Covid-19 - Waar op reis?Ontdek
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

IJslandDe onontdekte en afgelegen gebieden

 • Buiten de gebaande paden
Wilt u de drukke toeristische trekpleisters vermijden en de meer afgelegen en ongerepte gebieden van IJsland bezoeken, dan is deze reis ideaal voor u. U gaat van het gebaande pad af voor een avontuurlijke en adembenemende tocht door de wildernis... Maar pas nadat u een dag heeft gewijd aan de Gouden Cirkel, dit is een absoluut hoogtepunt dat u niet mag overslaan! ...

Wilt u de drukke toeristische trekpleisters vermijden en de meer afgelegen en ongerepte gebieden van IJsland bezoeken, dan is deze reis ideaal voor u. U gaat van het gebaande pad af voor een avontuurlijke en adembenemende tocht door de wildernis... Maar pas nadat u een dag heeft gewijd aan de Gouden Cirkel, dit is een absoluut hoogtepunt dat u niet mag overslaan! 

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Bergen
  Bergen
 • Natuur
  Natuur
 • Kust aan zee
  Kust aan zee

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Reykjavik

Na aankomst op de luchthaven van Reykjavik haalt u uw huurauto op. U rijdt naar het hotel in het centrum, een ideale uitvalsbasis om de stad te verkennen. Maak een wandeling naar de Hallgrimskirkja, bezoek het nationale museum en bewonder het Tjörnin meer en de Harpa concerthal. Ook de historische café's en de luxe restaurants zijn zeker een bezoekje waard. Veel plezier! 

Plaats:
Reykjavik

Dag 2: De Gouden Cirkel

Begin uw reis in Þingvellir Nationaal Park, waar het IJslandse parlement geboren is. Hier ziet u hoe twee tektonische platen uit elkaar drijven, een indrukwekkend gezicht! Volgende stop is het geothermale gebied Geysir, waar het natuurfenomeen naar is vernoemd, en de fotogenieke Gullfoss, moeder van alle watervallen met haar twee plateaus. Op uw weg naar de Zuidkust vindt u de Kerið krater en een symbool van de groene IJslandse energie, een enorme waterkrachtcentrale. U overnacht in Bogarnes. 

Plaats:
Thingvellir, Geysir, Gullfoss, Bogarnes

Dag 3: Rij het Snæfellsnes schiereiland op

Ontdek de omgeving van Bogarnes en bezoek de werkplaats van een botanist die op traditionele manier wol verft. Rij dan landinwaarts naar Reykholt, waar u de prachtige Hraunfossar waterval vindt. Neem een kijkje in één van de vele kassen waar fruit en groenten worden verbouwd met behulp van duurzame groene energie. En dan is het tijd om het Snæfellsnes schiereiland op te rijden, beginnend met de Zuidkust. Sla het zwarte kerkje Búðakirkja aan het strand van Búðavík en de korte wandeling van Arnarstapi naar Hellnar niet over. U overnacht in de omgeving van Arnarstapi. 

Plaats:
Reykholt, Hraunfossar, Búðavík, Arnarstapi

Dag 4: Ontdek het schiereiland

Het verste deel van Snæfellsnes is het mooist. Rondom de altijd zichtbare Snæfellsjökull gletsjer ziet u het eindeloze strand van Djúpalónssandur, de dramatische vuurtoren Öndverðarnes en het gouden strand van Skarðsvík. Om uiteindelijk op de Noordkust de sombere dorpjes Hellisandur en Rif te bereiken. Houdt oostelijke richting aan en zie de iconische berg Kirkjufell. Bezoek hier het haaienmuseum en een hákarl boerderij, u kunt het traditionele gerecht (gefermenteerde haai) ook proeven. Overnachting in Stykkishólmur.

Plaats:
Snæfellsnes, Djúpalónssandur beach, Skarðsvík, Kirkjufell, Grúndarfjörður, Stykkisholmur

Dag 5: Richting de Westfjorden

De ochtend staat in het teken van schitterend Stykkishólmur. Aanraders zijn het Vulkaanmuseum, beheerd door vulkanoloog Haraldur Sigurðsson en de Waterbibliotheek, waar glazen kolommen het gesmolten ijs van de belangrijkste IJslandse gletsjers bevatten. Ook de haven en de futuristische kerk zijn interessant om te zien. Beklim de heuvel Helgafell en laat zo – volgens de legende – een wens uitkomen. Die middag neemt u de veerpont Bldur over de Breiðafjörður naar de Westfjorden. Ga bij aankomst richting het westen, u overnacht in Látrabjarg.

Plaats:
Stykkisholmur, Helgafell, Breiðafjörður, Latrabjarg

Dag 6: Rij de diepe Westfjorden in

Begin de dag bij de dramatische kliffen van Látrabjarg, het meest westelijke punt van Europa, bekend om de grote kolonies papegaaiduikers. Een interessante omweg is Rauðisandur strand met zijn rode weerspiegelingen. U rijdt hier over een spectaculaire weg die steil naar beneden richting zee gaat. Andere hoogtepunten zijn de indrukwekkende Dynjandi waterval, het Zeemonster museum in Bíldudalur en het schattige groene cafeetje in Þingeyri. Aan het eind van de middag komt u aan in Ísafjörður, spectaculair gelegen aan het eind van een diepe fjord met dezelfde naam. 

Plaats:
Latrabjarg, Raudisandur, Dynjandi, Bíldudalur, Thingeyri, Isafjordur

Dag 7: Terug naar het vasteland

Sta vroeg op om de top van de pas achter Ísafjörður te bereiken voor een adembenemend uitzicht. Eén fjord naar het oosten ligt het dorpje Súðavík, waar u het Arctic Fox Centre kunt bezoeken. Dit onderzoekscentrum en museum laat de grootste, maar eigenlijk heel kleine, endemische carnivoor van IJsland zien. De weg kronkelt op en neer langs de fjorden tot Hólmavík, waar u het macabere, maar intrigerende Museum van Tovenarij en Hekserij kunt bezoeken. U overnacht in Búðardalur. 

Plaats:
Sudavik, Holmavik, Búðardalur

Dag 8: Vertrek vanaf Reykjavik

Het is tijd om richting Reykjavik te rijden. U kunt nog de omgeving van Borgarfjörður bezoeken en meer leren over de geschiedenis van IJsland in het Settlement Centre. Rij dan over de hoofdweg naar de stad of neem een omweg via Hvalfjorður. Afhangend van uw vluchttijd kunt u Keflavík bezoeken. Dan brengt u de auto terug en vliegt u terug naar huis. 

Plaats:
Borgarfjördur, Hvalfjordur, Reykjavik, Keflavik

ReykjavikThingvellirGeysirGullfossBogarnesReykholtHraunfossarBúðavíkArnarstapiSnæfellsnesDjúpalónssandur beachSkarðsvíkKirkjufellGrúndarfjörðurStykkisholmurHelgafellBreiðafjörðurLatrabjargRaudisandurDynjandiBíldudalurThingeyriIsafjordurSudavikHolmavikBúðardalurBorgarfjördurHvalfjordurKeflavik

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 1.250 / 8 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:24
Prijs per persoon - Guesthouse (laagseizoen, nov t/m apr)€ 1.250€ 950
Prijs per persoon - 3* Hotel of luxe guesthouse (laagseizoen, nov t/m apr)€ 1.500€ 1.230
Prijs per persoon - Guesthouse (middenseizoen, mei t/m half juni en sept t/m okt)€ 1.250€ 1.100
Prijs per persoon - 3* Hotel of luxe guesthouse (middenseizoen, mei t/m half juni en sept t/m okt)€ 1.500€ 1.280
Prijs per persoon - Guesthouse (hoogseizoen, half juni t/m aug)€ 1.650€ 1.280
Prijs per persoon - 3* Hotel of luxe guesthouse (hoogseizoen, half juni t/m aug)€ 2.000€ 1.600

Inbegrepen in de prijs

 • 8 dagen autohuur met onbeperkte kilometers, premium verzekering en een tweede chauffeur
 • 7 nachten in een guesthouse of 3* hotel/luxe guesthouse
 • Veerpont Stykkishólmur - Brjánslækur (een voertuig en 2 - 4 personen)
 • Dagelijks ontbijt
 • BTW en lokale belastingen
 • Tax voor het ophalen en wegbrengen van de huurauto

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Brandstof
 • Overige maaltijden, snacks en drankjes
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in IJsland (19)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema