Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Covid-19 Evaneos informeert

AlbaniëSelf drive door Albanië, Kosovo en Noord-Macedonië

 • Buiten de gebaande paden
Een reis die u meeneemt langs het beste van drie landen: Albanië, Kosovo en Macedonië. In uw eigen huurauto verkent u heel verschillende gebieden. U begint de rit in de Albanese Alpen, waar u heerlijk kunt wandelen. Dan brengt u een paar dagen in Kosovo door en ontdekt u grotten, kloosters en natuurlijk de hoofdstad Pristina. In Macedonië rijdt u naar Skopje en naar Ohrid, dat prachtig gelegen is ...

Een reis die u meeneemt langs het beste van drie landen: Albanië, Kosovo en Macedonië. In uw eigen huurauto verkent u heel verschillende gebieden. U begint de rit in de Albanese Alpen, waar u heerlijk kunt wandelen. Dan brengt u een paar dagen in Kosovo door en ontdekt u grotten, kloosters en natuurlijk de hoofdstad Pristina. In Macedonië rijdt u naar Skopje en naar Ohrid, dat prachtig gelegen is aan het meer. Terug in Albanië mag u de Museumstad Gjirokastra niet missen. En we sluiten af met wat welverdiende ontspanning aan de schilderachtige Albanese Rivièra. Een prachtige en complete reis door een gebied dat nog niet door de massa is ontdekt!

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Stad
  Stad
 • Culturele bezienswaardigheden
  Culturele bezienswaardigheden
 • Natuur
  Natuur
 • Kust aan zee
  Kust aan zee

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Tirana

U landt op het vliegveld Nene Tereza (Moeder Teresa) en wordt door een medewerker opgevangen. Na een transfer na het hotel heeft u de hele dag om Tirana te verkennen. Wandel over het moderne vernieuwde Skanderbegplein, met het standbeeld van Skanderbeg. Bewonder de Et ́hem Bey Moskee, de klokkentoren en de overheidsgebouwen. Op dit plein is ook het Nationaal Historisch Museum en het operagebouw van Tirana.

Plaats:
Tirana
Accommodatie
Hotel Vila 60 (Tirana)

Dag 2: Vrije dag in Tirana en omgeving

Neem de hele dag de tijd om Tirana verder te ontdekken. Ga bijvoorbeeld naar het hippe gedeelte van de stad, Blloku. Er zijn hier veel moderne bars, restaurants, winkeltjes en café's. Of bezoek vandaag Bunkart 1, een nucleaire bunker met meer dan 70 kamers, gevolgd door een ritje in de kabelbaan de berg op, De Dajti Ekspres neemt u mee naar een prachtig uitzicht over Tirana en de bergen.

Plaats:
Tirana
Accommodatie
Hotel Vila 60 (Tirana)

Dag 3: Rit via Kruja naar Shkodra

De roadtrip begint! U ontvangt de huurauto bij het hotel en gaat gelijk de weg op naar Shkodra. Stop onderweg in Kruja, waar nationale held Skanderbeg het verzet tegen de Turken leidde. De stad op de flanken van de gelijknamige berg Kruja biedt een schitterend uitzicht over de kustlijn. De totale rit naar Shkodra duurt zo'n twee uur. U heeft dus nog voldoende tijd om het Rozafa kasteel en de oude Ottomaanse Mesi Brug te bezoeken. In de avond kunnen jullie op een terrasje aan de boulevard genieten.

Plaats:
Shkodër
Accommodatie
Rose Garden Hotel (Shkodër)

Dag 4: Over het meer naar de Albanese Alpen

Sta vroeg op voor de rit en de veerpont naar Valbona. U rijdt eerst in twee uur naar Koman, waar u aan boord gaat. Drie uur lang vaart u over het prachtige meer. Geniet van de adembenemende schoonheid van de hoge bergen om u heen. Na aankomst is het nog een uurtje rijden en de weg leidt door de mooie natuur. Aangekomen in Valbona kunt u na het inchecken eventueel nog een wandeling in de omgeving maken.

