Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

AlbaniëCulturele rondreis met privégids

 • Buiten de gebaande paden
Tijdens deze culturele reis door Albanië krijgt u de kans om de lokale bevolking te ontmoeten. U krijgt bijvoorbeeld een rondleiding door een olijffabriek, een familie laat u zien hoe vroeger koffie werd gemaakt en u krijgt een rondleiding door één van de mooiste huizen van het land, gegeven door de eigenaar van het huis zelf. Verder komt u langs prachtige historische steden, waaronder UNESCO Were...

Tijdens deze culturele reis door Albanië krijgt u de kans om de lokale bevolking te ontmoeten. U krijgt bijvoorbeeld een rondleiding door een olijffabriek, een familie laat u zien hoe vroeger koffie werd gemaakt en u krijgt een rondleiding door één van de mooiste huizen van het land, gegeven door de eigenaar van het huis zelf. Verder komt u langs prachtige historische steden, waaronder UNESCO Werelderfgoed locaties Berat, Butrint en Gjirokastra. En u ziet bijzondere ruïnes, zoals het amfitheater van Durres en het archeologische park van Apollonia. Een reis boordevol cultuur en cultuurhistorisch erfgoed die u niet snel zult vergeten!

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Stad
  Stad
 • Culturele bezienswaardigheden
  Culturele bezienswaardigheden
 • Platteland
  Platteland
 • Ontmoet de lokale bevolking
  Ontmoet de lokale bevolking

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Tirana

Welkom in Albanië! Bij aankomst op de luchthaven Nene Tereza (Moeder Teresa), wordt u door onze medewerker begroet. Na de rit naar het hotel heeft u de rest van de dag om Tirana te ontdekken. Maak een uitstapje naar de hippe wijk van Tirana, Blloku, waar u vele café's, restaurants en boetieks vindt. Of blijf in de omgeving van het beroemde Skanderbergplein, met de Et´hem Bey Moskee, de klokkentoren en de statige overheidsgebouwen aan de zuidkant. 

Plaats:
Tirana
Accommodatie
Hotel Vila 60 (Tirana)

Dag 2: Amfitheater Durres en historisch Berat

Uw gids voor de komende dagen haalt u op bij het hotel. Maak kennis en rij dan naar de havenstad Durres om hier het amfitheater te bezoeken. Uw bestemming is Berat, dat 'de Stad met Duizend Ramen' wordt genoemd en op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. U maakt een wandeling door historisch Mangalem en bezoekt het etnografisch museum, het kasteel en het Onufri museum. Onufri was een Albanese kunstenaar die veel orthodoxe kerken in Albanië en Griekenland geschilderd.

Plaats:
Durrës, Berat
Accommodatie
White City (Berat)

Dag 3: De route naar kustplaats Vlora

Op weg naar de volgende bestemming bezoekt u twee schitterende locaties. Ardenica is een 13e eeuws klooster waarvan wordt gezegd dat het in de 15e eeuw de trouwlocatie van Skanderberg was. Op 45 min. rijden ligt het archeologische park van Apollonia aan de beroemde Via Egnatia. Onderweg naar Vlora stopt u voor een bezoek aan een klein olijfolie fabriekje, een familiebedrijf met de focus op goede kwaliteit olijfolie voor de export. De familie geeft u een informatieve rondleiding. 

Plaats:
Ardenicë, Apollonia, Vlorë
Accommodatie
Hotel Bologna (Vlorë)

Dag 4: Langs de kust naar Saranda

U volgt de Albanese Rivièra van Vlora naar Saranda. Na ongeveer 30 minuten rijden stopt u in het National Park van Llogara bij de Llogara Pass voor een prachtig uitzicht op de kustlijn. In de kustplaats Himara geniet u van een kopje koffie op de boulevard voor u doorrijdt naar Porto Palermo. Hier ziet u het kasteel van Ali Pasha dat uitkijkt over de zee. Na uw bezoek aan Porto Palermo rijdt u in ongeveer een uur naar het hotel in Saranda.

Plaats:
Llogara, Himarë, Porto Palermo, Sarandë
Accommodatie
Brilant (Sarandë)

Dag 5: De ruïnes van Butrint en de Museumstad

U rijdt naar Butrint, de volgende plaats op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze stad is gesticht door de Trojanen tijdens het eerste millennium vC en was eeuwenlang bewoond. Hierna vervolgt u de reis naar Gjirokastra, maar voordat u hier aankomt, kunt u het 'blauwe oog' gevormd door ondergrondse bronnen bezoeken. Van Gjirokastra, ook een Werelderfgoedplaats van UNESCO, wordt gezegd dat het één van de mooiste historische steden van Albanië is. Het wordt ook wel de Museumstad genoemd. 

Plaats:
Butrint, Ksamil, Gjirokastër
Accommodatie
Hotel Argjiro (Gjirokastër)

Dag 6: Ontdek erfgoedstad Gjirokastra

Met een gids wandelt u door de stad en bezoekt u het grootste fort van Albanië en het Etnografisch museum. Dan bezoekt u één van de mooiste huizen van het land. U krijgt een rondleiding van de eigenaar zelf, hij vertelt hoe hij zijn huis heeft teruggekregen nadat het door het communistisch regime in beslag was genomen. En u bezoekt een familie die u laat zien hoe de koffie vroeger werd gemaakt, u kunt hier ook lunchen. 

Plaats:
Gjirokastër
Accommodatie
Hotel Argjiro (Gjirokastër)

Dag 7: Terugrit naar Tirana

Uw gids neemt u mee op een laatste wandeling door het prachtige Gjirokastra, voordat u weer richting de hoofdstad van Albanië vertrekt. In Tirana is er nog tijd om aan wat sightseeing te doen. Een echte aanrader is een bezoek aan Bunkart 1, een nucleaire bunker met meer dan 70 kamers. En ook de bar Komiteti kunt u niet missen als u in Tirana bent!

Plaats:
Tirana
Accommodatie
Hotel Vila 60 (Tirana)

Dag 8: Laatste dag in Tirana

Vandaag heeft u nog de hele dag in Tirana om te bekijken wat u op dag 1 en 7 heeft moeten missen. Dan wordt u opgehaald om naar het vliegveld te gaan. We hopen dat u heeft genoten van de gastvrijheid en de vriendelijkheid van de Albanese bevolking. Een goede vlucht toegewenst!

Plaats:
Tirana

TiranaDurrësBeratArdenicëApolloniaVlorëLlogaraHimarëPorto PalermoSarandëButrintKsamilGjirokastër

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 1.100 / 8 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:24
Prijs per persoon€ 1.100€ 680

Inbegrepen in de prijs

 • Accommodaties met ontbijt zoals hierboven vermeld
 • Transfer van de luchthaven
 • Meereizende gids
 • Comfortabele auto als vervoer

Niet inbegrepen in de prijs

 • Vliegtickets
 • Entreegelden
 • Lunches en diners

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in Albanië (16)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema