Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Cultuur, natuur, geschiedenis en strand

ThailandCultuur, natuur, geschiedenis en strand

Hoogtepunten
U beleeft in drie weken het mooiste dat Thailand te bieden heeft. We laten u de eeuwenoude cultuur van Ayutthaya zien, u leert meer over de zwarte geschiedenis van de dodenspoorlijn en wordt ondergedompeld in de overweldigende natuur van Kanchanaburi en Khao Sok. De reis wordt afgesloten met een verblijf op de mooiste stranden en bounty eilanden. Maar ook de bruisende wereldstad Bangkok hoort erbij.   
Reisideeën aangeraden door
Eric Lokale*r Thailand Expert*in
Duur van de reis
21 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.889
Reisprogramma
Aankomst in Bangkok

Dag 1: Aankomst in Bangkok

Welkom in Thailand! U wordt in de aankomsthal opgevangen door de chauffeur, u herkent hem aan het bord met uw naam. Hij brengt u naar het hotel, waar u de tijd heeft om bij te komen van de reis. Neem alvast een duik in het zwembad.  Accommodatie : Silom Serene (Bangkok)
Plaats:
Bangkok

Vrije dag in Bangkok

Dag 2: Vrije dag in Bangkok

Vandaag een vrije dag om te genieten rond het zwembad van het hotel of om de stad te ontdekken. Ga bijvoorbeeld naar één van de shopping centrums van Bangkok. Het is mogelijk om een dagtocht voor u te organiseren. Ga mee op onze beroemde fietstocht, bezoek een drijvende markt en een markt waar de trein doorheen rijdt of ga mee op culinaire ontdekkingstocht langs diverse kleine restaurantjes, een waar feest voor uw smaakpapillen!      Accommodatie : Silom Serene (Bangkok)
Plaats:
Bangkok

Ayutthaya en cruise op de rivier

Dag 3: Ayutthaya en cruise op de rivier

's Ochtends vroeg beginnen we met een bezoek aan het zomerpaleis van Koning Rama 5, Bang Pa Inn. Bewonder de prachtige tuinen met fonteinen. De volgende stop is Ayutthaya, dat vroeger de hoofdstad van Thailand was. We nemen u mee langs ruïnes van pagodes, paleizen en tempels, sommige zijn nu nog steeds in gebruik. Dan stappen we op een luxe boot voor een cruise op de Chao Praya Rivier. Ervaar het leven op en aan de rivier terwijl u geniet van een lekkere lunch.       Accommodatie : Silom Serene (Bangkok)
Plaats:
Ayutthaya

Vrije dag in Bangkok

Dag 4: Vrije dag in Bangkok

Dit is uw laatste volle dag in Bangkok en u mag zelf weten hoe u deze invult. Ga nog een keer de stad in en wandel door de kleurrijke straten. Stap in een tuktuk en bezoek een tempel of een markt en ga heerlijk uit eten in één van de goede restaurants. Of doe lekker helemaal niks en ontspan aan het zwembad van het hotel.  Accommodatie : Silom Serene (Bangkok)
Plaats:
Bangkok

Een dag geschiedenis en cultuur

Dag 5: Een dag geschiedenis en cultuur

In ongeveer twee uur rijdt u 's ochtends naar Kanchanaburi. Onderweg wordt een stop gemaakt bij het Thailand-Birma spoorwegmuseum. Leer meer over de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog. We rijden door naar een begraafplaats voor krijgsgevangenen en de beroemde brug over de River Kwai. Dan stapt u op een long tail boat om bij het hotel te komen. Na de lunch varen we naar het dorp van de mom, een van oorsprong Birmese stam. We bezoeken de tempel en het dorp en varen dan terug naar het hotel voor een leuke avond met diner en traditionele dans.    Accommodatie : River Kwai Resotel (Kanchanaburi)
Plaats:
Kanchanaburi

Hellfire pas en bezoek boomgaard

Dag 6: Hellfire pas en bezoek boomgaard

We bezoeken de Hellfire pas. Dit is de plek waar zoveel geallieerde krijgsgevangenen zijn bezweken onder helse omstandigheden tijdens het aanleggen van de spoorverbinding tussen Birma en Thailand. Dan is er tijd voor de lunch, voor we terugreizen naar de pier. We sluiten de dag af met een bezoek aan een boomgaard, waar er veel van zijn in deze streek. Rust 's avonds uit aan de rivier en overdenk de indrukken van de dag.  Accommodatie : River Kwai Resotel (Kanchanaburi)
Plaats:
Kanchanaburi

Een rit over de Birma spoorlijn

Dag 7: Een rit over de Birma spoorlijn

Geniet van de ochtend aan de rivier. Rond 11 uur varen we weer terug naar de pier voor een bijzondere rit met de trein. U rijdt over het originele houten viaduct dat door de krijgsgevangenen is aangelegd. Kijk uw ogen uit naar de adembenemende bergachtige landschappen langs de route. Die middag wordt u in Bangkok afgezet bij het centrale treinstation. U neemt een comfortabele nachttrein naar Surat Thani. ​Overnachting in nachttrein
Plaats:
Kanchanaburi,Bangkok