​Accommodatie: Hotel Villa Dini

Plaats:
Valbona

Dag 5: Wandelen in de natuur rond Valbona

Neem de hele dag de tijd om te genieten van de prachtige omgeving. Hier in de Albanese Alpen kunt u heel goed wandelen. Ga er vandaag op uit op de paden die door de bergen en door de bossen leiden. Veel plezier!

Accommodatie: Hotel Villa Dini

Plaats:
Valbona

Dag 6: Ontdek Kosovo vanuit Prizren

Het is mogelijk om nog een laatste wandeling te maken voor u verder rijdt. Dan steekt u de grens over met het jongste land van Europa, Kosovo. De totale rit duurt zo'n drie uur. De komende drie dagen verkent u het land met de prachtige Ottomaanse stad Prizren als uitvalsbasis. Hier kunt u goed zien hoe de drie geloven en culturen samenkomen. Bezoek het kasteel van Prizren, de Orthodoxe kerk, de moskee en de Katholieke kerk.

Plaats:
Prizren
Accommodatie
Centrum (Prizren)

Dag 7: Grotten, een klooster en de hoofdstad

Het Oosten van Kosovo staat op het programma. Op een uurtje rijden ligt de prachtige grot van Gadime, waar u een rondleiding van 45 minuten kunt doen. Vlakbij deze grot ligt het klooster van Gracanica, gebouwd op de ruïnes van een oudere 13e eeuwse kerk die weer was gebouwd op de ruïnes van een 6e eeuwse basilica. Na dit bezoek rijdt u in ongeveer 40 minuten naar de hoofdstad van Kosovo, Pristina. Wandel door de stad en proef de sfeer voor u terugkeert naar Prizren. 

Plaats:
Gadime, Gračanica, Prisjtina, Prizren
Accommodatie
Centrum (Prizren)

Dag 8: De kloosters bij Gjakova

Rijd vandaag zo'n twee uur in Noordwestelijke richting en bezoek het plaatsje Gjakova. Hier vindt u het prachtige klooster van Decani en Peja waar het mogelijk is om in de kloof te tokkelen. 

Plaats:
Gjakova, Peć, Prizren
Accommodatie
Centrum (Prizren)

Dag 9: Steek de grens over met Macedonië

U laat Kosovo achter u en steekt via de indrukwekkende bergen van de Sharr keten de grens met Macedonië over. Aangekomen in de hoofdstad Skopje is er nog voldoende tijd om een stadswandeling langs de belangrijkste attracties maken.

Plaats:
Sharr Mountains, Skopje
Accommodatie
Holiday Inn Skopje (Skopje)

Dag 10: Rij verder naar Ohrid

Vandaag rijdt u in ongeveer vier uur naar de UNESCO Werelderfgoed plaats Ohrid. Onderweg zijn er wat mogelijkheden om te stoppen voor een hike of een heerlijke lunch. Ohrid is een gezellige stad met leuke bars en café's aan het meer, die u vanavond kunt bezoeken. 

Plaats:
Ohrid
Accommodatie
Villa Mal Sveti Kliment (Ohrid)

Dag 11: Vrije dag in Ohrid

Een hele dag om Ohrid te verkennen, een boottocht op te meer te doen of de omgeving te verkennen.

Plaats:
Ohrid
Accommodatie
Villa Mal Sveti Kliment (Ohrid)

Dag 12: Terugrit naar Albanië

U heeft al drie landen mogen bezoeken en het is nu tijd om weer terug te rijden naar Albanië, naar de plaats Korca. Het is een kort ritje van maximaal twee uur. Die middag heeft u de tijd om door Korca te wandelen. Bezoek vooral de kathedraal, de eerste school van Albanië, de uitkijktoren en het archeologisch museum. En ook de boulevard is een heerlijke plek om te wandelen. En proef na afloop een heerlijk Korca biertje.

Plaats:
Korca
Accommodatie
Villa Ester (Korçë)

Dag 13: Door de valleien naar prachtig Permet

U rijdt in ongeveer vier uur door verschillende valleien en prachtige natuur naar het kleine plaatsje Permet, de stad van de rozen. U kunt onderweg stoppen bij de thermale baden van Benje en de Canyons van Permet met een prachtig uitzicht over de bergen en de Ottomaanse brug. Aangekomen in Permet is een wandeling naar de prachtige kerk van Leusa een echte aanrader.

Plaats:
Bënjë, Përmet
Accommodatie
Alvero (Përmet)

Dag 14: Hydrospeed en door naar de Museumstad

Optioneel kunt u vandaag één van de nieuwste sporten in Albanië, Hydrospeed, uitproberen op de rivier Vjosa. Het is ook mogelijk om meteen via een prachtige weg door valleien en kloven naar Gjirokastra te rijden. Van Gjirokastra wordt gezegd dat het één van de mooiste historische steden van Albanië is, vandaar de bijnaam de Museumstad. wandel door de stad en bezoek het grootste fort van Albanië en het Etnografisch museum dat gevestigd is in het geboortehuis van de oud- dictator van Albanië, Enver Hoxha.

Plaats:
Gjirokastër
Accommodatie
Hotel Argjiro (Gjirokastër)

Dag 15: De panoramische rit naar de kust

Als perfecte afsluiter van deze reis ontdekt u de mooie Albanese Rivièra. Stop eerst bij het Blauwe Oog, gevormd door ondergrondse bronnen, en rijd dan door naar het archeologische park van Butrint. eze stad is gesticht door de Trojanen tijdens het eerste millennium vC en was eeuwenlang bewoond. Na een lunch bij de prachtige eilandjes van Ksamil met uitzicht op Corfu rijdt u via het imposante kasteel van Ali Pasha in Porto Palermo door naar het schilderachtige Himara. 

Plaats:
Gjirokastër, Butrint, Ksamil, Porto Palermo, Himarë
Accommodatie
Guest House Solive (Himarë)

Dag 16: Een vrije dag aan de Albanese Rivièra

U heeft de hele dag de tijd om te genieten aan de kust. Uw hotel ligt op een paar passen afstand van een mooi strand, u hoeft dus niet ver te reizen voor een fijn standdagje. U kunt er ook voor kiezen om wel op pad te gaan. Ga bijvoorbeeld kajakken, maak een boottocht van een halve dag om verschillende verlaten stranden en de Piratengrot te bezoeken of rij naar één van de stranden in de buurt. 

Plaats:
Himarë
Accommodatie
Guest House Solive (Himarë)

Dag 17: Rit naar de luchthaven

De laatste dag van de reis! U heeft nog wat tijd om op het strand door te brengen voordat u in ongeveer vijf uur naar het vliegveld van Tirana rijdt. Een aanrader is om onderweg een stop te maken in het Nationale Park van Llogara om van het adembenemende uitzicht op de kustlijn te genieten. De auto levert u op de luchthaven weer in. 

Plaats:
Llogara, Tirana

TiranaShkodërValbonaPrizrenGadimeGračanicaPrisjtinaGjakovaPećSharr MountainsSkopjeOhridKorcaBënjëPërmetGjirokastërButrintKsamilPorto PalermoHimarëLlogara

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 970 / 17 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:24
Prijs per persoon€ 970€ 610

Inbegrepen in de prijs

 • Accommodaties met ontbijt zoals hierboven vermeld
 • Transfer van de luchthaven
 • Autohuur (Skoda Rapid)

Niet inbegrepen in de prijs

 • Vliegtickets
 • Entreegelden
 • Lunches en diners
 • Koman ferry ticket (zsm reserveren)
 • Groene kaart voor Macedonië (ca. €40, te verkrijgen bij de grens of in Tirana)

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in Albanië (10)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema