Klassieke Hoogtepunten met 1ste klas bus

MexicoKlassieke Hoogtepunten met 1ste klas bus

Klassiekers
Beleef in 15 dagen "het beste" van Mexico; vanaf de bruisende metropool Mexico City naar de Caribische kust van Yucatan, comfortabel met 1ste klas openbaar vervoer. Via historische, typisch Mexicaanse steden als Puebla en Oaxaca naar de magische natuur en indrukwekkende cultuur in Chiapas, om af te sluiten met de bekende hoogtepunten van Yucatan en een paar Caribische stranddagen. "Mexico lindo" op z’n best! 
Reisideeën aangeraden door
Lise-Marie Lokale*r Mexico Expert*in
Duur van de reis
15 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.499
Reisprogramma
Aankomst in Mexico

Dag 1: Aankomst in Mexico

Vandaag kom je aan op het internationale vliegveld van Mexico Stad. Onze vertegenwoordiger zal je daar begroeten en zorgen voor de transfer naar het hotel in het centrum. Kom een beetje bij van de lange reis, kijk alvast wat rond in het centrum en geniet voor het slapen gaan van de internationale keuken in deze opwindende stad. Maaltijden: Ontbijt Accommodatie: Histórico Central (Mexico-stad)
Plaats:
Mexico-stad

Viva Mexico!

Dag 2: Viva Mexico!

Vandaag maak je een dagexcursie naar de belangrijkste bezienswaardigheden in deze fascinerende stad: de Zócalo, de imposante kathedraal, de "Templo Mayor", het Nationale Paleis en het niet te missen antropologisch museum en Chapultepec-kasteel... een gids zal de verhalen achter deze geweldige bezienswaardigheden uit de doeken doen. Maaltijden: Ontbijt Accommodatie: Histórico Central (Mexico-stad)
Plaats:
Mexico-stad

Religie en aanbidding, oud en modern

Dag 3: Religie en aanbidding, oud en modern

De eerste stop van de tour van vandaag is de katholieke “Basilica de Santa Maria de Guadalupe” (de maagd Maria), één van de belangrijkste religieuze figuren in Mexico. Vervolgens word je naar de buiten de stad gelegen plaats Teotihuacan gebracht. De naam betekent in Nahuatl - de taal van de Azteken - "plaats waar goden werden geboren". Ontdek de verschillende etnische invloeden op de plaats terwijl je de indrukwekkende gebouwen verkent; beklim de enorme Zon- en Maanpiramides en wandel onverschrokken door de "Laan van de Doden"... Maaltijden: Ontbijt Accommodatie: Histórico Central (Mexico-stad)
Plaats:
Mexico-stad

Onderweg naar de "Stad der engelen"

Dag 4: Onderweg naar de "Stad der engelen"

Met een busrit van zo’n 2 uur bereik je de stad Puebla, gelegen in een vallei omgeven door drie vulkanen die mooi contrasteren met de rijk versierde koloniale gebouwen en kleurrijke straten in de stad. De overlevering leert dat de stad de bijnaam ‘Stad der Engelen’ te danken heeft aan het feit dat engelen de plek wezen waar de stad gesticht moest worden. Aan kerken ontbreekt het dus niet! Veel kleurrijk keramiek, het zgn. ‘Talavera’, komt ook uit deze prachtige stad, alsmede allerlei heerlijke smaken; proef het typische, handgemaakte snoepwerk en vergeet de beroemde mole-saus niet, gemaakt van een geheime combinatie van kruiden, pepers en chocolade. Maaltijden: Ontbijt Accommodatie: Colonial (Puebla)
Plaats:
Puebla

Naar het hart van Mexico

Dag 5: Naar het hart van Mexico

De diverse landschappen wisselen zich af in de 5 a 6 uur durende busrit naar Oaxaca. Hier is het ook weer heerlijk struinen door de straten en parken van deze karaktervolle stad - vol met handwerk, eetstalletjes, musea en kerken. Maaltijden: Ontbijt Accommodatie: Casona (Oaxaca)
Plaats:
Oaxaca

Monte Albán

Dag 6: Monte Albán

Vandaag maak je een excursie om de op een bergtop gelegen ruïnes van Monte Alban te ontdekken. Deze Zapoteekse stad ligt zo’n 10 km buiten Oaxaca. Op de terugweg bezoek je enkele van de omliggende dorpen die beroemd zijn om hun handwerk. Bij terugkomst heb je nog een paar vrije uurtjes, alvorens in de comfortable eerste klas nachtbus naar San Cristobal de las Casas te stappen. Accommodatie: Eerst klas nacht bus
Plaats:
Monte Albán,Oaxaca

​San Cristobal de las Casas, magisch mooi

Dag 7: ​San Cristobal de las Casas, magisch mooi

Je komt lekker vroeg in San Cristobal aan en dus zie je hoe dit stadje op 2100 meter hoogte ontwaakt terwijl je geniet van je eerste kopje, heerlijk geurende, ‘cafe Chiapaneco’! Wandel door de geplaveide straatjes, bewonder de kleurrijke kerken en marktjes, bezoek hippe kunstgaleries en gezellige koffietentjes. Of ga direct op pad naar de Sumidero Canyon voor een boottocht door deze diepe bergkloof met enorme hoge en steile bergwanden.  Maaltijden: Ontbijt Accommodatie: Villa Mercedes (San Cristóbal de las Casas)
Plaats:
San Cristóbal de las Casas

