Koolstofvoetafdruk gecompenseerd
Bestemmingen
Topbestemmingen naar Midden-Amerika
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Rondje Yucatán met huurauto

MexicoRondje Yucatán met huurauto

Coronadekking
 • Klassiekers
Deze 12-daagse ‘self-drive’ reis voert je langs de hoogtepunten van Yucatan.  Bezoek Bacalar, de magische ‘lagune met 7 kleuren blauw’. Dwaal door de historische Maya-stad Uxmal, vindt uit waarom Merida, vol tradities en geschiedenis, ‘de witte stad’ wordt genoemd en bewonder de mangrove en flamingos rondom Celestun. Natuurlijk mag Chichen Itza niet ontbreken, een UNESCO-werelderfgoed en één van d...

Deze 12-daagse ‘self-drive’ reis voert je langs de hoogtepunten van Yucatan.  Bezoek Bacalar, de magische ‘lagune met 7 kleuren blauw’. Dwaal door de historische Maya-stad Uxmal, vindt uit waarom Merida, vol tradities en geschiedenis, ‘de witte stad’ wordt genoemd en bewonder de mangrove en flamingos rondom Celestun. Natuurlijk mag Chichen Itza niet ontbreken, een UNESCO-werelderfgoed en één van de nieuwe zeven wereldwonderen, voordat je de laatste dagen nog heerlijk ontspant op het tropische eiland Isla Mujeres waarvandaan je in onze zomermaanden op zoek kunt gaan naar walvishaaien maar waar de stranden ook nog poederwit zijn!

Lees meer

Uw lokale reisexpert Lise-Marie

Lokale reisagent in Mexico, Guatemala en Belize
11 reviews

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Bienvenidos en Mexico! Welkom in Mexico...

Wanneer je vandaag na aankomst op Cancun International Airport de warmte van de Mexicaanse zon voelt, weet je dat je avontuur is begonnen! Je wordt naar je hotel in Playa del Carmen gebracht, centraal gelegen en in de buurt van het strand. Kom een beetje bij van de lange vlucht op een gezellig terrasje of struin nog even lekker over de “Quinta”, de belangrijkste straat van Playa del Carmen waar geen verkeer te vinden is.


Maaltijden: Ontbijt / Accommodatie: Hacienda Real del Caribe

Plaats:
Playa del Carmen
Accommodatie
Hacienda del Caribe (Playa del Carmen)

Dag 2: ​Op naar Lagune Bacalar

In de ochtend haal je de huurauto op en rijd je naar Bacalar. Onderweg kom je langs de ruïnes van Tulum; de enige ruïnes die aan het strand liggen. Een smakelijke onderbreking vind je in de Maya stad Felipe Carillo Puerto, waar je op de centrale markt echt lokaal Yucateeks eten kunt proeven. Waarom Lagune Bacalar ook wel ‘het meer van de zeven kleuren’ genoemd wordt, ga je begrijpen na aankomst.  


Maaltijden: Ontbijt / Accommodatie: Rancho Encantado

Plaats:
Tulum, Bacalar
Accommodatie
Rancho Encantado (Bacalar)

Dag 3: Peddelen op het water met zeven kleuren

Vanochtend maak je een mooie boottocht over het meer, om al de flora en fauna vanaf het water te bekijken. De rest van de dag heb je vrij om lekker aan de lagune te relaxen of te gaan ‘dippen’ in een nabijgelegen cenote. Cenotes zijn kleine ecologische paradijsjes die ontstaan zijn in het kalklandschap van het schiereiland van Yucatan.


Maaltijden: Ontbijt / Accommodatie: Rancho Encantado

Plaats:
Bacalar
Accommodatie
Rancho Encantado (Bacalar)

Dag 4: Via de Puuc route naar Uxmal

Op weg naar Uxmal kun je meerdere ruïnes van de Puuc route bezoeken, zoals Labna, Sayil en Kabah. De goed bewaard gebleven ruïnes van Uxmal geven een mooi beeld van hoe het leven was voor de oorspronkelijke bewoners. Beklim de "Piramide van de Tovenaar" (Adivino) met zijn ongewone ovale vorm en geweldig uitzicht over de omliggende jungle. 


Maaltijden: Ontbijt / Accommodatie: Uxmal Resort Maya

Plaats:
Uxmal
Accommodatie
Uxmal Resort Maya (Uxmal)

Dag 5: Op weg naar Mérida: de Witte Stad

Met een korte rit bereik je de hoofdstad van Yucatan, Merida waar karakteristische oude panden en kerken het centrum een majestueuze sfeer geven. Ook een goede plek om eens echt lokaal te lunchen en een avond uit te gaan in een stad, waar iedere dag van de week wel ergens iets cultureels, muzikaals valt te beleven. 


