Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?
Covid-19 - Waar op reis?Ontdek
Strandreizen in Mexico

Strandreizen in Mexico

Uw op maat gemaakte tropische strandreis in Mexico
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Reizigers
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Profiel
Alle

Onze strand reisideeën in Mexico

  • Klassiekers
Yucatán Plus - uitgebreide self drive
circa 18 dagen vanaf € 1.620
  • Klassiekers
Yucatán in het kort 
circa 12 dagen vanaf € 990
gecombineerd
  • Klassiekers
Belize strand extension
circa 7 dagen vanaf € 1.070
gecombineerd
  • Klassiekers
Ruta Maya
circa 21 dagen vanaf € 1.620

Onze lokale reisagenten in Mexico

Waarom reizen in Mexico?

Begrensd door twee oceanen en de Caribische Zee, is Mexico bekend om de paradijselijke stranden. Maar dat is nog niet alles: meer dan de helft van het gebied ligt boven de zeespiegel en biedt prachtige berglandschappen. Ook kunt u reizen naar het noorden van Mexico, waar u veel cactussen zult vinden. Of reis naar het zuid-oosten, waar u tropische bossen kunt ontdekken. Mexico stad is de hoofdstad van Mexico. Het is een van de hoogste hoofdsteden ... Begrensd door twee oceanen en de Caribische Zee, is Mexico bekend om de paradijselijke stranden. Maar dat is nog niet alles: meer dan de helft van het gebied ligt boven de zeespiegel en biedt prachtige berglandschappen. Ook kunt u reizen naar het noorden van Mexico, waar u veel cactussen zult vinden. Of reis naar het zuid-oosten, waar u tropische bossen kunt ontdekken. Mexico stad is de hoofdstad van Mexico. Het is een van de hoogste hoofdsteden ter wereld, gelegen op meer 2250 meter! U kunt veel ervaring opdoen in dit land: ga voor een wandeling, bezoek een kleine vissershaven grenzend aan de oceaan of duiken bij een van de mooiste riffen in de wereld. Het is echter niet alleen dat u voor de flora naar Mexico reist, maar ook voor de unieke cultuur. Het land is rijk aan archeologische opgravingen, zoals de beroemde Chichen Itza! De Spaanse kolonisten lieten ook bepaalde invloeden achter: de barokke architectuur is goed bewaard gebleven in verschillende steden... Alleen al om deze redenen kunt u naar Mexico reizen, maar ook om de gastronomie, muziek of het heerlijke klimaat.. Het is duidelijk, Mexico is een bezoek waard! Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Mexico

4.6/5
2 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

De mooiste stranden in Mexico

Mexico kent vele schatten. Zo heeft het land een rijke cultuur, maar ook heerlijk eten, maar door de vele paradijselijke stranden en zelfs het op één na grootste koraalrif ter wereld is het de perfecte bestemming voor een strandvakantie. U kunt zich vermaken door de oude Maya steden te bezoeken, of juist te kiezen voor het bezoeken van typische vissersdorpjes aan de kust van Mexico. Of het u nu gaat om de gastronomie, de cultuur of de stranden, een reis naar Mexico heeft voor iedereen iets te bieden.

Welke stranden moet ik bezoeken in Mexico?

Playa del Carmen

Dit is een van de bekendere en meer toeristische stranden van Mexico. Desalniettemin, kunt u hier heerlijk genieten van al het goeds wat Mexico te bieden heeft. Zo is er altijd gezelligheid op het strand, tequila- en burittotentjes waar u alles vindt wat u nodig heeft. Als u activiteiten wilt ondernemen, zijn er duik en snorkel excursies te boeken. Helaas nemen die plaats een stukje van Playa del Carmen af, omdat de directe zee overbevist is. Een interessante snorkelplaats is tussen Playa del Carmen en Puerto Aventuras in, waar u met wat geluk zelfs zeeschildpadden tegen kunt komen!

Tulum

Wat dit strand zo bijzonder maakt, is de Maya tempel die bovenop de klif staat. Daarnaast heeft het strand met fijn wit zand en een azuurblauwe zee. Er is wat schaduw te vinden door de palmen die her en der over het strand verspreid zijn. U kunt hier heerlijk ontspannen, zwemmen en zelfs snorkelen in een van de dichtbijgelegen ecoparken. In park Xcaret vindt u bijvoorbeeld ondergrondse rivieren en een koraal aquarium. Voor een op maat gemaakt voorstel, kunt u een reisaanvraag doen en in contact komen met onze lokale reisagent!

Cozumel

Cozumel is inmiddels een bekende bestemming. Dat komt vooral omdat het eiland een zeer indrukwekkende onderwaterwereld heeft en u hier geweldig kunt snorkelen en duiken. Het eiland ligt aan de oostkust van Yucatán. Niet alleen is het eiland het door de prachtige onderwaterwereld een bezoek waard, maar de heerlijke stranden zijn zeker ook de moeite waard. Aan de zuidzijde van het eiland vindt u een paar van de mooiste stranden van Mexico.

Xpu-Ha

Dit strand is tijdens het laagseizoen zo goed als verlaten, omdat het een goed bewaard geheim is. Een bezoek aan het strand kan goed worden gecombineerd met een bezoek aan Playa del Carmen en Tulum, omdat het strand zich precies tussen die twee stranden bevindt. Dit onbekende strand is misschien wel een van de beste stranden van Mexico. Er is veel gelegenheid voor watersport. U kunt hier bijvoorbeeld kajakken, paddleboarden en windsurfen.

De beste reistijd voor een reis naar het strand in Mexico?

Van december tot en maart valt de minste regen in Mexico. Het beste reisadvies voor Mexico valt echter niet te beperken tot die maanden, het land is eigenlijk het hele jaar door een heerlijke bestemming. Het enige aandachtspunt is dat er in augustus en september wel eens orkanen voorkomen, dus rond die tijd kunt u beter niet vertrekken!

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis