Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?
Rondreis 2 weken in Albanië

Rondreis 2 weken in Albanië

Uw op maat gemaakte rondreis in Albanië 2 weken
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Ik reis
Reizigers
Reisperiode:
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Ik reis
Profiel
Reisperiode:
Alle

Waarom reizen in Albanië?

In de Balkan in zuid Europa, grenst Albanië met de Adriatische zee en de Ionische zee. Het land heeft de buurlanden Montenegro, Macedonië, Griekenland en Kosovo. De Italiaanse kust ligt 70 kilometer van de Albanese kust. Het heeft een aangenaam zeeklimaat, wilde landschap en culturele rijkdom dat een lange tijd zijn onbenut, hebben enorm bijgedragen aan de toename in populariteit in de afgelopen jaren. In de zomer is de kust zeer populair maar de... In de Balkan in zuid Europa, grenst Albanië met de Adriatische zee en de Ionische zee. Het land heeft de buurlanden Montenegro, Macedonië, Griekenland en Kosovo. De Italiaanse kust ligt 70 kilometer van de Albanese kust. Het heeft een aangenaam zeeklimaat, wilde landschap en culturele rijkdom dat een lange tijd zijn onbenut, hebben enorm bijgedragen aan de toename in populariteit in de afgelopen jaren. In de zomer is de kust zeer populair maar de lente en het najaar zijn de ideale seizoenen voor een succesvolle reis door Albanië. Naast de stranden, is Albanië ook een land met vele bergen: ongeveer driekwart van het land is berggebied. Het meer Ohrid is een van de oudste meren in de wereld. Dit bewaard gebleven natuur heeft een specifieke flora en fauna dat toevoegt aan de mooie panorama.
Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beste reistijd in Albanië?

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Meer informatie

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Albanië

4.7/5
16 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Bezoek Albanië in 2 weken

Het mysterieuze Albanië is gezegend met een fotogeniek natuurlijk landschap. U kunt urenlang wandelen langs de schitterende Albanese kustlijn, of tijdens uw rondreis in Albanië van twee weken een mooie trektocht maken door de ongerepte berglandschappen in het binnenland. Met zo veel prachtige plekken binnen zijn landsgrenzen is het vreemd dat het land relatief onbekend is bij reizigers, al maakt Albanië juist tot zo'n boeiende bestemming.

Rondreis van 15 dagen in Albanië

Bezoek aan Tirana

De hoofdstad Tirana is wellicht de beste plek om snel een idee te krijgen van de Albanese cultuur. Bewonder tijdens uw reis door Albanië van twee weken bijvoorbeeld de bekendste Albanese kunstwerken in kunstmuseum Kombëtare e Arteve. In museum Bunk'Art 2 worden archeologische vondsten tentoongesteld in de gangen van een oude bunker. De lokale experts die door Evaneos zijn uitgekozen, helpen u graag bij het zoeken naar leuke restaurantjes. Zo proeft u het beste van de Albanese keuken.

Llogara Nationaal Park

Natuurliefhebbers kunnen tijdens een rondreis in Albanië van tien dagen mooie wandeltochten maken door de het Llogara Nationaal Park. De wandelpaden in dit park bieden uitzicht over grillige bergtoppen en de uitgestrekte Adriatische Zee. Met een beetje geluk spot u tijdens uw wandeling zeldzame diersoorten als de vale gier of de Europese steenbok. Evaneos werkt samen met ervaren reisexperts die een route voor u kunnen uitstippelen die volledig bij uw wensen past.

Bezoek aan Vlorë

Net als Tirana is de kuststad Vlorë rijk aan historische bouwwerken. Even buiten de stad staan de resten van het middeleeuwse kasteel Kaninë. In het stadscentrum zelf kunt u een blik werpen op de ruim 2500 jaar oude muren van de Griekse nederzetting Aulon. Wie liever de natuur opzoekt, kan vanuit Vlorë naar de graslanden en rotskusten van natuurgebied Vjosë-Nartë rijden. De kleine Zvërnec eilandjes zijn door middel van loopbruggen verbonden met het park.

Bezoek aan Pogradec

De nummer één reden voor veel reizigers om naar Pogradec te komen zijn de wonderschone oevers van het meer van Ohrid. Het meer wordt omringd door prachtige bossen en idyllische dorpjes. Langs de oevers liggen verschillende strandjes waar u even fijn kunt uitrusten. De lokale experts die door Evaneos worden geselecteerd, kennen de streek als geen ander. Ze helpen bijvoorbeeld met het zoeken naar comfortabele accommodaties. 

De beste reistijd voor een reis van twee weken in Albanië

Benieuwd naar de beste reistijd Albanië? Langs de Albanese kust is het vanaf maart met temperaturen van zo'n 10°C al goed weer voor een actieve reis door Albanië van twee weken. Als u van plan bent tijd aan het strand door te brengen, zijn de zomermaanden een goede reisperiode, waarin het erg warm wordt. In het najaar zakt het kwik weer naar een graad of 10 en zorgt het verkleuren van de bomen voor ideale wandelomstandigheden. In de bergachtige Albanese binnenlanden liggen de temperaturen doorgaans wat lager, en zijn de maanden mei tot en met oktober het uitgelezen moment om Albanië twee weken te bezoeken.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis