Familiereis met huurauto door Albanië en Kosovo

AlbaniëFamiliereis met huurauto door Albanië en Kosovo

Klassiekers
Wilt u met het hele gezin in alle vrijheid de natuur, cultuur, stranden, het eten en de gastvrijheid van Albanië ontdekken? Dan is dit de ideale reis! Met een eigen huurauto rijden jullie langs kleine dorpjes in de bergen, steek met een ferry een meer over dat prachtig in de Albanese Alpen gelegen is. Jullie zien plaatsen die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan, oude steden en de prachtige stranden van de Albanese Rivièra. Bezoek Albanië voordat de grote massa het ontdekt!
Reisideeën aangeraden door
Jorik Lokale*r Albanië Expert*in
Duur van de reis
17 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 590
Reisprogramma
Welkom in Albanië

Dag 1: Welkom in Albanië

Welkom in Tirana! Op de luchthaven worden jullie opgewacht door één van onze medewerkers en worden jullie naar het hotel gebracht. De rest van de dag is er de tijd om Tirana te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld het vernieuwde, moderne Skanderbegplein, de Et ́hem Bey Moskee, de klokkentoren ernaast en een paar van de overheidsgebouwen aan de zuidkant van het plein. Of bezoek het hippe gedeelte van Tirana, Blloku. Accommodatie : Hotel Vila 60 (Tirana)
Plaats:
Tirana

Ontdek Tirana en omgeving

Dag 2: Ontdek Tirana en omgeving

Vandaag hebben jullie de hele dag in Tirana, maar jullie zouden ook Bunkart 1 kunnen bezoeken. Dat is een nucleaire bunker met meer dan 70 kamers. Ga daarna met de kabelbaan, de Dajti Ekspres, de berg op voor een prachtig uitzicht over Tirana en de bergen. Accommodatie : Hotel Vila 60 (Tirana)
Plaats:
Tirana

Route naar Shkodra

Dag 3: Route naar Shkodra

Jullie ontvangen vandaag de huurauto bij het hotel. Rij in ongeveer twee uur naar Shkodra. Onderweg is het mogelijk om het prachtige Rozafa kasteel en de oude Ottomaanse Mesi Brug te bezoeken. Geniet 's avonds op een terrasje aan de boulevard. Accommodatie : Rose Garden Hotel (Shkodër)
Plaats:
Shkodër

De ferry door de Albanese Alpen

Dag 4: De ferry door de Albanese Alpen

Rij na een vroeg ontbijt in twee uur naar Koman, waar jullie op de ferry stappen naar Fierze. De overtocht duurt ongeveer drie uur. Terwijl jullie over het prachtige meer varen kunnen jullie optimaal genieten van de adembenemende schoonheid van de Albanese Alpen. Na aankomst in Fierze is het nog een uur rijden door prachtige natuur voordat jullie in het bergdorp Valbona aankomen. Na het inchecken bij het guesthouse kunnen jullie gelijk al een wandeling maken.  ​Accommodatie: Villa Dini
Plaats:
Koman

Verken de omgeving van Valbona

Dag 5 tot 6: Verken de omgeving van Valbona

Geniet van twee vrije dagen in de natuur van Valbona. Jullie zijn hier middenin de bergen en kunnen een mooie wandeling in de omgeving maken. Ontdek de Alpen, de natuur en de bossen. Doe een korte wandeling naar de waterval of kies voor een langere wandeling, bijvoorbeeld naar het dorpje Kukaj of naar Cerem. Maar jullie kunnen er ook voor kiezen om een rustdagje te nemen en in het mooie tuin van het hotel te blijven. ​ ​Accommodatie: Villa Dini

Een dagje sightseeing in Kosovo

Dag 7: Een dagje sightseeing in Kosovo

Maak 's ochtends nog een laatste wandeling voor jullie richting het jongste land van Europa, Kosovo, rijden. Stop hier in de Ottomaanse stad Prizren om te zien hoe drie geloven en culturen samenkomen. Bezoek de Orthodoxe kerk, de moskee en de Katholieke kerk. Dan rijden jullie door naar Kruja, het centrum van het legendarische Albanese verzet tegen de Turken geleid door de nationale held, Skanderbeg. Kruja is gebouwd op de flanken van de berg Kruja wat een schitterend uitzicht over de kust en de nabijgelegen plaatsen biedt. Accommodatie : Panorama (Krujë)
Plaats:
Prizren,Krujë

De historische stad Berat

Dag 8: De historische stad Berat

Rij in ongeveer 2 uur naar Berat, een stad die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Het wordt ook wel de 'Stad met de Duizend Ramen' genoemd. Check in en wandel dan door de historische wijk Mangalem. Bezoek het etnografisch museum en loop door naar het kasteel, dat nog steeds bewoond is, en het Onufri museum. Onufri was een Albanese kunstenaar die in de 16e eeuw leefde. Hij heeft veel Orthodoxe kerken in Albanië en Griekenland geschilderd. Accommodatie : White City (Berat)
Plaats:
Berat

Ontdek Berat en omgeving

Dag 9: Ontdek Berat en omgeving

Jullie kunnen de vrije dag in Berat helemaal zelf invullen. Ga de stad verder verkennen en loop door de schattige smalle straatjes. Of kies bijvoorbeeld voor een dag canyoning, waarbij jullie een wandeling maken door de rivier in de kloof van Osumi.  Accommodatie : White City (Berat)
Plaats:
Osumi,Berat

Panoramische rit naar Himara

Dag 10: Panoramische rit naar Himara

Dan is het tijd om in zo'n 4 uur naar de kust te rijden! Bezoek onderweg nog het Orthodoxe 13e eeuwse klooster Ardenica. Er wordt gezegd dat de beroemde Skanderbeg in de 15e eeuw hier is getrouwd. En stop bij het plaatsje Apollonia, gelegen aan de beroemde Via Egnatia. Apollonia is de 7e eeuw vC door de Grieken gesticht en tijdens de Romeinse tijd was het een grote en bloeiende stad, met 50.000 inwoners. Een laatste aan te raden stop is de Llogara Pass, vanwaar jullie een prachtig uitzicht hebben over de Albanese Rivièra. Rij dan door naar het kustplaatsje Himara.  Accommodatie : Guest House Solive (Himarë)
Plaats:
Ardenicë,Himarë

Zon, zee en strand aan de Albanese Rivièra

Dag 11 tot 14: Zon, zee en strand aan de Albanese Rivièra

Geniet van een paar dagen op het strand. Het hotel ligt direct aan de zee, dus jullie kunnen zo het gouden zand opwandelen en een duik nemen. Het is ook mogelijk om de auto te pakken en een strand in de omgeving te bezoeken. Of doe iets actievers en ga kajakken of bootje varen.  Accommodatie : Guest House Solive (Himarë)
Plaats:
Himarë

Kustroute naar Gjirokastra

Dag 15: Kustroute naar Gjirokastra

Rij in een paar uur de prachtige kustroute naar Gjirokastra. Stop bij Porto Palermo, waar het kasteel van Ali Pasha uitkijkt over de zee, zodat het goed te verdedigen was. Rij dan naar Butrint, dat door de Trojanen is gesticht en nu werelderfgoed is. Een aanrader voor de lunch is bij de prachtige eilandjes van Ksamil, met uitzicht over Corfu. Maak nog een laatste stop bij het Blauwe Oog, dat gevormd wordt door ondergrondse bronnen. Dan komen jullie aan in de 'Museumstad', Gjirokastra.  Accommodatie : Hotel Argjiro (Gjirokastër)
Plaats:
Butrint,Ksamil,Gjirokastër

Een dag in de Museumstad

Dag 16: Een dag in de Museumstad

Nog een locatie op de Werelderfgoedlijst, jullie hebben vandaag de hele dag om Gjirokastra te ontdekken. Wandel rond en bezoek verschillende bezienswaardigheden, zoals het grootste fort van Albanië met het Nationale Wapenmuseum en het Etnografisch museum dat gevestigd is in het geboortehuis van de oud-dictator Enver Hoxha. Bezoek het huis van Skendulli, één van de mooiste gebouwen in de stad, en krijg een rondleiding van de eigenaar zelf. En rij die avond in vier uur terug naar Tirana, waar de auto weer ingeleverd wordt.  Accommodatie : Hotel Vila 60 (Tirana)
Plaats:
Gjirokastër,Tirana

Laatste dag in Tirana

Dag 17: Laatste dag in Tirana

Vandaag hebben jullie nog de hele dag in Tirana voordat jullie worden opgehaald voor de transfer naar het vliegveld. Na een prachtige rit door de bergen en langs de kust van Albanië keren jullie huiswaarts. 
Plaats:
Tirana
Praktische informatie
Budget vanaf€ 590 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Albanië volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten