Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?
Albanië

De beste reistijd Albanië

Vertrek in de maanden mei tot september om optimaal te kunnen genieten van een reis naar Albanië. In deze periode profiteert u van een aangenaam klimaat, houdt er wel rekening mee dat de maand augustus buitengewoon warm en zeer toeristisch kan zijn.

Een overzicht

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
De beste reistijd voor een reis naar Albanië is halverwege het seizoen. De beste maanden zijn van mei tot en met september. In augustus zijn de temperaturen hoger en is het toeristische seizoen in volle gang.  De temperaturen zijn over het algemeen zeer aangenaam in Albanië en de temperatuur is in de winter zelden onder het vriespunt.

Beste tijd wandelen en trekking Albanië

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Wilt u graag gaan wandelen of een trekking maken in Albanië? Dan heeft u een zeer goede keuze gemaakt. U kunt een van de mooiste routes van Europa bewandelen. Deze route loopt tussen de oude steden Berat en Gjirokastra, beide zijn geclassificeerd als Werelderfgoed door Unesco. De paden zijn niet altijd even goed zichtbaar, dus ga vooral niet zonder begeleiding op pad. U kunt het beste in periode van mei tot september gaan, en augustus vermijden.

Beste tijd natuurreis Albanië

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Bewonder de uitgestrekte Macedonische dennen, beuken en eiken in het hele land. Een groot deel van Albanië is bedekt met bossen waar u beren, herten en wilde zwijnen kunt tegenkomen. Als u geluk heeft kunt u karetschildpadden, monniksrobben en zelfs pelikanen bewonderen. Om van dit alles te genieten is de beste tijd voor een natuurreis in Albanië  is tussen mei en september.

Beste tijd Albanese steden

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Ontdek Berat, de stad van Ottomaanse schoonheid. Maak een wandeling door de stad om zijn charme en geest vast te leggen en ga dan naar Gjirokastra. Daar kunt u de imposante huizen en het indrukwekkende kasteel bewonderen. U kunt het beste tussen mei en september vertrekken om deze prachtige Albanese steden te bezoeken.

Beste tijd cultuurreis Albanië

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Breng een bezoek aan het uitgestrekte en indrukwekkende amfitheater van Durrës, vertrek vervolgens naar Butrint, hier kunt u de invloeden van verschillende middeleeuwse beschavingen voelen. U kunt hier verschillende religieuze gebouwen en vele antieke objecten ontdekken. Ontdek ook de graven van Basse Selca. De beste reistijd voor een cultuurreis in Albanie is tussen mij en september, met als uitzondering augustus. U kunt augustus het beste vermijden in verband met de menigte en de verstikkende hitte.

Ontspanning en ontdekkingsreis langs de kust

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Albanië is ideaal voor een Self-Drive reis dat u langs de Albanese kust voert. U kunt een stop maken bij de stranden en langs de kliffen en inhammen lopen. Deze stranden worden over het algemeen weinig bezocht. Wanneer u de rust opzoekt is dit waar u het beste naartoe kunt gaan. Langs de kust ontdekt u de Griekse stad Apollonia, de dorpen Vuno en Qeparo en het klooster van Ardenica. Ga over de SH8-weg langs Riviera Albanië en ontspan op het strand en in de bergen. U kunt het beste tussen mei en september naar Albanië gaan. Wel doet u er verstandig aan om de maand augustus te vermijden.
Tiphaine Leblanc
Bijgewerkt op 27 februari 2020
Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis