Ontdek Armenië achter de schermen

ArmeniëOntdek Armenië achter de schermen

Hoogtepunten
Maak kennis met de lokale cultuur en beleef de Armeense  tradities op zijn best! Wilt u iets anders dan de standaard bezoeken aan de hoogtepunten van Armenië? Wilt u een kijkje nemen achter de schermen en dichter bij de lokale bevolking staan? Zijn ‘authentiek’, ‘local experience’ en ‘levendige cultuur en tradities’ precies de woorden die u zoekt? Dan is deze unieke reis zeker iets voor u! Tijdens deze 9-daagse reis bezoekt u niet alleen de hoogtepunten van het land, maar neemt u ook een ‘zijweggetje’ om de Armeniërs in hun eigen omgeving aan het werk te zien. U bezoekt niet de grote wijnfabriek, maar een gezin dat hun eigen wijnen maakt. U proeft niet de kaas en honing die door de grote producenten is gemaakt, maar die van de lokale dorpelingen die alles met veel liefde zelf maken. Kortom, u beleeft Armenië op haar best!
Reisideeën aangeraden door
Naira Lokale*r Armenië Expert*in
Duur van de reis
9 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.350
Reisprogramma
​Aankomst in Jerevan/Stadstour Jerevan

Dag 1: ​Aankomst in Jerevan/Stadstour Jerevan

Welkom in Armenië! Bij aankomst op de luchthaven van Jerevan staat onze chauffeur op u te wachten, waarna u direct naar uw hotel wordt  gebracht. Vanmiddag staat er een stadstour voor u op het programma. Wandel langs de bezienswaardigheden van de stad, zoals de Cascade, het operagebouw en het Republieksplein. Aan dit plein bevindt zich het Nationaal Museum voor Armeense Geschiedenis. Ook staat er op het plein een enorme fontein, waar u in de avond een lichtshow met muziek kunt bekijken.  Accommodatie : 14th Floor (Jerevan)

Lokale wijntradities 

Dag 2: Lokale wijntradities 

Vandaag staat er een lange reis op het programma, waarbij u onderweg bij enkele hoogtepunten zult stoppen. U bezoekt het Khor Virap klooster dat een prachtig uitzicht biedt op de Ararat berg. Eenmaal in Areni wordt u rondgeleid door het Areni-1 grottencomplex met zijn 6000 jaar oude wijnmakerij. In het dorp Areni bezoekt u een lokale familie die u meer zal vertellen over de lokale wijntradtities. Uiteraard hoort daar ook een wijnproeverij bij. Na een heerlijke lunch brengt u een bezoek aan het Novarank klooster, waar u een unieke afbeelding van God kunt zien. Uw laatste stop is bij Zorats Karer, een prehistorische archeologische plaats, dat vaak met Stonehenge wordt vergeleken. Was het ooit een sterrenobservatorium of een tempel? Dat kunt u zelf onderzoeken! U overnacht vandaag in de stad Sisian. Accommodatie : Basen Hotel (Sisian)
Plaats:
Ararat,Areni

‘Vliegen’ met Wings of Tatev

Dag 3: ‘Vliegen’ met Wings of Tatev

Vandaag reist u verder naar het Zuidoosten van Armenië. U bezoekt de langste kabelbaan ter wereld, de Wings of Tatev, die u naar het Tatev klooster brengt. Het Tatev klooster is een enorm complex met enkele kerken, eetzalen en kamers voor monniken. Het bereikte zijn piek in de middeleeuwen, maar tegenwoordig opereert het nu alleen als kerk met enkele priesters. Eenmaal terug in Sisian, bezoekt u een lokale ambachtsman, een kunstenaar die verschillende voorwerpen van klei maakt. Ook is het tijd om zelf een eigen kunstwerk te maken! Onder begeleiding van de meester kunt u uw eigen potjes en bekers met Armeense motieven maken.  Accommodatie : Basen Hotel (Sisian)
Plaats:
Sisian,Tatev

Culinair op de Zijderoute

Dag 4: Culinair op de Zijderoute

Tijd voor de bekende Zijderoute! De eerste stop van vandaag is bij de goed onderhouden Selim karavanserai uit de 14e eeuw. Hier krijgt u een uitstekende indruk hoe de kooplieden in de middeleeuwen tot rust kwamen tijdens hun lange tocht langs de Zijderoute. Na de bergpas komt u bij het Sevanmeer aan. Het meer ligt op 1900m hoogte, hierdoor is het niet de ideale plek om te zwemmen, maar de ligging tussen de bergen is uitzonderlijk mooi! Aan de oevers ligt een unieke begraafplaats uit de middeleeuwen waar u een groot aantal prachtige kruisstenen kunt bekijken. In de buurt ligt ook de Mikayelyan Family Farm, waar een lokale familie wijn-kaas, cognac-kaas, “horac” en andere soorten kazen produceert. U stopt ook bij het schiereiland om twee kerken uit de 9e eeuw te bezoeken. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over een van de grootste zoetwatermeren ter wereld! U vervolgt de reis naar Dilijan en het omliggende nationaal park. Vaak wordt dit gebied met Zwitserland vergeleken. Accommodatie : Toon Armeni Guesthouse (Dilijan)
Plaats:
Sevan,Dilijan

De kunst van de kruisstenen

Dag 5: De kunst van de kruisstenen

Via het bosrijke Nationale Park van Dilijan komt u aan bij het Haghartsin klooster. U krijgt hier een goede indruk van het leven in een klooster in de middeleeuwen. Via de stad Vanadzor reist u verder naar het Noorden van Armenië. Uiteraard willen we onderweg de vriendelijke kruissteen meester Bogdan ontmoeten. Hij laat u niet alleen zien hoe de eeuwenoude kruissteen traditie tot op heden tot stand wordt gehouden, maar hij vermaakt u ook met zijn leuke liedjes en grappen. De eindbestemming van vandaag is het unieke Haghpat klooster uit de 10e eeuw. Het klooster staat vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst.  Accommodatie : Guest House Mary (Haghpat)
Plaats:
Haghpat,Dilijan

Canyons, honing en huisgemaakte wodka

Dag 6: Canyons, honing en huisgemaakte wodka

Vandaag staat weer in het teken van spectaculaire uitzichten! U begint aan uw terugreis naar Jerevan, langs de canyons en Aragats, de hoogste berg van Armenië. In het dorp Odzun maakt u niet alleen een stop om de Odzun kerk te bezichtigen, maar ook om bij een lokale familie langs te gaan om de pure heerlijke honing van dit gebied te proeven. Nog een klein glaasje huisgemaakte wodka erbij en u bent zoals de locals zeggen “virusvrij”. De reis gaat door via de stad Aparan waar u nog een korte stop maakt om een leuk bakkerij te bezoeken. Voordat u Jerevan bereikt, maakt u een laatste stop bij het enorme Armeense Alfabet Monument.  Accommodatie : 14th Floor (Jerevan)
Plaats:
Jerevan,Aparan

De legende van een speer

Dag 7: De legende van een speer

Vandaag bezoekt de Garni tempel. Een tempel die in de 1e eeuw is gebouwd ter ere van de Zonnegod. U heeft vanaf hier een prachtig uitzicht over de vallei. In het dorp Garni bezoekt u een lokaal huis om de lokale gerechten te proeven. Ook zal er een uitleg  gegeven worden hoe Lavash (platbrood) in een tonir (ondergrondse oven) gemaakt wordt. U vervolgt uw reis naar het 13-eeuwse Geghardklooster. Volgens een legende is de speer die in het lichaam van Christus werd gestoken hier eeuwenlang bewaard. Geghard is Armeens voor 'speer'. Accommodatie : 14th Floor (Jerevan)
Plaats:
Geghard

Vrije dag in Jerevan

Dag 8: Vrije dag in Jerevan

U heeft vandaag de hele dag vrij om op eigen gelegenheid Jerevan te ontdekken. Museumliefhebbers zijn hier op de juiste plek, u heeft een ruime keuze uit diverse interessante musea. U kunt ook kiezen om een dagje te winkelen, koffie te drinken op een van de vele terrasjes of te ontspannen in uw comfortabele hotel met een goed boek. Geniet ervan! Accommodatie : 14th Floor (Jerevan)
Plaats:
Jerevan

Laatste dag in Armenië

Dag 9: Laatste dag in Armenië

Uw reis langs de mooiste bezienswaardigheden en de ‘zijweggetjes’ van Armenië komt vandaag tot een eind. U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht. We hopen dat u heeft genoten van deze reis vol geschiedenis, lieve mensen, cultuur en overweldigende natuur! Hopelijk zien we u snel weer terug! 
Plaats:
Jerevan
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.350 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Armenië volgens uw wensen