Ontmoet de lokale bevolking

Dag 8: Ontmoet de lokale bevolking

Deze dag staat er een interessante, leerzame tour op het programma naar twee van de meest bijzondere lokale dorpjes in de directe omgeving van San Cristobal ... je zult vreemde gebruiken zien en getalenteerde ambachtslieden ontmoeten tijdens deze unieke tour van een halve dag. Maaltijden: Ontbijt Accommodatie: Villa Mercedes (San Cristóbal de las Casas)
Plaats:
San Cristóbal de las Casas

​Jungle ontdekkingen

Dag 9: ​Jungle ontdekkingen

Op weg naar warmere temperaturen! In de jungle van Palenque ligt één van de meest beroemde Maya-steden. En rondom de ruïnes ligt het Nationaal Park, het leefgebied van kleurrijke papegaaien en lawaaierige brulapen. Maaltijden: Ontbijt Accommodatie: Maya Tulipanes (Palenque)
Plaats:
Palenque

Indrukwekkende Maya-tempels en prachtige watervallen

Dag 10: Indrukwekkende Maya-tempels en prachtige watervallen

Deze ochtend is het tijd voor de ruines van Palenque. Je wordt op tijd opgehaald, om zo te kunnen genieten van de ochtendgeluiden en de mist die dan nog boven deze indrukwekkende Maya-tempels zweeft. Bezoek het museum ter plaatse dat veel van de hier gevonden voorwerpen toont en dompel je onder in de algehele cultuur van Palenque. Na de hitte van dit bezoek is het lekker afkoelen in de nabijgelegen watervallen van Roberto Barrios met hun verfrissende water uit de bergketens van Chiapas. Maaltijden: Ontbijt Accommodatie: Maya Tulipanes (Palenque)
Plaats:
Palenque

​Op weg naar Merida: de witte stad 

Dag 11: ​Op weg naar Merida: de witte stad 

Vandaag flink wat uurtjes reizen, maar dan kom je aan in Merida, de zgn. ‘witte stad’ én hoofdstad van de staat Yucatan. Het bruist er altijd van de culturele activiteiten en bovendien is het de bakermat van de Yucateekse keuken. Als je het leuk vindt, regelen we een foodtour voor je! Onze eettip is restaurant Kuuk waar je in een mooie oude koloniale villa echt zeer authentiek kunt eten. Maaltijden: Ontbijt Accommodatie: Maria Jose (Mérida)
Plaats:
Mérida

​Stad, cenotes, en nog veel meer

Dag 12: ​Stad, cenotes, en nog veel meer

In en rondom Merida is er een hoop te beleven! Je zal een keuze moeten maken uit het bezoeken van de ruïnes van Uxmal (eventueel in combinatie met de kleinere site Kabah), flora en fauna spotten in Celestun, bekend om zijn vele flamingos of je kiest voor een tour naar nabijgelegen cenotes; een ondergronds systeem van zoetwatergrotten waarin het heerlijk fris poedelen is. Maaltijden: Ontbijt Accommodatie: Maria Jose (Mérida)
Plaats:
Mérida

​Eén van de nieuwe 7 wereldwonderen

Dag 13: ​Eén van de nieuwe 7 wereldwonderen

Laat je deze reis nog één keertje imponeren door de oude Maya-cultuur! Je bezoekt het iconische Chichen Itza, één van de nieuwe 7 Werelwonderen. Na dit bezoek lunch je lokaal (inclusief), waarna de rit verder gaat naar het tropische Playa del Carmen. Kom bij op één van de gezellige terrasjes op de welbekende ‘5th Avenue’ of neem alvast een duik in de warme blauwe Caribische zee. Maaltijden: Ontbijt, lunch Accommodatie: Magic Blue Spa & Boutique (Playa del Carmen)
Plaats:
Chichén Itzá,Playa del Carmen

Relaxen aan de Caribische kust

Dag 14: Relaxen aan de Caribische kust

Een dag om nog even heerlijk te genieten en een beetje bij te komen van deze enerverende rondreis door ‘Mexico lindo’! Relaxen op het witte strand, flaneren op de 5th Avenue. Maar ook snorkelen, zwemmen in cenotes, bezoek aan (de ruines van) Tulum of zelfs nog een ‘local food’-tour in de namiddag behoren tot de mogelijkheden! Maaltijden: Ontbijt Accommodatie: Magic Blue Spa & Boutique (Playa del Carmen)
Plaats:
Playa del Carmen

Vertrek, "Adios Mexico"

Dag 15: Vertrek, "Adios Mexico"

Aan alle mooie dingen komt een eind, dus ook aan deze rondreis. Jullie worden op de afgesproken tijd weer opgehaald voor de transfer naar het vliegveld van Cancun. 
Plaats:
Cancun
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.499 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Mexico volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten