Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Bestemmingen
Topbestemmingen naar Oceanië
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
Australië

De beste reistijd Australië

Australië is een groot land. U zult niet alle regio’s op hetzelfde moment kunnen bezoeken. Hier vindt u al onze tips voor het kiezen van de juiste reistijd.

Een overzicht

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
De beste reistijd voor Australië? We kunnen elk seizoen kiezen om een reis naar Australië te boeken. U kunt het beste uw datum van vertrek bepalen aan de hand van de klimatologische bijzonderheden van de gewenste regio. U kunt in de lente en herfst naar Australië gaan, ongeacht de regio: het klimaat zal het aangenaamst zijn. De zomer, die van december tot februari duurt is een zeer aangename tijd in het zuiden en de winter biedt een zeer aangenaam klimaat in verschillende regio’s.

Reis naar wens

Lente of herfst reis naar Australië

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
De lente en de herfst (februari tot mei en september tot november) zijn de ideale seizoenen om het grootste deel van Australië te bezoeken: West, Noord, Queensland, Tasmanië, Zuid-Australië, Sydney en Canberra. Het klimaat is rond deze tijd het meest aangenaam. Als u wilt genieten van de natuur en de Australische parken, of de watervallen op hun beste dag wilt zien, dan is dit ook het moment om Australië te bezoeken.

In de zomer naar Australië

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Als u ervoor kiest om in de zomer naar Australië te reizen, kunt u genieten van de stranden en de natuur van het westen, maar ook van het noorden. Sydney en Canberra hebben rond deze tijd zeer aangename temperaturen. Wat betreft de aangeboden activiteiten, zijn de Australische watervallen het meest indrukwekkend in de zomer.

In de winter naar Australië

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Wanneer u een reis naar Australië gaat maken van december tot februari, is het zomer in Australië dus het kan erg warm zijn. Het is echter wel het perfecte seizoen om te surfen en te zwemmen omdat het water lekker warm is.

Lente en zomer, de beste tijd voor het westen en het noorden

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Voor het westen of het noorden kunt u het beste tijdens het droge seizoen reizen, dat wil zeggen tussen april en september.  

Tussen de wilde stranden en absoluut prachtige natuur, zal de West-regio u verleiden. De landschappen zijn zeer gevarieerd en de avonturiers zullen het hier geweldig vinden. Fietsen, wandelen of zelfs bomen klimmen om de natuur te observeren, er is voor ieder wat wils!

Het noorden van het land biedt geweldige flora en fauna en is de thuisbasis van het Kakadu National Park. U kunt hier de beroemde stad Alice Springs ontdekken, dit is een uniek centrum in de woestijn met vele historische bezienswaardigheden. Het is het dunst bevolkte gebied van Australië, wat het absoluut fascinerend maakt.

Beste reistijd voor Queensland

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
U kunt Queensland tijdens elk seizoen bezoeken. Tijdens de Europese lente en herfst zijn de temperaturen warm en aangenaam en kunt u heerlijk naar het strand gaan, terwijl van december tot maart de kwallen het zwemmen gevaarlijk maken. Ook kunt u rond die tijd veel regen verwachten. De maanden juni tot september zijn winderig maar het is wel de perfecte tijd om de migrerende walvissen te observeren.

Beste reistijd voor Zuid-Australië, Victoria en Tasmanië

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
U kunt het beste de kust eind januari, rond kerst en met Pasen vermijden; de schoolvakanties zijn dan bezig, dus de stranden zijn druk en de toegang tot wandelpaden is beperkt. Het klimaat is ideaal in februari, april en november, wanneer de bloemen de landschappen rond Melbourne verfraaien. Tasmanië kan het hele jaar door bezocht worden. Het eiland is rijk aan kleine lokale producties en biedt u de mogelijkheden tot het volgen van zeer aangename kookcursussen. Houdt rekening met de toeristen menigte in december en januari: ga liever in de maanden februari, maart, april, oktober en november. De rest van het jaar kan sneeuwval ertoe leiden dat sommige wandelpaden sluiten.

Beste reistijd Sydney en Canberra

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Canberra is de federale hoofdstad van het Gemenebest van Australië en ligt in het Australian Capital Territory. De oudste en meest diverse stad van Australië kunt u het beste in de lente of herfst bezoeken. Tussen november en maart kan er heel veel neerslag zijn. Bewonder de architectuur van het meest beroemde operahuis in Sydney, de meest bevolkte stad van Australië, ontdek de wolkenkrabber, maar ook de vele parken en alle andere schatten van de hoofdstad.

Beste tijd om te gaan zwemmen en surfen, in de winter

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Als we aan Sydney denken dan denken we natuurlijk ook aan Bondi Beach, waar u zowel in de golven als in de rust kunt duiken. Wineglass Bay in Tasmanië is ook zeker de moeite waard: na een stukje klimmen komt u uit bij een prachtig stuk zand. Whitehaven Beach is in Queensland een van de meest opvallende stranden. In New South Wales biedt Crowdy Head, strand van goudkleurig zand zover het oog reikt. Zoals u misschien al wel heeft begrepen is Australië ideaal voor surfers en zwemmers. De beste reistijd voor zo’n soort reis is in de zomer, dat wil zeggen voor Australië in de maanden december, januari en februari, wanneer de zon schijnt en de wateren warm zijn.

Beste reistijd voor een natuurreis in Australië

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Australië is een uitgestrekt land dat van alle kanten verkend kan worden, vooral vanwege de vele wilde gebieden maakt Australië een geweldige bestemming voor een natuurreis. In de buurt van Sydney is het blue Mountain National Park een must; Canyons en kliffen zover het oog reikt en eucalyptusbossen bieden een prachtig landschap. Het Flinders Ranges National Park in Zuid-Australië is ook erg fascinerend. In Tasmanië kunt u het Mountain Cradle-Lake St Clair National Park bezoeken of observeer de natuur in het Sturt National Park in New South Wales. Om te wandelen in deze prachtige landschappen kunt u het beste in de lente of herfst naar Australië gaan.

Beste tijd om te genieten van de watervallen in Australië

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Als eerste denken we natuurlijk aan Blue Mountains Falls ten westen van Sydney. Enorme watervallen en een prachtige show van regenbogen, mis deze watervallen vooral niet. In Tasmanië vindt u de iets minder bekende Liffey Falls, hier kunt u genieten van een ontspannende wandeling, misschien komt u zelfs buidelratten (opossums) tegen! Loop over de prachtige voetgangersbrug van Montezuma Falls. U kunt deze watervallen het beste ontdekken in de lente en de herfst. Florence Falls en Edith Falls zijn twee watervallen in het noorden die ook zeker aan te raden zijn; hier kunt u het beste tijdens het droge seizoen (april tot en met september) naartoe.
70 bijdragen
Bijgewerkt op 27 februari 2020

Rondreis ideeën

  • Hoogtepunten
Ontdek de Outback per auto
circa 6 dagen vanaf € 840
  • Avontuur
Ontdek wilde natuur in het Northern Territory met de auto
circa 9 dagen vanaf € 1.300
  • Hoogtepunten
Roadtrip van Melbourne naar Sydney langs de kust
circa 13 dagen vanaf € 1.650