Trekking- en wandelvakantie in Mexico

Uw op maat gemaakte trekking- en wandelvakantie in Mexico
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Ik reis
Reisperiode:

Onze trekking- en wandelvakantie reisideeën in Mexico

De maya-route
Klassiekers
De maya-route
22 dagen vanaf € 2.020
Gecombineerd

Onze lokale reisagenten in Mexico zijn gespecialiseerd in trekking- en wandelvakanties

Waarom reizen in Mexico?

Begrensd door twee oceanen en de Caribische Zee, is Mexico bekend om de paradijselijke stranden. Maar dat is nog niet alles: meer dan de helft van het gebied ligt boven de zeespiegel en biedt prachtige berglandschappen. Ook kunt u reizen naar het noorden van Mexico, waar u veel cactussen zult vinden. Of reis naar het zuid-oosten, waar u tropische bossen kunt ontdekken. Mexico stad is de hoofdstad van Mexico. Het is een van de hoogste hoofdsteden ter wereld, gelegen op meer 2250 meter! U kunt veel ervaring opdoen in dit land: ga voor een wandeling, bezoek een kleine vissershaven grenzend aan de oceaan of duiken bij een van de mooiste riffen in de wereld. Het is echter niet alleen dat u voor de flora naar Mexico reist, maar ook voor de unieke cultuur. Het land is rijk aan archeologische opgravingen, zoals de beroemde Chichen Itza! De Spaanse kolonisten lieten ook bepaalde invloeden achter: de barokke architectuur is goed bewaard gebleven in verschillende steden... Alleen al om deze redenen kunt u naar Mexico reizen, maar ook om de gastronomie, muziek of het heerlijke klimaat.. Het is duidelijk, Mexico is een bezoek waard!

Bekijk onze reisgids

Beste reistijd in Mexico?

jan
feb
maart
april
mei
juni
juli
augu
sept
okt
nov
dec
Wanneer is de beste reistijd zien

De mooiste trekking- en wandelvakantie in Mexico

Mexico heeft een enorm gevarieerd landschap, met bergketens, woestijnen, tropisch oerwoud en een prachtige kustlijn met witte zandstranden. Tijdens een wandelvakantie naar Mexico kunt u al wandelend de meest authentieke plekjes ontdekken. Met behulp van een lokale reisagent, geselecteerd door Evaneos, kunt u volledig gepersonaliseerde individuele wandelreizen naar Mexico samenstellen. Ontdek bijvoorbeeld de groene omgeving van Mexico City of combineer een bezoek aan de bruisende badplaats Cabo San Lucas tijdens trekking in Mexico.

De mooiste trekking- en wandelbestemmingen in Mexico

Trekking- en wandelen Desierto de los Leones National Park

Het nationale park Desierto de los Leones ligt iets buiten Mexico City en is een prachtige plek om te wandelen in Mexico. U kunt het gebied zelfstandig ontdekken of meegaan op een trekkingtour in Mexico. In het grote park liggen oude ruïnes en kunt u onder meer een 17e-eeuws klooster bekijken. Er lopen meerdere wandelroutes, onder meer naar de top van de Cerro San Miguel. Vanaf de berg heeft u een prachtig uitzicht over Mexico City en het omliggende platteland.

Trekking- en wandelen Cabo San Lucas

Cabo San Lucas is de ideale uitvalsbasis voor een aantal korte trektochten in Mexico. De badplaats ligt op het puntje van het schiereiland Baja California, midden in een woestijnachtige omgeving. In Mexico kunt u kiezen voor begeleide hiking tours, die langs prachtige rotsformaties en natuur leiden. Tijdens uw wandeling door de woestijn kunt u onder meer lokale dieren tegenkomen, waaronder de ratelslang. Een andere prachtige hike is de wandeling naar de waterval van Santiago.

Trekking- en wandelen Barrancas del Cobre

Een van de meest indrukwekkende meerdaagse wandeltochten in Mexico is de trektocht door de Barrancas del Cobre, de Koperkloof. Tijdens uw wandelreis naar Mexico mag u deze grillige canyons niet overslaan. Ontdek inheemse culturen, een verbazingwekkend landschap en heerlijke warmwaterbronnen tijdens het bergwandelen in Mexico. De Barrancas del Cobre bieden volgens National Geographic de mooiste wandelroutes van Mexico. Neem contact op met een lokale reisexpert, die u zal helpen bij het plannen van de perfecte wandelvakantie naar Mexico.

Trekking- en wandelen Boca de Tomatlán

Hiking in Mexico is een populaire activiteit, die goed te combineren valt met een ontspannen verblijf aan zee. Boca de Tomatlán is een rustig dorpje met een heerlijke ligging aan de Bahía de Banderas. Boek in Mexico een van de hiking tours om bijvoorbeeld een wandeling te maken via de kustlijn naar Las Animas. De kosten van een trekking in Mexico zijn onder meer afhankelijk van het wel of niet kiezen voor een gids.

De beste reistijd voor een trekking- en wandelvakantie in Mexico

De beste reistijd voor een wandelvakantie naar Mexico zijn de maanden oktober tot en met april. Dit is het droge seizoen. Ook tijdens het regenseizoen is Mexico een goede bestemming. Houd er wel rekening mee dat het tijdens deze maanden erg warm is. De regen valt voornamelijk in de namiddag en vaak blijft het bij een flinke bui. Door de hoge vochtigheid zijn de maanden augustus en september niet aan te raden als u graag gaat wandelen. In de bergen kan het ‘s avonds flink afkoelen.

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Mexico

4.69 beoordelingen
Kris
4
De reis was zeer goed georganiseerd volgens onze wensen die wij hadden doorgegeven.
Lees meer
Lise-Marie
Reis georganiseerd met reisbureau van Lise-Marie
Bekijk reisbureau
Gran agente de viajes
5
Wij hadden zelf al de nodige ideeën ten aanzien van onze vakantie, maar de reisagent heeft ons echt geholpen met het juist indelen van de vakantie en de duur van de verschillende verblijven. Ook kwam ze met suggesties voor andere Maya-tempels die minder bezocht worden dan de alom bekende Maya-tempels. De invulling van de hotels was echt top. Zonder uitzondering voldeden deze allemaal aan onze wensen.
Lees meer
Lise-Marie
Reis georganiseerd met reisbureau van Lise-Marie
Bekijk reisbureau

Andere reisideeën voor deze bestemming

Andere interessante bestemmingen