweldig duiken. Silfra staat bekend in IJsland als een prachtige duikspot. Het ligt binnen het Thingvellir natuurpark en heeft zulke goede duikcondities dat het niet ongebruikelijk is om zicht van meer dan 80 meter onder water te hebben. Het is een interessante plaats om te duiken, omdat je tussen twee tektonische platen duikt. Of ga raften bij West Glacial River. U ziet niet alleen een prachtig landschap, maar doet ook nog eens iets wat uw bloed geheid sneller laat stromen! Of iets anders: een paard-tocht maken door IJsland. IJsland is een land wat veel te bieden heeft, soms niet wat u verwacht! Doe een reisaanvraag en kom in contact met onze lokale reisagent, die samen met u uw ideale reis kan creëren.

Beste reisperiode in IJsland voor een groepsreis

De beste reistijd om IJsland te bezoeken, is afhankelijk van wat u wilt zien en doen. In de zomer kunt u over het algemeen het meest genieten van alles wat het land te bieden heeft. In de winter heeft u veel kans op veel donkere dagen en kans op sneeuwval. Daar staat wel tegenover dat met koud weer u meer kans heeft om het beroemde Noorderlicht te bewonderen, of misschien een tocht met een sneeuwscooter te maken. Met een reisaanvraag komt u in contact met onze lokale reisagent, die u het beste advies kan geven over wanneer u het best naar IJsland kunt reizen.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis