Vakantie september in Mexico

Uw op maat gemaakte vakantie in september in Mexico
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Ik reis
Reisperiode:

Onze reisideeën in september in Mexico

Uitbreiding: strand van Belize
Klassiekers
Uitbreiding: strand van Belize
7 dagen vanaf € 1.350
Gecombineerd
De maya-route
Klassiekers
De maya-route
22 dagen vanaf € 2.020
Gecombineerd

Onze lokale reisagenten in Mexico zijn gespecialiseerd in vakanties in september

Waarom reizen in Mexico?

Begrensd door twee oceanen en de Caribische Zee, is Mexico bekend om de paradijselijke stranden. Maar dat is nog niet alles: meer dan de helft van het gebied ligt boven de zeespiegel en biedt prachtige berglandschappen. Ook kunt u reizen naar het noorden van Mexico, waar u veel cactussen zult vinden. Of reis naar het zuid-oosten, waar u tropische bossen kunt ontdekken. Mexico stad is de hoofdstad van Mexico. Het is een van de hoogste hoofdsteden ter wereld, gelegen op meer 2250 meter! U kunt veel ervaring opdoen in dit land: ga voor een wandeling, bezoek een kleine vissershaven grenzend aan de oceaan of duiken bij een van de mooiste riffen in de wereld. Het is echter niet alleen dat u voor de flora naar Mexico reist, maar ook voor de unieke cultuur. Het land is rijk aan archeologische opgravingen, zoals de beroemde Chichen Itza! De Spaanse kolonisten lieten ook bepaalde invloeden achter: de barokke architectuur is goed bewaard gebleven in verschillende steden... Alleen al om deze redenen kunt u naar Mexico reizen, maar ook om de gastronomie, muziek of het heerlijke klimaat.. Het is duidelijk, Mexico is een bezoek waard!

Bekijk onze reisgids

Beste reistijd in Mexico?

jan
feb
maart
april
mei
juni
juli
augu
sept
okt
nov
dec
Wanneer is de beste reistijd zien

Op reis in september in Mexico

Heeft u altijd al eens een bezoek willen brengen aan het kleurrijke Mexico? Maak dan een onvergetelijke rondreis in september in Mexico met behulp van Evaneos. Evaneos onderhoudt goede contacten met reisexperts die het land door en door kennen. Zij zetten hun kennis graag in om samen met u een unieke reis door Mexico samen te stellen. Zo bent u verzekerd van deskundige hulp en kunt u toch op eigen houtje langs de eeuwenoude piramides en natuurwonderen van Mexico reizen.

Bezienswaardigheden in september in Mexico

Puerto Vallarte in september

Het pittoreske stadje Puerto Vallarte heeft veel te bieden voor de moderne reiziger. Gelegen in de grote Banderas-baai heeft Vallarte een aantal goddelijk lekkere taquerias, zoals Mariscos el Moreno op de Calle Madero. Voor wie in de omgeving op zoek is naar verborgen pareltjes, kan in contact komen met onze ervaren reisagenten op locatie. Aangezien zij altijd ofwel Nederlands ofwel Engels spreken, valt de taalbarriere automatisch al af. Zij kunnen u bijvoorbeeld naar het officieel als 'magisch dorpje' omgedoopte San Sebastián del Oeste leiden. Of bezoek het meer van Cajon de Peñas en ontdek de diversiteit aan zoetwaterdieren, zowel in het meer als op uw bord in een van de restaurantjes. En voor de vogelfanaten onder ons: het wemelt er van de vogelsoorten.

Bahía Concepción in september

Als een arm bevestigd aan de pacifische kust van Mexico vindt u het gigantische schiereiland Baja California. Hier is het ook in september lekker droog, terwijl grote delen van het binnenland van Mexico te maken hebben met tropische regenbuien. Op zoek naar de pracht van de natuur in een rustige omgeving? Neem dan een auto of camper en rijd naar de Bahía Concepción - een van de mooiste baaitjes van het schiereiland. De ongerepte strandjes aan deze baai zitten vol met mooie flora. Begin bijvoorbeeld bij Playa Santispac en Playa Perla en ontdek uw favoriete plek!

Tulum nationaal park in september

Het Tulum nationaal park ligt langs de oostkust van Yucatán. Naast uitgestrekte oerwouden herbergt het Tulum nationaal park ook de restanten van een gelijknamige Maya-stad uit de 13e eeuw. U ziet er onder meer de ruïnes van de El Castillo-tempel en een gebedshuis met goed bewaard gebleven muurschilderingen. De lokale agenten waar Evaneos mee samenwerkt kunnen samen met u een tocht door dit gebied plannen. Daarnaast kunt u de lokale agenten tijdens uw vakantie altijd om hulp vragen bij zaken als het boeken van accommodatie en vervoer.

Het weer in september in Mexico

Mexico is een enorm land met meerdere klimaatzones. De noordelijke staten en het binnenland kennen zomertemperaturen van zo'n 25°C. In september koelt het af tot 23°C, wat perfect weer is voor een wandelvakantie. In de wintermaanden zakt de temperatuur er naar zo'n 20°C. De temperatuur in Mexico in september ligt doorgaans wat hoger langs de zuidelijke kustgebieden, waar het 's zomers circa 32°C is. Met gemiddeld 28°C is het in dit gedeelte van het land ook 's winters heerlijk strandweer. Aangezien grote delen van Mexico in september een regenseizoen kennen, zorgen bewolking en periodieke buien vaak voor wat verkoeling.

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Mexico

4.69 beoordelingen
Kris
4
De reis was zeer goed georganiseerd volgens onze wensen die wij hadden doorgegeven.
Lees meer
Lise-Marie
Reis georganiseerd met reisbureau van Lise-Marie
Bekijk reisbureau
Gran agente de viajes
5
Wij hadden zelf al de nodige ideeën ten aanzien van onze vakantie, maar de reisagent heeft ons echt geholpen met het juist indelen van de vakantie en de duur van de verschillende verblijven. Ook kwam ze met suggesties voor andere Maya-tempels die minder bezocht worden dan de alom bekende Maya-tempels. De invulling van de hotels was echt top. Zonder uitzondering voldeden deze allemaal aan onze wensen.
Lees meer
Lise-Marie
Reis georganiseerd met reisbureau van Lise-Marie
Bekijk reisbureau

Andere reisideeën voor deze bestemming

Andere interessante bestemmingen