Wandeltocht door de onontdekte bergen van de Albanese Riviera

AlbaniëWandeltocht door de onontdekte bergen van de Albanese Riviera

Avontuur
Deze reis is ideaal voor actieve mensen die van avontuur en natuur houden. In ruim een week wandelt u door een van de mooiste gebieden van Albanië. Onderweg slaapt en eet u bij de mensen thuis. Zo maakt u kennis met de lokale bevolking en leert u meer over de cultuur en gebruiken van dit gebied. Er komen hier weinig andere toeristen. Geniet van een bijzondere en authentieke ervaring!
Reisideeën aangeraden door
Jorik Lokale*r Albanië Expert*in
Duur van de reis
8 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 995
Reisprogramma
Aankomst in Tirana

Dag 1: Aankomst in Tirana

Welkom in Albanië! Uw gids komt u van de luchthaven halen en brengt u naar uw comfortabele hotel. U gaat dan gelijk de stad in voor een tour langs de Et'hem Bey Moskee, het Skanderbergplein met het standbeeld, de opera, het gemeentehuis, de klokkentoren en het nationaal historisch museum. Via de Piramide, die ooit is gebouwd als mausoleum voor de communistische leider Hoxha loopt u naar de hippe wijk Blloku. Accommodatie : Hotel Vila 60 (Tirana)
Plaats:
Tirana

Via Ardenica en Apollonia naar Vlora

Dag 2: Via Ardenica en Apollonia naar Vlora

Onderweg naar de kustplaats Vlora maken we twee stops. We bezoeken het 13e eeuwse Orthodoxe Ardenica-klooster. Volgens legende is de beroemde Skanderberg hier ooit getrouwd. Dan rijden we verder naar het archeologische park van Apollonia. Deze Griekse stad bloeide volledig op tijdens de Romeinse tijd. Vlakbij Apollonia liggen de Aos rivier en de beroemde weg Via Egnatia. Accommodatie : Hotel Bologna (Vlorë)
Plaats:
Ardenicë,Vlorë

Wandeling naar Terbac

Dag 3: Wandeling naar Terbac

De hike begint! U neemt de karavaanroute die de Romeinse haven met het binnenland verbond. Nu komen hier alleen nog lokale herders. U loopt door weilanden en langs naaldbomen naar de St. George Pass op 1132 meter en daalt af door de Shushica Vallei. Het uitzicht is prachtig! Een ezelpad brengt u door een verlaten dorp naar Terbac. Verken het dorpje en schuif 's avonds aan voor een traditioneel diner. Hike: 6 uur, 12,5 km, klimmen en dalen Overnachting bij de lokale bevolking
Plaats:
Lumi i Shushicës,Qafa e Shëngjergjit,Tërbaç

Wandeling naar Kallarat

Dag 4: Wandeling naar Kallarat

De hike brengt u door een kloof met een prachtig turquoise rivier. Op de Kendervices berg (1200m) heeft u een adembenemend uitzicht. Door de boomgaarden wandelt u naar Vranisht, dat aan de voet van de berg Cika ligt. Een zandpad door de heuvels leidt u naar Kallarat. U kunt vanaf hier de St. George Pass en de berg Bogonica zien! Onderweg komt u monumenten tegen die gewijd zijn aan de Partizanen die tegen de fascisten vochten. Hike: 5 uur, 14 km, vooral vlak Overnachting bij de lokale bevolking
Plaats:
Vranisht

Wandeling naar Qeparo

Dag 5: Wandeling naar Qeparo

Vandaag staat de meest uitdagende hike op het programma. U doorkruist de kustbergen naar de Ionische zee en komt langs een oud dorp dat in de Eerste Wereldoorlog door de Grieken is verbrand. Een lange klim brengt u naar een plateau waar lokale herders verblijven. Op 1400m wordt u beloond met een prachtig panoramisch uitzicht van de plek die het Balkon van de Riviera wordt genoemd. En daarmee komt de wandeling tot een eind. Hike: 8 uur, 15 km, zware klim en afdaling Overnachting in een authentieke guesthouse
Plaats:
Qeparo

Nationaal Park Llogara

Dag 6: Nationaal Park Llogara

Laat uw spieren bijkomen tijdens deze welverdiende rustdag. U bezoekt Porto Palermo en het kasteel van Ali Pasha dat uitkijkt over de zee. De baai was vroeger een geheime onderzeebasis, hiervan zijn nog sporen te vinden. In Gjipe maken we een korte wandeling over het verlaten strand en langs het heldere blauwe water. Die avond overnacht u in het Nationale Park van Llogara. Accommodatie : Llogara Tourist Village (Llogara)

Vrije dag in Llogara Nationaal Park

Dag 7: Vrije dag in Llogara Nationaal Park

Geniet van uw vrije dag in de weelderige natuur van het nationale park. U kunt op eigen gelegenheid gaan wandelen. Het is ook mogelijk om naar het schiereiland van Karaburun te gaan om daar een wandeling te maken. Aan het eind van de middag wordt u teruggebracht naar de hoofdstad. Duik nog een keer het bruisende centrum van Tirana in op de laatste avond van deze reis. Accommodatie : Hotel Vila 60 (Tirana)
Plaats:
Tirana

Vertrek vanaf Tirana

Dag 8: Vertrek vanaf Tirana

Tijdens deze bijzondere reis door de overweldigend mooie natuur van Albanië heeft u het land en de lokale bevolking beter leren kennen. De tijd is omgevlogen en u bent ongetwijfeld een paar mooie herinneringen rijker. Geniet na van uw vakantie tijdens de vlucht huiswaarts. Hopelijk mogen we u snel nog een keer verwelkomen!
Plaats:
Tirana
Praktische informatie
Budget vanaf€ 995 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Albanië volgens uw wensen