Aankomst in de jungle

Dag 8: Aankomst in de jungle

Na aankomst op het Surat Thani treinstation brengt onze chauffeur u naar uw resort aan de rand van het Khao Sok National Park. Maak u klaar voor een avontuurlijke jungle safari. U heeft de hele dag verder vrij om te relaxen en te genieten van de overweldigende natuur om u heen.  Accommodatie : Cliff and River Jungle Resort (Khao Sok)
Plaats:
Surat Thani,Khao Sok

Tuben op de rivier

Dag 9: Tuben op de rivier

Na de lunch gaan we een tubing tour doen. Uw gids brengt u naar de rivier voor een avontuurlijke, maar ook rustgevende belevenis. In een autoband laat u zich door de stroom meevoeren en ziet u de jungle aan u voorbij glijden.  Accommodatie : Cliff and River Jungle Resort (Khao Sok)
Plaats:
Khao Sok

Vrije dag in Khao Sok

Dag 10: Vrije dag in Khao Sok

Geniet van een vrije dag in de natuur. Uw resort biedt leuke dagtochten aan, vraag ze naar de mogelijkheden. Of ontspan vandaag aan het zwembad met de geluiden van de jungle om u heen.  Accommodatie : Cliff and River Jungle Resort (Khao Sok)
Plaats:
Khao Sok

Op naar het paradijs

Dag 11: Op naar het paradijs

Na het ontbijt wordt u door de chauffeur opgehaald en naar de volgende bestemming gebracht: Khao Lak aan de Andaman Zee, één van de meest schilderachtige locaties van Thailand. De rest van de dag kunt u fijn genieten van deze prachtige plek. Accommodatie : Briza Beach Resort (Khao Lak)
Plaats:
Khao Lak

Kom tot rust in Khao Lak

Dag 12 tot 13: Kom tot rust in Khao Lak

De komende twee dagen kunt u heerlijk ontspannen in dit tropische paradijs. Geniet van de zon en duik in de zee of in het zwembad van het hotel. Dit is ultieme ontspanning! Maar mocht u zin hebben in meer actie dan is bijvoorbeeld een dagtocht naar de Siliman eilanden zeer aan te bevelen. Vooral voor snorkel en duik liefhebbers een waar Walhalla! Accommodatie : Briza Beach Resort (Khao Lak)
Plaats:
Khao Lak

Het grootste eiland

Dag 14: Het grootste eiland

U heeft vrije tijd tot uw transfer naar Phuket, Thailand’s grootste eiland. U heeft de rest van de dag vrij om zelf Phuket te ontdekken. Kata Beach is één van de vele mooie stranden van Phuket met een door palmen omzoomde boulevard met gezellige restaurantjes en winkeltjes. Vanaf uw balkon heeft u uitzicht over zee.  Accommodatie : Nook-Dee (Phuket)
Plaats:
Phuket

Een paar dagen Phuket

Dag 15 tot 16: Een paar dagen Phuket

De komende dagen kunt u luieren op het strand of één van de vele excursies maken in de prachtige omgeving, zoals een combi van snorkelen en islandhoppen naar het beroemde Pi Pi eiland of een tocht per speedboot naar o.a. James Bond island en andere bounty eilandjes in de  baai van Phang Nga. Accommodatie : Nook-Dee (Phuket)
Plaats:
Phuket

De boot naar het bounty eiland

Dag 17: De boot naar het bounty eiland

Na het ontbijt wordt u opgehaald door onze chauffeur en meegenomen voor de boottransfer naar uw bounty eiland, Koh Racha. Dit eiland in de Andaman Zee staat bekend om haar mooie baaien, poederwitte zandstranden, zuiver blauwe water en koraalriffen. Accommodatie : The Racha Resort (Koh Racha Yai)
Plaats:
Koh Racha Yai

Vrije dag op Koh Racha

Dag 18: Vrije dag op Koh Racha

Vandaag kunt u genieten van Koh Racha. Uw resort heeft een mooi zwembad, een strandbar en een snelle internetverbinding. Ga paardrijden, of huur een mountainbike om het eiland te verkennen. Natuurlijk is het ook heerlijk om op het strand te relaxen. Accommodatie : The Racha Resort (Koh Racha Yai)
Plaats:
Koh Racha Yai

Terug naar Phuket

Dag 19: Terug naar Phuket

U heeft nog een paar uur op Koh Racha tot uw transfer. U wordt met de boot teruggebracht naar uw hotel op het eiland Phuket. Accommodatie : Nook-Dee (Phuket)
Plaats:
Phuket

Terug naar Bangkok

Dag 20: Terug naar Bangkok

Na het ontbijt rijdt uw chauffeur u naar het vliegveld van Phuket voor uw vlucht naar Bangkok. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht, dat vlakbij de luchthaven ligt. Hier heeft u nog alle tijd om dit minder toeristische gedeelte van Bangkok te ontdekken met zijn gezellige lokale markten.  Accommodatie : Suvarnabhumi Suite (Bangkok)
Plaats:
Bangkok

Vlucht naar Europa

Dag 21: Vlucht naar Europa

Geniet van uw vrije tijd tot de transfer naar luchthaven Suvarnabhumi voor de terugvlucht naar uw bestemming.
Plaats:
Bangkok
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.889 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Thailand volgens uw wensen