Maaltijden: Ontbijt / Accommodatie: Del Peregrino

Plaats:
Mérida
Accommodatie
Del Peregrino (Mérida)

Dag 6: ​Stad, cenotes, en nog veel meer

Een vrije dag om Merida verder te ontdekken of te kiezen voor een optionele excursie naar omliggende cenotes; een ondergronds systeem van zoetwater grotten waarin je afdaalt voor een frisse duik en waartussen je nog op de ouderwetse manier vervoerd wordt, voortgetrokken op een paardenkar over ouwe treinrails! Deze tour wordt gecombineerd met een bezoek aan een oude hacienda.


Maaltijden: Ontbijt / Accommodatie: Del Peregrino

Plaats:
Mérida
Accommodatie
Del Peregrino (Mérida)

Dag 7: Flamingos en mangroven

Tijd voor natuur! Jullie rijden naar Rio Lagartos waar jullie een boottocht gaan maken. Dit gebied is  beroemd om zijn flamingo populatie; je maakt een boottocht over de rivier, langs mangroves om deze bijzondere roze schoonheden in hun natuurlijke omgeving te zien. Behalve de flamingo’s is er een grote kans op krokodillen en de roze zoutmeren zijn ook een stop en foto meer dan waard!


Maaltijden: Ontbijt / Accommodatie: Posada Perico Marinero

Plaats:
Mérida, Río Lagartos

Dag 8: ​Chichen Itza: een wereldwonder!

Van Rio Lagartos rijd je vandaag naar iconisch Chichen Itza. Geen haast, want we raden aan die ruines pas de volgende ochtend vroeg te bezoeken om zo de grootste drukte te vermijden. Daardoor heb je vandaag ook tijd om een stop te maken in het schilderachtig plaatsje Izamal, de zgn. "gele stad". 


Maaltijden: Ontbijt / Accommodatie: Hacienda Chichen

Plaats:
Chichén Itzá
Accommodatie
Chichen (Chichén Itzá)

Dag 9: ​Maya tempels 

Laat je ’s ochtends vroeg nog één keertje imponeren door de oude Maya cultuur! Daarna rijd je het tropische relaxen tegemoet. Je levert de huurauto in Cancun in en neemt de ferry naar Isla Mujeres, waar het de laatste dagen van je vakantie heerlijk vertoeven is!   


Maaltijden: Ontbijt / Accommodatie: Playa Media Luna

Plaats:
Chichén Itzá, Isla Mujeres
Accommodatie
Playa Media Luna (Isla Mujeres)

Dag 10 tot 11: Genieten op een tropisch eiland

Twee heerlijke dagen om van het mooie eiland te genieten. Huur een golf karretje om het eiland te ontdekken of ga snorkelen bij het prachtige rif…  Maar in de hangmat met een cocktailtje op één van de mooiste stranden van Mexico kan natuurlijk ook!


Maaltijden: Ontbijt (optioneel upgrade naar All Inclusive hotel) / Accommodatie: Playa Media Luna (optioneel upgrade naar All Inclusive hotel)

Plaats:
Isla Mujeres
Accommodatie
Playa Media Luna (Isla Mujeres)

Dag 12: Vertrek 

Na de laatste uurtjes op het strand of aan het zwembad begeef je je richting ferry. Aan de overkant staat jullie transfer klaar voor de transfer naar het vliegveld voor het onvermijdelijke "Adios Mexico"…


Transfer naar vliegveld


Maaltijden: Ontbijt (optioneel upgrade naar All Inclusive hotel)

Plaats:
Cancún International Airport

Playa del CarmenTulumBacalarUxmalMéridaRío LagartosChichén ItzáIsla MujeresCancún International Airport

Praktische informatie

Prijs vanaf € 990 Per persoon
Coronadekking Kosteloos annuleren tot 30 dagen voor vertrek
Internationale vluchten Niet inbegrepen
Inbegrepen in de prijs Luchthaventransfer

Praktische informatie

Prijsinformatie

€ 990 Per persoon

Samen met uw lokale reisexpert kunt u dit reisidee volledig personaliseren.

De uiteindelijke prijs van uw reis is afhankelijk van de vertrekdatum en van de etappes, activiteiten en accommodaties die u uitkiest.

Hieronder vindt u het gemiddelde budget per periode*:

Circa € 990 / 12 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:246
Prijs per persoon laagseizoen (mei, juni, september en oktober)€ 900€ 890€ 870
Prijs per persoon hoogseizoen (november t/m april, juli en augsutus) € 1.080€ 960€ 940

* als u met Evaneos reist weet u zeker dat uw reissom ten goede komt aan de lokale economie op de plek van bestemming. Lees in ons Handvest Better Trips meer over onze belofte voor eerlijke en duurzame reizen.

Inbegrepen in de prijs

 • 11 nachten in genoemde hotels of vergelijkbaar, inclusief ontbijt
 • 8 dagen autohuur in categorie B, met een volledig dekkende verzekering
 • Gedeelde boottocht in Laguna Bacalar
 • Gedeelde dagtour naar Celestün

Niet inbegrepen in de prijs

 • Overige maaltijden
 • Gidsen en entreegelden
 • Brandstof
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Benzine kosten
 • Drop off fee huurauto (ong. 25 USD)

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Neem contact op met de lokale reisexpert Bekijk andere voorbeeldreizen in Mexico (5)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema