Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?
Strandreizen in Albanië

Strandreizen in Albanië

Uw op maat gemaakte tropische strandreis in Albanië
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Ik reis
Reizigers
Reisperiode:
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Ik reis
Profiel
Reisperiode:
Alle

Waarom reizen in Albanië?

In de Balkan in zuid Europa, grenst Albanië met de Adriatische zee en de Ionische zee. Het land heeft de buurlanden Montenegro, Macedonië, Griekenland en Kosovo. De Italiaanse kust ligt 70 kilometer van de Albanese kust. Het heeft een aangenaam zeeklimaat, wilde landschap en culturele rijkdom dat een lange tijd zijn onbenut, hebben enorm bijgedragen aan de toename in populariteit in de afgelopen jaren. In de zomer is de kust zeer populair maar de... In de Balkan in zuid Europa, grenst Albanië met de Adriatische zee en de Ionische zee. Het land heeft de buurlanden Montenegro, Macedonië, Griekenland en Kosovo. De Italiaanse kust ligt 70 kilometer van de Albanese kust. Het heeft een aangenaam zeeklimaat, wilde landschap en culturele rijkdom dat een lange tijd zijn onbenut, hebben enorm bijgedragen aan de toename in populariteit in de afgelopen jaren. In de zomer is de kust zeer populair maar de lente en het najaar zijn de ideale seizoenen voor een succesvolle reis door Albanië. Naast de stranden, is Albanië ook een land met vele bergen: ongeveer driekwart van het land is berggebied. Het meer Ohrid is een van de oudste meren in de wereld. Dit bewaard gebleven natuur heeft een specifieke flora en fauna dat toevoegt aan de mooie panorama.
Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beste reistijd in Albanië?

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Meer informatie

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Albanië

4.7/5
16 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

De mooiste stranden in Albanië

Albanië kent een rijke geschiedenis, maar wat niet veel mensen weten is dat er ook verschillende prachtige stranden te vinden zijn. Hier zijn mooie witte stranden te vinden met azuurblauwe zeeën. Het land ontsnapt het massatoerisme, maar met een reis naar Albanië is het vooralsnog aan te raden om in augustus weg te blijven, het is dan zeer druk aan de kust. Veel van de meest prachtige stranden liggen bij kleine dorpjes, die ook leuk zijn om te verkennen. Zo kan een strandvakantie gecombineerd worden met leuke culturele activiteiten!

Welke stranden moet ik bezoeken in Albanië?

Dhermi Beach

Ondanks dat dit geen zandstrand is, is dit een van de bekendste stranden in Albanië. Mede door het geweldige uitzicht van helderblauw water en prachtige bergen in op achtergrond. Doordat het land grotendeels ontsnapt aan massatoerisme, zal het hier tijdens uw strandvakantie in Albanië vooralsnog rustig en fijn vertoeven zijn. U heeft hier alles wat u nodig heeft. Er zit een strandbar dichtbij het strand en in het stadje zelf zijn er genoeg barretjes en restaurants om te eten met een geweldig uitzicht.

Jale Beach

Dit strand wordt een parel aan de kust genoemd. Het is relatief onbekend binnen Albanië, waardoor het schoon is en u hier goedkoop een strandstoel kunt krijgen voor een hele dag. Als u van wandelen houdt, is dit vanaf Dhermi Beach best te lopen. Hier vindt u wel een mooi en fijn zandstrand waar u heerlijk kunt genieten. Ook hier kunt u goedkope en fijne restaurants vinden om uw dag aan dit mooie strand af te sluiten. 

Ksamil Beach

Op steenworp afstand van de Griekse grens ligt Ksamil Beach. Er zijn dagelijks trips van Corfu naar Ksamil en vice versa. Dit is een van de beste stranden van Albanië. U ontloopt hier veel toeristen, omdat niet veel mensen van dit plekje weten. De lokale bevolking is zeer afhankelijk van het toerisme in het hoogseizoen. Er zijn drie eilanden dichtbij het strand te vinden, waar u naartoe kunt zwemmen, die nog rustiger zijn dan het strand aan de kust van Ksamil. Door een reisaanvraag te doen, kunt u samen met de lokale reisagent de beste plekken voor uw reis ontdekken.

Bunec

Met een strandvakantie in Albanië, mag deze bestemming zeker niet worden overgeslagen. Bunec is een inham die vaak over het hoofd wordt gezien wanneer mensen naar Saranda reizen. Dit strand bestaat uit witte, kleine kiezels. Hier kunt u prima vertoeven in het strandhotel van Bunec en een geweldige zonsondergang aanschouwen vanaf het strand. Iedere reiziger die u voor is gegaan, kan beamen dat dit een locatie is waar u graag terugkomt en nog lang over zult dromen!

De beste reistijd voor een reis naar het strand in Albanië?

Het klimaat in Albanië is een Middellands zeeklimaat, wat betekent dat het beste weer in de lente, zomer en aan het begin van de herfst te vinden zijn. Tussen mei en oktober liggen de temperaturen tussen de 21 en 32 graden. Het beste reisadvies is dus om in deze maanden een strandvakantie te maken in Albanië. Voor een op maat gemaakt voorstel, kunt u een reisaanvraag doen en ik contact komen met de lokale reisagent.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis