Familievakantie naar Berat en de kust

AlbaniëFamilievakantie naar Berat en de kust

Klassiekers
Dit is de ideale vakantie voor gezinnen! U verblijft twee dagen in de mooie hoofdstad Tirana en kunt hier bijvoorbeeld een waterpark bezoeken. In Berat zijn er volop mogelijkheden voor spannende buitenactiviteiten. Er is hier voor jong en oud genoeg te beleven! En u sluit de reis af met een paar dagen aan het strand in het gezellige stadje Durres. 
Reisideeën aangeraden door
Jorik Lokale*r Albanië Expert*in
Duur van de reis
7 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 480
Reisprogramma
Aankomst in Tirana

Dag 1: Aankomst in Tirana

Welkom in Albanië! Uw gids verwelkomt u op de luchthaven en brengt u naar uw hotel. Dan neemt hij u mee op een wandeling door de stad. Jullie bezoeken het Skanderbergplein met de Et’hem Bey Moskee, de opera, de klokkentoren, het nationaal historisch museum en het gemeentehuis. Daarna lopen jullie langs de Piramide naar Blloku, het deel van de stad dat tijdens het communisme alleen toegankelijk was voor de elite. Accommodatie : Hotel Vila 60 (Tirana)
Plaats:
Tirana

Vrije dag in Tirana

Dag 2: Vrije dag in Tirana

Geniet van een vrije dag in Tirana! Maak op eigen gelegenheid een wandeling door de stad of neem de kabelbaan naar de berg van Tirana. Hier kunt u wandelen, paardrijden, quadrijden en natuurlijk van het prachtige uitzicht genieten. Het is ook mogelijk om naar het waterpark van Tirana te gaan. Dit is de perfecte plek voor een leuk dagje uit! Accommodatie : Hotel Vila 60 (Tirana)
Plaats:
Tirana

Stadswandeling in Berat

Dag 3: Stadswandeling in Berat

Vandaag rijden we naar de stad Berat, die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Ze noemen het ook wel 'de stad met de duizend ramen'. We maken een wandeling door de oude wijk Mangalem en bezoeken het etnografisch museum. Die middag bezoekt u het kasteel, waar nu nog mensen in wonen, en het Onufri museum. Onufri was een Albanese kunstenaar uit de 16e eeuw. Accommodatie : White City (Berat)
Plaats:
Berat

Vrije dag in Berat

Dag 4: Vrije dag in Berat

Rondom Berat is van alles te doen! Ga bijvoorbeeld raften in de rivier (tot eind mei) of maak een wandeling door de indrukwekkende kloof van Osumi. Ook de route naar deze wandeling toe is spectaculair. U kijkt uw ogen uit! U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om nog een dagje in Berat te blijven en te genieten van het pittoreske centrum. Accommodatie : White City (Berat)
Plaats:
Berat

Naar het strand

Dag 5: Naar het strand

We rijden naar het noorden van het land, naar de op een na grootste stad van Albanië. Hier hebben we een hotel met zwembad voor u geboekt, dat direct aan het strand ligt. Neem gelijk een duik in het zwembad! Ga heerlijk wandelen op het strand, of neem de tijd om een goed boek te lezen. Geniet van het heerlijke Albanese weer en kom helemaal tot rust! Accommodatie : Hotel Klajdi (Durres)
Plaats:
Durrës District

Vrije dag in Durres

Dag 6: Vrije dag in Durres

Gebruik uw vrije dag om Durres te verkennen. Bezoek het oude amfitheater of het kasteel. Of wandel door het gezellige stadje en koop souvenirs voor de thuisblijvers op de drukke bazaar vol geuren en kleuren. Er is hier van alles te doen! Maar jullie kunnen natuurlijk ook gewoon in het hotel blijven en genieten van zon, zee, strand en zwembad. Alles is mogelijk! Accommodatie : Hotel Klajdi (Durres)
Plaats:
Durrës District

Vertrek vanaf Tirana

Dag 7: Vertrek vanaf Tirana

De laatste dag van de vakantie kunnen jullie zelf kiezen wat je wilt doen. Blijf nog een laatste dagje aan de kust of ga terug naar Tirana en verken de stad verder. 's Avonds wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht. We hopen dat u heerlijk tot rust bent gekomen en hebt genoten van dit prachtige land. Een goede terugreis!
Plaats:
Durrës District,Tirana
Praktische informatie
Budget vanaf€ 480 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Albanië volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten