Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Ontdek wilde natuur in het Northern Territory met de auto

AustraliëOntdek wilde natuur in het Northern Territory met de auto

Avontuur
U begint deze 8-daagse self-drive door het noorden van Australië in de wereldstad Darwin. De rit brengt u door wilde natuur en langs UNESCO Werelderfgoed parken. Rijd door de moerasgebieden van de Adelaide en Mary River naar Kakadu National Park. Hier kunt u wandelen langs ruige bergwanden en door weelderig regenwoud en u ontdekt hier een schat aan Aboriginal rotstekeningen. Leer meer over de baanbrekende geschiedenis van het Northern Territory in Pike Creek, vaar over de spectaculaire Katherine Gorge en zwem in kraakheldere waterpoelen in Litchfield National Park, waar het landschap aan de film Tarzan doet denken.
Reisideeën aangeraden door
Floris Lokale*r Australië Expert*in
Duur van de reis
9 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.295
Reisprogramma
Aankomst in Darwin

Dag 1: Aankomst in Darwin

Welkom in Darwin, de stad met zwoele nachten, kleurrijke inwoners en spannende buitenactiviteiten. Naast markten, krokodillen en cruises vindt u hier een sterke Aboriginalcultuur. U kunt de Aboriginalkunst bewonderen in de vele galerieën en musea. Wandel langs het Waterfront, bekijk een film buiten onder de sterren bij de Deckchair Cinema, bezoek de beroemde avondmarkt bij Mindil Beach (apr t/m okt) of wandel door de buitenwijk Nightcliff met zijn levendige foodtruck scene. Accommodatie : Palms City Resort (Darwin)
Plaats:
Darwin

Rit naar Kakadu National Park

Dag 2: Rit naar Kakadu National Park

De rit naar Cooinda, gelegen in het midden van Kakadu National Park is 250km. U kunt een stop maken bij het toevluchtsoord voor wilde dieren, Fogg Dam Conservation Reserve en de 'Window on the Wetlands'. Of u kunt een python vasthouden en zoutwaterkrokodillen van dichtbij bekijken tijdens een Jumping Crocodile Cruise. Stop in het unieke dorpje Jabiru om meer te leren over de Aboriginal Rock Shelter. Optioneel: Jumping Crocodile Cruise - deze spectaculaire tour laat u kennis maken met enkele van de meer dan 80.000 krokodillen in het land. De krokodillen, die vanuit de boot gevoerd worden, geven een ware show weg! Accommodatie : Cooinda Lodge (Kakadu National Parc)
Plaats:
Nationaal park Kakadu

Boottocht door de moerassen

Dag 3: Boottocht door de moerassen

Vanochtend nemen we u mee op een cruise door Kakadu NP tijdens zonsopkomst. Vaar door de moerassen en ontdek de wilde dieren, de prachtige omgeving en het altijd veranderende landschap. Gebruik de middag om zelf Kakadu te verkennen. Bekijk de watervallen en de rotstekeningen van de Aboriginals en ga langs het Warradjan Cultural Centre om meer te leren over de geschiedenis en de inheemse cultuur van Kakadu.  Accommodatie : Cooinda Lodge (Kakadu National Parc)
Plaats:
Nationaal park Kakadu

Vrije dag in Kakadu

Dag 4: Vrije dag in Kakadu

Reis per 4x4 door de South Alligator Valley naar het minder toeristische steenland van Kakadu. Hier kunt u naar de top van de Gunlom Falls wandelen, waar u een spectaculair uitzicht heeft over het park. De waterval is beter bekend als Echo Pool uit de film Crocodile Dundee, hier kunt u zwemmen in rustige meertjes en picknicken in de schaduw van de gombomen.  Optioneel: Spirit of Kakadu - deze exclusieve off-road trip brengt u naar minder bezochte watervallen, swimming holes en de prachtige hellingen van Kakadu. (alleen in het droge seizoen) Accommodatie : Cooinda Lodge (Kakadu National Parc)
Plaats:
Nationaal park Kakadu

Rit naar Katherine

Dag 5: Rit naar Katherine

U vervolgt uw weg zuidwaarts door Pine Creek en bekijkt de gebouwen uit de tijd van de goudkoorts in de 19e eeuw. Bezoek het spoorwegmuseum en bewonder originele mijnwerkersmachines in Miner's Park Bakery. U kunt een stop maken om te zwemmen bij de prachtige watervallen van Edith Falls voor u aankomt bij uw bestemming, de bruisende stad Katherine, met haar uitstekende musea en kunstgalerieën. Katherine is de perfecte plek om authentieke Aboriginal kunst te zien, en misschien wel te kopen! Accommodatie : Beagle Motor Inn (Katherine)
Plaats:
Katherine,Edith Falls,Pine Creek

Boottocht door de Katherine Gorge

Dag 6: Boottocht door de Katherine Gorge

De omgeving van Katherine is de ideale plek voor een outback avontuur en inheemse ervaringen. De kers op de taart is Nitmiluk NP met zijn weelderige watervallen en dramatische kloven. We nemen u 's ochtends mee op een Nit Nit Dreaming cruise over de Katherine River door de miljoenen jaren oude zandstenen kloof. Gebruik de middag voor een duik in een van de ontspannende warmwaterbronnen in de omgeving.  Optioneel: Timeless Land Cruise - upgrade naar deze 4-uur durende cruise en ga terug in de tijd. Geniet van de robuuste rotsformaties van de Mitmiluk Gorges en koel af in de natuurlijke bronnen. Werkelijk een memorabele ervaring! Accommodatie : Beagle Motor Inn (Katherine)
Plaats:
Katherine

Ontdek Litchfield National Park

Dag 7: Ontdek Litchfield National Park

Een rit van drie uur brengt u naar Litchfield National Park, waar u door de overvloed aan donderende watervallen en natuurlijke baden verleid zal worden om hier volledig de tijd te nemen. Adem de kalmte van het omliggende moessonbos in en kom helemaal tot rust. U kunt hier zwemmen onderaan de Florence Falls of het regenwoud verder ontdekken, de keuze is geheel aan u! Accommodatie : Litchfield Tourist Park (Litchfield National Park)

Ochtend in Litchfield

Dag 8: Ochtend in Litchfield

Picknick bij de Wangi Falls en bewonder wijdse uitzichten op de vallei bij Tomer Falls. Ontdek de wandelpaden bij de verschillende watervallen, bezoek historische ruïnes van vroegere tijden en verbaas u over de giganstische termietenheuvels die over het landschap verspreid zijn. Rijd aan het eind van de dag terug naar Darwin, als u tijd over heeft stop dan bij de Crazy Acres mangoplantage. Accommodatie : Palms City Resort (Darwin)
Plaats:
Darwin

Vertrek vanaf Darwin

Dag 9: Vertrek vanaf Darwin

Aan alle goede dingen komt een eind, zo ook aan uw reis door de indrukwekkende natuur van het Northern Territory. We hopen dat u volop genoten heeft! Na het ontbijt vertrekt u naar de luchthaven van Darwin voor uw terugvlucht of om uw avontuur verder voort te zetten. We wensen u een goede reis!
Plaats:
Darwin
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.295 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Australië volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten