Rondje Yucatán met huurauto

MexicoRondje Yucatán met huurauto

Klassiekers
Deze 12-daagse ‘self-drive’ reis voert je langs de hoogtepunten van Yucatan. Bezoek Bacalar, de magische ‘lagune met 7 kleuren blauw’. Dwaal door de historische Maya-stad Uxmal, vind uit waarom Merida, vol tradities en geschiedenis, ‘de witte stad’ wordt genoemd en bewonder de mangrove en flamingo's rond Celestun. Natuurlijk mag Chichen Itza niet ontbreken, een UNESCO-werelderfgoed en één van de nieuwe zeven wereldwonderen, voordat je de laatste dagen nog heerlijk ontspant op het tropische eiland Isla Mujeres waarvandaan je in onze zomermaanden op zoek kunt gaan naar walvishaaien maar waar de stranden ook nog poederwit zijn!
Reisideeën aangeraden door
Lise-Marie Lokale*r Mexico Expert*in
Duur van de reis
12 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.219
Reisprogramma
Bienvenidos en Mexico! Welkom in Mexico...

Dag 1: Bienvenidos en Mexico! Welkom in Mexico...

Wanneer je vandaag na aankomst op Cancun International Airport de warmte van de Mexicaanse zon voelt, weet je dat je avontuur is begonnen! Je wordt naar je hotel in Playa del Carmen gebracht, centraal gelegen en in de buurt van het strand. Kom een beetje bij van de lange vlucht op een gezellig terrasje of struin nog even lekker over de “Quinta”, de belangrijkste straat van Playa del Carmen waar geen verkeer te vinden is. Maaltijden: Ontbijt Accommodatie: Hacienda del Caribe (Playa del Carmen)
Plaats:
Playa del Carmen

​Op naar Lagune Bacalar

Dag 2: ​Op naar Lagune Bacalar

In de ochtend haal je de huurauto op en rijd je naar Bacalar. Onderweg kom je langs de ruïnes van Tulum; de enige ruïnes die aan het strand liggen. Een smakelijke onderbreking vind je in de Maya-stad Felipe Carillo Puerto, waar je op de centrale markt echt lokaal Yucateeks eten kunt proeven. Waarom Lagune Bacalar ook wel ‘het meer van de zeven kleuren blauw’ genoemd wordt, ga je na aankomst begrijpen.   Maaltijden: Ontbijt Accommodatie: Rancho Encantado (Bacalar)
Plaats:
Tulum,Bacalar

Peddelen op het water met zeven kleuren

Dag 3: Peddelen op het water met zeven kleuren

Vanochtend maak je een mooie boottocht over het meer, om al de flora en fauna vanaf het water te bekijken. De rest van de dag heb je vrij om lekker aan de lagune te relaxen of te gaan ‘dippen’ in een nabijgelegen cenote. Cenotes zijn kleine ecologische paradijsjes die ontstaan zijn in het kalklandschap van het schiereiland van Yucatan. Maaltijden: Ontbijt Accommodatie: Rancho Encantado (Bacalar)
Plaats:
Bacalar

Via de Puuc route naar Uxmal

Dag 4: Via de Puuc route naar Uxmal

Op weg naar Uxmal kun je meerdere ruïnes van de Puuc-route bezoeken, zoals Labna, Sayil en Kabah. De goed bewaard gebleven ruïnes van Uxmal geven een mooi beeld van hoe het leven was voor de oorspronkelijke bewoners. Beklim de "Piramide van de Tovenaar" (Adivino) met zijn ongewone ovale vorm en geweldig uitzicht over de omliggende jungle.  Maaltijden: Ontbijt Accommodatie: Uxmal Resort Maya (Uxmal)
Plaats:
Uxmal

Op weg naar Mérida: de Witte Stad

Dag 5: Op weg naar Mérida: de Witte Stad

Met een korte rit bereik je de hoofdstad van Yucatan, Merida waar karakteristische oude panden en kerken het centrum een majestueuze sfeer geven. Ook een goede plek om eens echt lokaal te lunchen en een avond uit te gaan in een stad, waar iedere dag van de week wel ergens iets cultureels of muzikaals valt te beleven.  Maaltijden: Ontbijt Accommodatie: Del Peregrino (Mérida)
Plaats:
Mérida

​Stad, cenotes, en nog veel meer

Dag 6: ​Stad, cenotes, en nog veel meer

Een vrije dag om Merida verder te ontdekken of te kiezen voor een optionele excursie naar omliggende cenotes; een ondergronds systeem van zoetwatergrotten waarin je afdaalt voor een frisse duik en waartussen je nog op de ouderwetse manier vervoerd wordt, voortgetrokken op een paardenkar over oude treinrails! Deze tour wordt gecombineerd met een bezoek aan een oude hacienda. Maaltijden: Ontbijt Accommodatie: Del Peregrino (Mérida)
Plaats:
Mérida

Flamingo's en mangroven

Dag 7: Flamingo's en mangroven

Tijd voor natuur! Jullie rijden naar Rio Lagartos waar jullie een boottocht gaan maken. Dit gebied is  beroemd om zijn flamingopopulatie; je maakt een boottocht over de rivier, langs mangroven om deze bijzondere roze schoonheden in hun natuurlijke omgeving te zien. Behalve de flamingo’s is er een grote kans op krokodillen en de roze zoutmeren zijn ook een stop en foto meer dan waard! Maaltijden: Ontbijt Accommodatie: Posada Perico Marinero
Plaats:
Mérida,Río Lagartos

​Chichen Itza: een wereldwonder!

Dag 8: ​Chichen Itza: een wereldwonder!

Van Rio Lagartos rijd je vandaag naar iconisch Chichen Itza. Geen haast, want we raden aan die ruines pas de volgende ochtend vroeg te bezoeken om zo de grootste drukte te vermijden. Daardoor heb je vandaag ook tijd om een stop te maken in het schilderachtig plaatsje Izamal, de zgn. "gele stad".  Maaltijden: Ontbijt Accommodatie: Hacienda Chichen (Chichén Itzá)
Plaats:
Chichén Itzá

​Maya-tempels 

Dag 9: ​Maya-tempels 

Laat je ’s ochtends vroeg nog één keertje imponeren door de oude Maya-cultuur! Daarna rijd je het tropische relaxen tegemoet. Je levert de huurauto in Cancun in en neemt de ferry naar Isla Mujeres, waar het de laatste dagen van je vakantie heerlijk vertoeven is!    Maaltijden: Alleen Logies Accommodatie: Playa Media Luna (Isla Mujeres)
Plaats:
Isla Mujeres,Chichén Itzá

Genieten op een tropisch eiland

Dag 10 tot 11: Genieten op een tropisch eiland

Twee heerlijke dagen om van het mooie eiland te genieten. Huur een golfkarretje om het eiland te ontdekken of ga snorkelen bij het prachtige rif…  Maar in de hangmat met een cocktailtje op één van de mooiste stranden van Mexico kan natuurlijk ook! Maaltijden: Alleen logies Accommodatie: Playa Media Luna (Isla Mujeres)
Plaats:
Isla Mujeres

Vertrek 

Dag 12: Vertrek 

Na de laatste uurtjes op het strand of aan het zwembad begeef je je richting ferry. Aan de overkant staat jullie transfer klaar om naar het vliegveld te gaan voor het onvermijdelijke "Adios Mexico"… Transfer naar vliegveld Maaltijden: Ontbijt
Plaats:
Cancún International Airport
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.219 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Mexico volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten