Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?
Trekking- en wandelvakantie in Albanië

Trekking- en wandelvakantie in Albanië

Uw op maat gemaakte trekking- en wandelvakantie in Albanië
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Ik reis
Reizigers
Reisperiode:
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Ik reis
Profiel
Reisperiode:
Alle

Waarom reizen in Albanië?

In de Balkan in zuid Europa, grenst Albanië met de Adriatische zee en de Ionische zee. Het land heeft de buurlanden Montenegro, Macedonië, Griekenland en Kosovo. De Italiaanse kust ligt 70 kilometer van de Albanese kust. Het heeft een aangenaam zeeklimaat, wilde landschap en culturele rijkdom dat een lange tijd zijn onbenut, hebben enorm bijgedragen aan de toename in populariteit in de afgelopen jaren. In de zomer is de kust zeer populair maar de... In de Balkan in zuid Europa, grenst Albanië met de Adriatische zee en de Ionische zee. Het land heeft de buurlanden Montenegro, Macedonië, Griekenland en Kosovo. De Italiaanse kust ligt 70 kilometer van de Albanese kust. Het heeft een aangenaam zeeklimaat, wilde landschap en culturele rijkdom dat een lange tijd zijn onbenut, hebben enorm bijgedragen aan de toename in populariteit in de afgelopen jaren. In de zomer is de kust zeer populair maar de lente en het najaar zijn de ideale seizoenen voor een succesvolle reis door Albanië. Naast de stranden, is Albanië ook een land met vele bergen: ongeveer driekwart van het land is berggebied. Het meer Ohrid is een van de oudste meren in de wereld. Dit bewaard gebleven natuur heeft een specifieke flora en fauna dat toevoegt aan de mooie panorama.
Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beste reistijd in Albanië?

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Meer informatie

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Albanië

4.7/5
16 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

De mooiste trekking- en wandelvakantie in Albanië

U kunt van een geweldige wandelvakantie in Albanië genieten dankzij de mooie en gevarieerde landschappen. Ontdek tijdens een trekkingtour door Albanië bijvoorbeeld ongerepte natuurgebieden, zoals nationaal park Valbonëdal, of verken de ruige Albanese Alpen, waar diverse gletsjers te bewonderen zijn. Met de hulp van een Nederlandstalige lokale reisagent kunt u een unieke wandelreis in Albanië plannen, die u langs de hoogtepunten van het land brengt.

De mooiste trekking- en wandelbestemmingen in Albanië

Trekking en wandelen Nationaal park Prespa

Tijdens een van de individuele wandelreizen in Albanië kunt u bijvoorbeeld naar nationaal park Prespa gaan. Dit natuurgebied herbergt het Prespameer, imposante bergen, moerassen en bossen. Dankzij de gevarieerde ecosystemen zult u hier de mooiste wandelroutes van Albanië aantreffen. Er leven bovendien grote aantallen zeldzame dieren in het gebied, waaronder bruine beren en wolven. Verder kunt u ook de grote kroeskoppelikaan spotten, die een spanwijdte kan hebben van 3,5 meter.

Trekking en wandelen in de Albanese Alpen

U kunt ook gaan wandelen in Albanië in de Albanese Alpen. Dit gebergte ligt in Albanië, Montenegro en Kosovo en herbergt een rijke flora en fauna. Er leven onder meer lynxen en bruine beren. Grote delen van de Albanese Alpen zijn beschermd als nationale parken. Tijdens trekking in Albanië kunt u bijvoorbeeld naar het nationaal park Valbonëdal gaan. Wilt u meer informatie ontvangen over dit gebied of de kosten vantrekking in Albanië? Dan kan Evaneos u in contact brengen met een lokale reisexpert.

Trekking en wandelen op Schiereiland Karaburun

Het schiereiland Karaburun is een natuurrijk gebied, niet ver bij de stad Vlorë vandaan. Het gebied wordt omringd door de Adriatische Zee en herbergt een ruig en gevarieerd landschap met stranden, rotspartijen, grotten en baaien. Ook kan u hier tijdens korte trektochten in Albanië rotskunst bewonderen. Het schiereiland is bovendien rijk aan leven, waaronder soepschildpadden en extreem zeldzame mediterrane monniksrobben. Een reisexpert kan u zonder taalbarrière meer vertellen over het schiereiland Karaburun of meerdaagse wandeltochten in Albanië.

Trekking en wandelen rondom Pëllumbas

Om te bergwandelen in Albanië kunt u ook naar het kleine plaatsje Pëllumbas gaan, dat niet van de hoofdstad Tirana ligt. U kunt bijvoorbeeld een wandeling maken naar de Pëllumbas-grot, die op een prachtige locatie in een kloof ligt, maar ook voor andere routes kiezen. Het voordeel van dit gebied is dat u hier eenvoudig vanuit Tirana naartoe kunt reizen, zodat u ook kunt genieten van een korte wandelvakantie in Albanië.

De beste reistijd voor een trekking- en wandelvakantie in Albanië

De beste reistijd Albanië voor hiking tours is gedurende de maanden april tot en met september. In deze maanden regent het namelijk het minst en is de temperatuur goed. De zomermaanden juli en augustus kunnen met 31°C wel warm zijn. Als u liever in een koelere periode wandelt, kunt u daarom beter kiezen voor april en oktober. Het regent dan wel iets vaker. In de winter ligt de temperatuur meestal op zo’n 12°C. De gevarieerde landschappen en ongerepte natuur bieden u geweldige mogelijkheden voor hiking in Albanië.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis