Kamperen onder de sterrenhemel

NamibiëKamperen onder de sterrenhemel

Klassiekers

Zie hier een reis die u meeneemt lang de mooiste etappes die het noorden van Namibië te bieden heeft, en dat in totale vrijheid achter het stuur van uw 4x4, uitgerust met een tent op het dak! Een droom die werkelijkheid wordt voor de avontuurlijke kampeerders onder u! Een reisroute langs de mooiste kampeerplekken en interessantste bezienswaardigheden zoals Waterberg, Etosha, Epupa Falls, Kaokaland, Damaraland, Walvisbaai en de Namib woestijn. En dat allemaal overgoten met een stevig vleugje avontuur! Bent u klaar om ondergedompeld te worden in de dierenwereld en uw avonden door te brengen bij een kampvuur onder een goddelijke sterrenhemel?

Deze reis is slechts een voorbeeld en kan volledig op maat gemaakt worden

De rondreis in één oogopslag
  • JeepJeep
  • Dieren en natuurDieren en natuur
  • SavanaSavana
  • SafariSafari
Reisideeën aangeraden door
Filip Lokale*r Namibië Expert*in
Duur van de reis
15 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.250
Reisprogramma
Aankomst in Windhoek

Dag 1: Aankomst in Windhoek

Welkom in Namibië! Op de luchthaven haalt u uw 4x4 op waarmee u naar de eerste accommodatie rijdt. Hier kunt u uitrusten van de vlucht. Neem alvast het roadbook door, de leidraad voor de aankomende reis en doe de nodige inkopen. De lodge waar u verblijft heeft een ongekend uitzicht!  

Accommodatie : River Crossing Lodge (Windhoek)

Plaats:
Windhoek

Richting Waterberg

Dag 2: Richting Waterberg

Vertrek vanuit Windhoek, de hoofdstad van Namibië, en ga richting Waterberg, aan het stuur van uw 4x4. Uw voertuig zal volledig uitgerust zijn, tent op het dak, watervoorziening en alle benodigdheden voor uw avontuur. Het plateau van Waterberg is 16 km breed en 50 km lang. Hier kunt u buffels en witte en zwarte neushoorns spotten. Dompel u onder in één van de meest indrukwekkende plaatsen van het land!

Afstand: 290 km
Rittijd: ca. 3u30

Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 op de camping van Waterberg Resort (Waterberg)

Plaats:
Waterberg National Park

Richting Etosha

Dag 3: Richting Etosha

De reis gaat noordwaarts, naar het beroemde Etosha-reservaat. U slaapt hier in een voormalig Duits fort (1902). Deze bijzondere locatie met zijn unieke sfeer is een absoluut perfect decor! Er zijn hier twee restaurants en een druk bezochte waterput, waar u wilde dieren kunt spotten. 

Afstand: 330 km
Rittijd: ca. 4u30

Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 op de camping van Namutoni Resort (Etosha National Park)

Plaats:
Etosha National Park

Ontdek Etosha verder

Dag 4: Ontdek Etosha verder

Toen Namibië nog een Duitse kolonie was besloeg Etosha maar liefst 90 000 km2. Nu is het een stuk kleiner, maar nog steeds erg indrukwekkend met 22 275 km2 en ongeveer een derde daarvan is toegankelijk voor publiek. U rijdt naar een andere kampeerplek in het Nationaal Park. Verken vandaag het uitgedroogde zoutmeer van Etosha Pan. U treft er talrijke olifanten, leeuwen en zelfs zwarte neushoorns aan. Safaritochten worden aangeboden door camping. 

Afstand: 135 km
Rittijd: ca. 2u30

Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 op Okaukuejo Rest Camp (Etosha National Park)

Plaats:
Etosha National Park

Rit naar Damaraland*

Dag 5: Rit naar Damaraland*

De Hobatere Lodge ligt aan de oevers van de Otjovasandu rivier en belooft een unieke Namibische ervaring. Hier is een rijke verscheidenheid aan wild te vinden, waaronder olifanten en leeuwen. Ontdek de ongetemde wildernis van Damaraland. Maak een game drive door de bush en de savanne. Een duik in het zwembad zal het stof wegspoelen. Of geniet van een koel drankje terwijl u de antilopen en de katachtigen hun dorst ziet lessen aan de waterput.

Afstand: 250 km
Rittijd: ca. 4u

* Diner inbegrepen

Accommodatie : Hobatere Lodge (Hobatere)

Plaats:
Damaraland

Op weg naar Epupa Falls

Dag 6: Op weg naar Epupa Falls

U maakt een stevige rit richting de grens tussen Namibië en Angola, waar de Epupa Falls gelegen zijn. U komt langs het land van de Himba’s, een Namibische stam die nog steeds leeft volgens de tradities van hun voorouders en die gekend is omwille van hun met rode klei bedekte lichamen. 

Afstand: 375 km
Rittijd: ca. 5u30

Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 op Omarunga Campsite (Epupa)

Plaats:
Epupa Falls

Ontdek de watervallen

Dag 7: Ontdek de watervallen

De Epupa Falls zijn niet de hoogste watervallen, maar zijn zeker spectaculair. Het water uit de Kunene rivier stroomt tussen rotsen, palmbomen en baobabs in verschillende richtingen en zoekt draaiend en kolkend een weg naar beneden, zo’n 60m diep. De watervallen zijn het mooist in de vroege ochtend en in de namiddag, als het licht zachter is en het de kleine druppeltjes vangt.

Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 op Omarunga Campsite (Epupa)

Plaats:
Epupa Falls

Doortocht naar het zuiden

Dag 8: Doortocht naar het zuiden

Er staat terug een lange rit op het programma en we raden dan ook aan om vroeg te vertrekken. U verlaat de Epupa Falls en gaat zuidwaarts, naar Sesfontein. Sesfontein ligt aan de zuidkant van Kaokaland, dicht bij de Hoanibrivier. Een opening tussen de bergen geeft toegang tot het dal in Sesfontein (zes fonteinen), waar de groene tuinen voor een ware oase zorgen in dit landschap. 

Afstand: 350 km
Rittijd: ca. 5u

Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 op Khowarib Lodge & Campsite (Sesfontein)

Plaats:
Sesfontein

Rit naar Brandberg

Dag 9: Rit naar Brandberg

Verder zuidwaarts rijdt u door het ruige, schilderachtige gebied van Damaraland. Het landschap varieert van grasvlaktes tot glooiende heuvels en granieten rotsformaties met beroemde bosjesmannenschilderijen. In deze uitzonderlijke omgeving komt u olifanten, neushoorns, giraffen en allerlei antilopen tegen die in totale vrijheid leven, een zeldzaamheid die de moeite waard is! De kampeerplek in de vallei van de Ugab rivier is een streling voor het oog van elke geoloog. Maar haar sublieme schoonheid zal ongetwijfeld iedereen kunnen bekoren.

Afstand: 300 km
Rittijd: ca. 5u

Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 op Brandberg White Lady Lodge Camping (Brandberg)

Plaats:
Brandberg

Snuif de zeelucht op

Dag 10: Snuif de zeelucht op

Na de terracotta kleuren, is het tijd om wat blauw te zien! Walvisbaai zal uw thuisbasis zijn voor de komende twee dagen! Er zijn zoveel mooie activiteiten in Walvis Bay, dus voor ieder wat wils. Deze reis is een reis vol ontdekkingen, maar een moment van rust blijft altijd essentieel, aan u om te kiezen wat u hier wilt doen. Na het vele kamperen hebben we een fijn guesthouse voor u geboekt. Kom hier heerlijk tot rust. 

Afstand: 270 km
​Rittijd: ca. 4u

Accommodatie : Oyster Box (Walvisbaai)

Plaats:
Walvisbaai

De omgeving van Walvisbaai

Dag 11: De omgeving van Walvisbaai

Er is hier ontzettend veel te doen. Ga kajakken op zee, surfen op de zandduinen of quadrijden op het strand. Ontmoet de flamingo's, dolfijnen en de vele zeehonden die dit hun thuisbasis noemen. Of doe vandaag even lekker helemaal niks. 

Accommodatie : Oyster Box (Walvisbaai)

Plaats:
Walvisbaai

De zandduinen van Sossusvlei

Dag 12: De zandduinen van Sossusvlei

Rijd verder zuidwaarts, richting Sossusvlei voor een etappe die u naar de prachtige rode duinen van Sossusvlei Pan brengt. De komende twee nachten kampeert u in Sesriem, aan de rand van de Namib woestijn. Door de gunstige ligging van de kampeerplek bent u morgenochtend de eerste bij de Dune 45, Sossusvlei en Deadvlei. Maar geniet eerst van nog een nacht onder de prachtige sterrenhemel van de woestijn. 

Afstand: 320 km
Rittijd: ca. 4u30

Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 in Sesriem Campsite NRW (Sesriem)

Plaats:
Sossusvlei,Sesriem

Sesriem en de Namibwoestijn

Dag 13: Sesriem en de Namibwoestijn

De Sesriem Canyon, samen met de Tsauchab rivier beneden, en de Sossusvlei, gelegen in het grootste beschermde gebied van Afrika, zijn een must see en een hoogtepunt van deze reis.  Geniet deze ochtend van één van de meest ongelooflijke zonsopgangen in één van de oudste woestijnen op aarde. De duinen van deze regio behoren tot de hoogste ter wereld, sommige bereiken meer dan 400 m hoogte, inspiratie verzekerd voor de amateurfotografen onder u.

​Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 in Sesriem Campsite NRW (Sesriem)

Plaats:
Sesriem,Sossusvlei

Laatste dag in Namibië

Dag 14: Laatste dag in Namibië

Vandaag keert u terug naar Windhoek, waar u uw geliefde jeep terug inlevert. Een dagje van rust en ontspanning, waarbij u even kan stilstaan bij uw onvergetelijk avontuur dat tot een einde komt. We raden u aan de stad en enkele van de historische gebouwen te bezoeken. 

Afstand: 340 km
Rittijd: ca. 4u30

Accommodatie : River Crossing Lodge (Windhoek)

Plaats:
Windhoek

Terugvlucht naar Europa

Dag 15: Terugvlucht naar Europa

En dan is het tijd voor uw vlucht naar huis. U wordt naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht. Geniet na van de prachtige herinneringen en bekijk de fantastische foto's die u tijdens de reis heeft gemaakt. We zien u graag nogmaals terug!

Plaats:
Windhoek
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.250 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Namibië volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten